Coronakilo beweging

Coronakilo’s? Volgens data van Withings valt het wel mee

Mensen blijven toch actief
Zijn mensen dikker geworden door het thuiszitten in tijden van corona? Nieuwe data van accessoiremaker Withings wekken de indruk dat het niet zo is. De gemiddelde Amerikaan is maar 100 gram zwaarder geworden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Geen coronakilo’s

Als je de verhalen mag geloven zitten mensen thuis urenlang op de bank naar Netflix te kijken. In plaats van een gezonde wandeling of fietstocht naar het station, school of andere bestemming, zitten we aan één ruk op de bank. En in plaats van een gezonde lunch eten we comfort food. Maar uit data van accessoiremaker Withings valt het allemaal wel mee. Withings publiceerde data over gewichtstoename, activiteiten, slaap en meer.


In de VS is 37% van de mensen meer dan een pound (453 gram) zwaarder geworden. De gemiddelde Amerikaan kreeg er echter maar 95 gram bij. Andere landen laten soortgelijke trends zien. In Duitsland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en China is de gemiddelde persoon tussen de 85 en 250 gram zwaarder geworden.

Withings Body Cardio

Mensen zijn wel minder actief
Blijven mensen wel in beweging als ze thuiszitten. De Amerikanen zijn niet helemaal tot stilstand gekomen: hun dagelijkse aantal stappen is met gemiddeld 7% afgenomen. Wereldwijd is dat 12%. New York zag de grootste daling van 22%, maar daar is het virus ook het meest hevig toegeslagen. In sommige staten zoals Indiana (+16%) is zelfs sprake van meer beweging. In Duitsland werd 1% meer bewogen, maar in andere landen nam het af: het Verenigd Koninkrijk (-8%), Frankrijk (-27%) en Italië (-28%) is duidelijk minder activiteit te zien. In China stortte de lichaamsbeweging helemaal in, met -56% in Hubei. Nu het land weer op de been is, zijn de cijfers weer normaal, zoals vóór de coronacrisis.

Withings Thermo

Wereldwijd doen mensen meer aan yoga (+42%), wandelen (+34%), fietsen op de hometrainer (+19%) en hardlopen (+18%). Activiteiten waarvoor je faciliteiten nodig hebt, worden minder gebruikt: zo wordt er minder tijd besteed aan tennis (-66%), zwemmen (-53%), badminton (-50%) en hardlopen op een loopband (-39%).

Later in bed, langer slapen
We zijn dichter bij ons bed, maar toch slapen mensen minder. Amerikanen gaan 11 minuten later naar bed en blijven 12 minuten langer liggen, waarschijnlijk omdat ze niet naar hun werk hoeven te reizen. Opvallend is dat in het land waar de minste gewichtstoename was (Frankrijk) ook de grootste toename in slaaptijd is gemeten. Langer slapen blijkt volgens Withings wel vaker invloed te hebben op het gewicht. Chinezen en Italianen sliepen 17 minuten langer en in Frankrijk lag men 20 minuten langer in bed.

Tijdens de coronacrisis drinken mensen minder, wat heeft geleid tot minder onregelmatige hartslagmetingen. In de VS leidde dat tot een afname van hartslag-afwijkingen van 43% en ook in andere landen nam het sterk af, vooral in Italië en Frankrijk.

Mensen zijn vanwege COVID-19 vaak hun temperatuur gaan opnemen. Metingen met de Withings Thermo verdrievoudigden in de beginweken van de uitbraak. Sommige mensen namen hun temperatuur meermaals per dag.

Bekijk ook

Withings: alles over deze gezondheidsaccessoires

Ontdek alles over de Withings-producten, een serie gezondheidsaccessoires, zoals slimme weegschalen en slimme horloges. Wat is er verkrijgbaar en wat kost het? Dat lees je in dit overzicht. Van slaapmat tot stappenteller: je vindt ze hier allemaal bij elkaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.