Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts
Bovenkant van de HomePod.

Apple brengt HomePod 14.1-update uit: ondersteuning voor Intercom en Siri-verbeteringen

Apple heeft een grote update voor de HomePod uitgebracht. De nieuwste versie biedt ondersteuning voor de nieuwe Intercom-functie, maar er zijn ook verbeteringen voor Siri. Ondersteuning voor Nederlands is er nog niet.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eens in de zoveel tijd brengt Apple software-updates uit voor de HomePod, de speaker met ingebouwde Siri. Meestal gaat het daarbij om bugfixes, maar deze keer zijn er nog nieuwe functies. Zo voegt Apple de nieuwe Intercom-functie toe en krijgt Siri nieuwe functies. Maar let op: ondersteuning voor muziekdiensten van derden is er nog niet.

HomePod software-update 14.1 beschikbaar

We wisten al dat Apple achter de schermen bezig was met een update voor de HomePod. Al sinds juni is er een beta bij geselecteerde testers in omloop waarbij je zelf een andere muziekdienst kan selecteren. Apple beloofde onlangs tijdens het oktober-event dat deze functie er binnenkort aan komt, maar nu is dat nog niet zover. Wel vinden we in de HomePod 14.1-update ondersteuning voor Intercom. Daarmee kan je via de HomePod communiceren naar een andere HomePod in huis. Communiceren naar iPhones en Apple Watches is op dit moment nog niet mogelijk.

Bekijk ook

Intercom op HomePod: zo gebruik je de omroepfunctie met je Apple-apparaten

Met Intercom kun je eenvoudig omroepen binnen je gezin en in het huis. Voor de Intercom-functie heb je wel een HomePod of HomePod mini nodig. In deze tip lees je wat er kan en hoe het werkt.

Andere verbeteringen vinden we bij Siri. Zo vind je Siri-suggesties in de Kaarten-app zodra je op de HomePod informatie opvraagt over een locatie. Ook kun je wegzoekopdrachten van de HomePod doorsturen naar je iPhone en kan Siri op de HomePod wekkers, timers en media op meerdere HomePod-speakers tegelijk uitschakelen. Tot slot is er ondersteuning toegevoegd voor de aankomende HomePod mini. Deze verschijnt in november, maar voorlopig nog niet in Nederland of België.

Bekijk ook

HomePod mini: alles over functies, specs en meer van de kleinere HomePod

De HomePod mini is de kleinere en goedkopere versie van de HomePod. Hij is er sinds najaar 2021 ook in de kleuren blauw, oranje en geel. Hoe ziet het design van de HomePod mini eruit, wat zijn de functies en, misschien nog veel belangrijker, wanneer komt hij naar Nederland?

Tot slot hebben we van lezers begrepen dat de HomePod nu ook aankondigt als er bij een HomeKit-deurbel aangebeld wordt. Er klinkt een deurbelgeluidje via de HomePod, zodat je de deurbel altijd kan horen. Apple had deze functie eerder al beloofd, maar staat niet in de releasenotes vermeld.

Hieronder vind je de volledige releasenotes van de HomePod 14.1 update.

Softwareversie 14.1 bevat ondersteuning voor de HomePod mini en nieuwe Siri- en Intercom-functies. Deze update bevat ook probleemoplossingen en verbeteringen.

HomePod mini

Siri

 • Siri-suggesties worden weergegeven in Kaarten wanneer je de HomePod om informatie over een locatie vraagt
 • Webzoekopdrachten op de HomePod kunnen vanaf de HomePod naar je iPhone worden verzonden
 • Siri kan nu wekkers, timers en media stoppen op meerdere HomePod-luidsprekers
  Ondersteuning voor spraakherkenning voor Podcasts voor meerdere gebruikers in de woning

Intercom

 • Vraag HomePod om aankondigingen te doen op andere HomePod-luidsprekers, waar deze zich ook in je woning bevinden
 • Je kunt een Intercom-bericht naar alle HomePod-luidsprekers sturen
 • Je kunt een Intercom-bericht sturen naar een HomePod in een specifieke kamer of zone

Overige verbeteringen en oplossingen voor problemen

 • Voeg muziek toe aan je wekkers en word wakker met een door jou gekozen nummer, afspeellijst of radiostation van Apple Music
 • Er is een probleem verholpen waarbij het geluid op stereoparen soms niet synchroon werd afgespeeld
 • Verbeterde betrouwbaarheid bij het gebruik van Siri om meerdere luidsprekers te bedienen
 • De Siri-prestaties zijn verbeterd

HomePod software 14.1 downloaden
Om de update te installeren, ga je naar de Woning-app op je iPhone of iPad en volg je deze stappen:

 1. Open de Woninginstellingen in de Woning-app.
 2. Scroll naar software-update.
 3. Er wordt gezocht naar een update. Zodra deze is gevonden, wordt hij automatisch geïnstalleerd.

Lees meer in onze tip over de HomePod updaten.

Bekijk ook

Zo kun je de HomePod (mini) updaten en de software automatisch bijwerken

Wil je je HomePod of HomePod mini updaten, dan kan dat op twee manieren: handmatig of automatisch. Welke methode voor jou het handigst is, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. In deze tip leggen we uit hoe het handmatig HomePod updaten werkt en hoe je het automatisch updaten kunt in- en uitschakelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home.

HomePod
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.