Giphy iMessage-app.

Facebook neemt gifjesplatform Giphy over

Maakt deel uit van het Instagram-team

Facebook heeft Giphy overgenomen, de dienst waar veel populaire gifs vandaan komen. Facebook heeft plannen om de dienst nog verder in haar eigen producten te integreren.

Als je een gif naar iemand stuurt via WhatsApp, iMessage of een andere dienst, is de kans groot dat je hiervoor gebruikmaakt van Giphy. Giphy is ‘s werelds grootste gifjesplatform en bevat miljoenen bewegende plaatjes. Gifs gaan vaak viraal en worden veelvuldig gebruikt op social media zoals Twitter en Facebook. Laatstgenoemde heeft het bedrijf nu overgenomen, zo kon Axios als eerste melden. Facebook heeft de overname al bevestigd.

Facebook neemt Giphy over

Giphy heeft niet alleen meerdere apps, maar ook een iMessage-app en is geïntegreerd in veel diensten zoals WhatsApp en Twitter. Het is dan ook niet gek dat Facebook wel oren heeft naar een overname. Bronnen dichtbij de overname stellen tegenover Axios dat Facebook zo’n $400 miljoen dollar betaalt. Facebook wil niet zeggen hoeveel ze voor Giphy betaald hebben.

Giphy Cam

De gesprekken zouden al voor de pandemie begonnen zijn, al zou het toen vooral gaan om een nauwe samenwerking en niet zozeer een directe overname. De integratie zou vooral verder doorgevoerd worden in Instagram, zodat je ook daar verder gifjes kan verspreiden. De naam Giphy blijft voorlopig wel bestaan en het platform en website blijven dan ook in de lucht.

Facebook belooft dat de Giphy API’s voor ontwikkelaars behouden blijven en dat ook de community gifs kan blijven maken. Naast Giphy is Tenor ook een populaire dienst om gifjes mee te versturen. WhatsApp maakt afwisselend gebruik van Tenor en Giphy, maar dat zal na de overname vermoedelijk alleen nog maar Giphy worden. Andere diensten die Giphy gebruiken (zoals Twitter), kunnen dat blijven doen.

Wil je graag zelf gifs maken op je iPhone? Dan kan dat met deze apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2020, 17:00
Bron Bron Facebook
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen facebook, gif, instagram

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.