Apple Watch Series 7 nieuwe oplaadkabel

Apple Watch-gebruikers melden oplaadproblemen met laders van derden door watchOS 8.3

Sommige gebruikers van de Apple Watch merken dat het opladen met opladers van derden niet goed gaat. Voornamelijk gebruikers van de Apple Watch Series 7 melden hier problemen mee.

De afgelopen maanden zijn er wat klachten van gebruikers van de Apple Watch Series 7. Het model laadt soms niet goed op. Waar dit door komt is niet duidelijk, maar mogelijk heeft het iets te maken met het vernieuwde oplaadsysteem en de komst van snelladen. Apple bracht eerder al watchOS 8.1.1 uit waarin enkele problemen opgelost werden, maar met watchOS 8.3 lijkt het nu weer raak. Op meerdere fora klagen gebruikers van oplaadproblemen, met name met opladers van derden.

‘Apple Watch Series 7 heeft oplaadproblemen met laders van derden’

Op Reddit melden meerdere gebruikers dat sinds watchOS 8.3 sommige opladers van derden problemen geven. Het opladen gaat heel traag of de Apple Watch laadt soms helemaal niet op. Het herstarten van de Apple Watch blijkt niet te helpen. Op Apple’s supportforum staan soortgelijke klachten. Zo melden gebruikers met opladers van Belkin dat het scherm van de Apple Watch wisselt tussen het oplaadscherm, het toegangscodescherm en de wijzerplaat. Uiteindelijk liep de batterij leeg tot zo’n 10%, zo schrijft een gebruiker.

Belkin Boost Up dock voor iPhone en Apple Watch.

Er worden ook andere merken van opladers genoemd waar dit probleem opduikt, waaronder Bluebolt en Arduno. Het lijken voornamelijk gebruikers van de Apple Watch Series 7 te zijn die over de problemen klagen, al is niet van iedereen duidelijk om welk model Apple Watch het gaat. Wat wel duidelijk is, is dat watchOS 8.3 de boosdoener lijkt.

Oplossing: gebruik meegeleverde oplader

De oplossing lijkt voor getroffen gebruikers de meegeleverde oplader te zijn. Zodra de Apple Watch aan Apple’s eigen oplader ligt, laadt het horloge op de normale manier op. We verwachten dat Apple dit probleem in een toekomstige update oplost. Mochten we meer weten, dan lees je dat uiteraard op iCulture.

Lees ook ons artikel met tips over het opladen van je Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

watchOS 8

watchOS 8 is de aankomende grote software-update voor de Apple Watch van najaar 2021. Apple heeft watchOS 8 aangekondigd tijdens de WWDC 2021. In watchOS 8 heeft Apple een aantal functies verbeterd en uitgebreid, zoals de notificaties, de nieuwe Mindfulness-app, verbeterde Woning-app en enkele nieuwe apps. Lees over de beste functies in watchOS 8 en meer.

watchOS 8
5 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.