Google Dark mode.

Zoeken in het donker: Google test donkere modus voor desktopwebsite

Goed nieuws voor liefhebbers van de donkere modus. Google test momenteel bij een groep gebruikers een donkere modus voor de website.

Sinds iOS 13 en macOS Mojave kun je op de iPhone, iPad en Mac een donkere modus gebruiken. Apps kunnen zich aanpassen aan de instelling van je systeem, maar ook websites kunnen profiteren van zo’n donkere modus. Dat werkt gewoon in Safari, de standaardbrowser van de iPhone, iPad en Mac. Voor iedereen die Google als zoekmachine ingesteld heeft, is er nu goed nieuws. Tegenover The Verge bevestigt Google dat ze een donkere modus voor de website testen, in ieder geval op de desktop.

Google zoeken test dark mode op website

De afgelopen dagen kregen steeds meer gebruikers de donkere versie van de Google-website te zien. Het uiterlijk van de website past zich aan aan de systeeminstelling van je apparaat. Als je Mac dus altijd op donker staat, dan verschijnt Google ook automatisch in het donker (mits je geselecteerd bent voor de test).

Bij de gelukkige testers werkt de donkere modus zowel in Safari als in Chrome. In de instellingen van je Google-account verschijnt een optie om de weergave aan te passen. Dat kan op basis van je systeeminstelling, maar je kan ook altijd voor licht of donker kiezen. Google gebruikt hiervoor een donkergrijze weergave. Het gaat dus niet om diepzwart.

Het is echter nog lang niet zeker of de donkere modus er ook echt voor iedereen komt. Het gaat nu nog om een zogenaamde A/B-test, zo bevestigt Google bij The Verge. Google zegt momenteel nog geen aankondiging te kunnen doen. Overigens kreeg de Google-app voor iOS een jaar geleden wel al ondersteuning voor de donkere modus. Je moet daarvoor de donkere modus op je iPhone en iPad inschakelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2021, 9:50
Bron Bron The Verge
Categorie Diensten
Onderwerp google

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.