Emoji 13.1 kandidaten.

Dit zijn de nieuwe emoji van 2021: hoofd in de wolken en meer

Het leek er even op dat er in 2021 helemaal geen nieuwe emoji zouden komen, maar nu is er toch goed nieuws. Unicode komt met de tussentijdse update Emoji 13.1, met daarin een klein aantal nieuwe emoji. De definitieve lijst van nieuwe emoji is nu bekendgemaakt.

Update 21 september 2020: Nadat eerder al de kandidaten voor de emoji van 2021 bekend waren, heeft Emojipedia nu een definitieve lijst van emoji van volgend jaar gepresenteerd. De nieuwe emoji zijn een poppetje met zijn hoofd in de wolken, een duizelige emoji, uitademende emoji, een hart met pleisters en een hart dat in vuur en vlam staat. Daarnaast komen er nog tientallen nieuwe combinaties bij van koppels met huidskleuren, met verschillende kapsels en gezichtsbeharing. In totaal komt het aantal nieuwe emoji daardoor uit op 217 nieuwe exemplaren. Hieronder bekijk je alle nieuwe exemplaren.

Emoji 2021 in versie 13.1.

Het goede nieuws is dat je in iOS 14 eenvoudig naar emoji kan zoeken op je iPhone door te typen. In onze tip lees je meer over hoe je dit precies doet.

Bekijk ook

Emoji zoeken op iPhone, iPad en Mac: zo doe je dat

Heb je altijd moeite om die ene emoji te vinden? Gelukkig vind je op de iPhone en iPad ook een zoekfunctie voor emoji. Door te typen zoek je de emoji die je nodig hebt. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

Oorspronkelijk artikel 24 juli 2020
Het is al jarenlang een traditie: in het najaar brengt Apple een update uit waarmee tientallen nieuwe emoji toegevoegd worden aan je iPhone, iPad en Mac. Dit zijn de emoji die het Unicode Consortium, de instantie die over de poppetjes en tekens gaat, eerder dat jaar goedgekeurd heeft. Dit najaar brengt de instantie nog Emoji 13.0 uit, als onderdeel van een update van iOS 14. Door het coronavirus werd eerder al bekend dat Unicode 14 uitgesteld is. Daardoor wordt de definitieve lijst met emoji niet in maart 2021 maar pas in september 2021 bekend. Het gevolg daarvan is dat deze emoji pas op zijn vroegst in het voorjaar van 2022 beschikbaar komen. Nu is besloten om tussendoor een update uit te brengen, zodat er toch nog een aantal nieuwe poppetjes in 2021 komen. Daarin zitten in ieder geval zeven nieuwe emoji.

Emoji 13.1 voor 2021: hoofd in de wolken en meer

Omdat het om een tussentijdse update gaat als aanvulling op Emoji 13.0 voor 2020, is het aantal nieuwe kanshebbers klein. Er liggen nu voorstellen voor in ieder zeven nieuwe emoji. Het gaat om een smiley die met zijn hoofd in de wolken zit, een hartje met verband, een persoon met baard en een emoji met draaiende ogen. Daarnaast zijn er nog nieuwe variaties op verliefde stelletjes.

Emoji 13.1 selectie voor 2021.

Naast de emoji die je in de afbeelding ziet, denkt het Unicode Consortium ook na over een emoji met een hart die in vuur en vlam staat en een gezicht die uitademt. De definitieve lijst met nieuwe Emoji 13.1 release wordt in oktober 2020 verwacht. Vervolgens brengen softwaremakers zoals Apple in de loop van 2021 de emoji uit in de vorm van een update.

Tijdlijn emoji voor 2020, 2021 en 2022.

Deze 13.1-update staat dus los van de nieuwe emoji voor 2020, die eind dit jaar uitkomen. Eerder deze maand gaf Apple al een preview van deze nieuwe emoji voor 2020. Naar verwachting komen deze in oktober of november 2020 beschikbaar voor iPhone, iPad, Apple Watch en Mac.

Bekijk ook

iOS 14.2 bevat de nieuwe emoji van dit najaar

In iOS 14.2 vind je de nieuwe emoji van dit najaar, waaronder het Italiaanse handgebaar, de ninja en de bever. Eerder liet Apple op World Emoji Day al een voorproefje zien, maar nu is het definitieve uiterlijk bekend.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 21 september: Artikel bijgewerkt na publicatie definitieve lijst van nieuwe emoji voor 2021.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.