Apple Watch Series 7 nieuwe oplaadkabel

Apple lost Apple Watch-oplaadprobleem van watchOS 8.3 op in nieuwe update

Sommige gebruikers van de Apple Watch merken dat het opladen met opladers van derden niet goed gaat. Voornamelijk gebruikers van de Apple Watch Series 7 melden hier problemen mee. In watchOS 8.4 zou dit zijn opgelost.

Update 21 januari 2022: Apple zegt in de releasenotes van watchOS 8.4 dat er een probleem opgelost is waarbij sommige Apple Watch-laders niet goed werken. Zoals we in december al schreven werd daar sinds de release van watchOS 8.3 over geklaagd. Het probleem speelde vooral bij de Apple Watch Series 7 in combinatie met Apple Watch-laders van derden, bijvoorbeeld van Amazon of Belkin. Het goede nieuws is dus dat dit met ingang van watchOS 8.4 weer goed moet gaan. De update wordt naar verwachting in de week van 24 januari 2022 uitgebracht.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 23 december 2021
De afgelopen maanden zijn er wat klachten van gebruikers van de Apple Watch Series 7. Het model laadt soms niet goed op. Waar dit door komt is niet duidelijk, maar mogelijk heeft het iets te maken met het vernieuwde oplaadsysteem en de komst van snelladen. Apple bracht eerder al watchOS 8.1.1 uit waarin enkele problemen opgelost werden, maar met watchOS 8.3 lijkt het nu weer raak. Op meerdere fora klagen gebruikers van oplaadproblemen, met name met opladers van derden.

‘Apple Watch Series 7 heeft oplaadproblemen met laders van derden’

Op Reddit melden meerdere gebruikers dat sinds watchOS 8.3 sommige opladers van derden problemen geven. Het opladen gaat heel traag of de Apple Watch laadt soms helemaal niet op. Het herstarten van de Apple Watch blijkt niet te helpen. Op Apple’s supportforum staan soortgelijke klachten. Zo melden gebruikers met opladers van Belkin dat het scherm van de Apple Watch wisselt tussen het oplaadscherm, het toegangscodescherm en de wijzerplaat. Uiteindelijk liep de batterij leeg tot zo’n 10%, zo schrijft een gebruiker.

Belkin Boost Up dock voor iPhone en Apple Watch.

Er worden ook andere merken van opladers genoemd waar dit probleem opduikt, waaronder Bluebolt en Arduno. Het lijken voornamelijk gebruikers van de Apple Watch Series 7 te zijn die over de problemen klagen, al is niet van iedereen duidelijk om welk model Apple Watch het gaat. Wat wel duidelijk is, is dat watchOS 8.3 de boosdoener lijkt.

Oplossing: gebruik meegeleverde oplader

De oplossing lijkt voor getroffen gebruikers de meegeleverde oplader te zijn. Zodra de Apple Watch aan Apple’s eigen oplader ligt, laadt het horloge op de normale manier op. We verwachten dat Apple dit probleem in een toekomstige update oplost. Mochten we meer weten, dan lees je dat uiteraard op iCulture.

Lees ook ons artikel met tips over het opladen van je Apple Watch.

Bekijk ook

Apple Watch opladen: wat heb je nodig en hoe werkt het?

De Apple Watch wordt geleverd met een vrij unieke oplader. Hoe werkt de oplader en kun je ook gebruikmaken van andere draadloze opladers? Wij leggen alles over de Apple Watch opladen uit in deze tip.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 21 januari: Het probleem zou in watchOS 8.4 opgelost zijn. Het artikel is hiervoor bijgewerkt.

watchOS 8

watchOS 8 is de grote software-update voor de Apple Watch van najaar 2021. In watchOS 8 heeft Apple een aantal functies verbeterd en uitgebreid, zoals de notificaties, de nieuwe Mindfulness-app, verbeterde Woning-app en enkele nieuwe apps. Lees over de beste functies in watchOS 8 en meer.

watchOS 8

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.