Apple TV op Chromecast

Apple TV-app nu op de Chromecast, Apple Originals volgen later

Alleen op de Chromecast met Google TV
Mensen met een Chromecast met Google TV kunnen nu naar de Apple TV+ shows kijken en bladeren door de TV-app van Apple. Je hebt er wel een speciale Chromecast voor nodig.

Apple TV-app nu op Chromecast met Google TV

Google introduceerde vorig jaar een vernieuwde Chromecast met Google TV, maar als Nederlander zit je nog vast aan het oude model zonder Google TV en zonder afstandsbediening. Heb jij je Chromecast in het buitenland gehaald, dan kun je er al wel van profiteren. Je kunt wereldwijd de TV-app gebruiken en openen met de Google Assistent. In de VS heb je bovendien de beschikking over Apple TV+ en kun je kijken naar Apple Originals zoals Ted Lasso. Bovendien kunnen Amerikanen Apple TV+ shows toevoegen aan hun Google-kijklijst. In de komende maanden zullen deze functies ook in andere landen mogelijk worden, al heeft Google nog geen tijdschema gegeven.


Afgelopen december beloofde Google al dat de TV-app begin 2021 beschikbaar zou komen op de Chromecast. In de toekomst zou de app op nog meer Android TV-apparaten uit moeten komen. De app werkt precies hetzelfde als op alle andere apparaten. Je kunt in de TV-app je gekochte films uit iTunes bekijken en ze afspelen.

Chromecast 2020 kleuren

Ook zitten er verschillende Apple TV-channels in, die afhankelijk zijn van je regio. Zo kun je in de VS kijken naar netwerken zoals Showtime en CBS All Access. Wat handig is, is dat de gebruikersinterface op alle apparaten ook hetzelfde is. Je ziet een navigatiebalk bovenin met grote blokken die je proberen overhalen om te gaan kijken. Er is ook een zoekfunctie.

De beschikbaarheid werd vandaag aangekondigd via het Twitter-account van Made by Google, waarbij de serie For All Mankind te zien is:

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Apple reageerde met een tweet van de hitserie Ted Lasso.

Twijfel je of je nog wel een Apple TV moet hebben, of dat een apparaat met Apple TV+ en TV-app wel voldoende is? Check dan onderstaande vergelijking, want je mist op een Chromecast of ander apparaatje wel de apps en diverse andere functies die je op een Apple TV wel vindt.

Bekijk ook

Apple TV of een televisie met AirPlay 2: wat moet je kiezen?

Veel televisies hebben tegenwoordig standaard AirPlay 2 aan boord en worden zelfs geleverd met een aantal apps van Apple. Heeft het dan nog zin om een Apple TV te gebruiken of een nieuw model te kopen? Wat moet je kiezen?

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.