Apple Watch Explorer Edition

Gerucht: ‘Apple Watch Pro krijgt extra fysieke programmeerbare knop en groter plat scherm’

De Apple Watch Pro krijgt een iets ander uiterlijk, zo hebben eerdere bronnen al verklapt. Er zijn nu cases en schematische tekeningen uitgelekt die laten zien wat er nieuw is. Zo krijgt de Apple Watch Pro mogelijk een nieuwe knop en is het scherm plat, in plaats van afgerond.

Update 6 september 2022: De nieuwe knop aan de linker zijkant van de Apple Watch Pro is volgens Mark Gurman programmeerbaar. Dat betekent dat je als gebruiker zelf kan kiezen wat je met de knop doet. Denk aan het starten van een specifieke work-out, het openen van je favoriete app of het gebruik van een specifieke functie. Het is nog niet duidelijk in hoeverre je zelf helemaal de keuze hebt voor deze knop. We denken niet dat Apple je álle functies en instellingen aan deze knop laat koppelen.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Dankzij de geruchten van de laatste dagen, krijgt de Apple Watch Pro steeds meer vorm. Na de cases die eerder al uitgelekt zijn (zie verderop in dit artikel), zijn er nu ook cases uitgelekt van de verschillende modellen bij elkaar. De cases laten de formaten 41mm, 45mm en het nieuwe formaat 49mm zien. Het laatstgenoemde formaat is het mogelijke formaat voor de Apple Watch Pro. Aan de cases is goed de verhoudingen te zien tussen de formaten. Het lijkt erop dat de Apple Watch Pro dus een stuk groter wordt.

Apple Watch Pro en Series 8 cases in meerdere formaten

Hieronder volgt het eerdere artikel van 5 september

De Apple Watch Pro wordt een spannend nieuw model in de line-up. Als we de geruchten mogen geloven wordt dit een geheel nieuwe lijn binnen de Apple Watch-serie, bedoeld voor duursporters en mensen die aan extreme sporten doen. Apple zou daarvoor het design van de Apple Watch Pro aangepast hebben, met onder andere een iets groter scherm en een titanium behuizing. Maar het is nog altijd de vraag hoe het model er precies uit gaat zien en op welk vlak deze verschilt van de gewone Apple Watch Series 8. Gelekte cases van de Apple Watch Pro geven meer inzicht, onder andere voor de knoppen.

‘Apple Watch Pro cases tonen extra knoppen’

De afbeeldingen van de cases zijn onder andere gedeeld door Sonny Dickson en DuanRui, twee geruchtenlekkers die wel vaker vroegtijdig informatie delen van nog niet aangekondigde producten. De afbeeldingen zijn onder andere verschenen op het Chinese Weibo, waar veel van dergelijke informatie vandaan komt. Het is daardoor niet altijd even betrouwbaar, maar gezien de geruchten van afgelopen tijd wilden we je deze afbeeldingen niet onthouden.

Apple Watch Pro case met extra knop

Op de foto’s is te zien dat er aan de linkerkant uitsparingen zitten voor twee extra knoppen. Bij huidige Apple Watch-modellen zit aan de linkerkant de speaker, terwijl alle knoppen alleen rechts zitten. Waar de knoppen precies voor bedoeld zijn en hoe deze eruit zien, is nog niet duidelijk. Maar het is zeker niet ondenkbaar dat deze Apple Watch Pro, gezien de doelgroep, extra knoppen krijgt. Voor actieve sporters is het praktischer om een knop in te drukken dan iets aan te tikken op het scherm. Dat is dan ook de reden dat veel sporthorloges veel knoppen hebben, bijvoorbeeld voor een stopwatch. Apple zou de knoppen daar ook voor kunnen gebruiken, of bijvoorbeeld voor extra functies in de Workout-app.

Tegelijkertijd zijn er nieuwe schematische tekeningen opgedoken (via 91Mobiles) waarop nog meer details te zien zijn. Uit die tekeningen blijkt dat het niet om twee knoppen, maar om één nieuwe knop en drie gaatjes, mogelijk voor de microfoon en speakers. Aan de andere kant zien we dat de Digital Crown en de zijknop samengevoegd zijn in een deel van de behuizing dat iets verder uit steekt. Of dit er uiteindelijk ook zo uit gaat zien op het daadwerkelijke model, is nog maar de vraag. Mogelijk zorgt deze uitstulping voor iets meer stevigheid.

Apple Watch Pro schematische tekeningen

‘Display Apple Watch Pro wordt plat’

Iets anders wat uit de afbeeldingen af te leiden is, is dat het scherm mogelijk plat wordt. Dat is te zien aan de rand van de cases, die deels over het scherm heen zou vallen. Ook in de schematische tekening zien we vanaf de zijkant een plat scherm. Bij huidige Apple Watch-modellen ligt het scherm als het ware op de behuizing, met een bolling aan de zijkanten van het glas. Bij de Apple Watch Series 7 is daardoor een deel van de wijzerplaat vanaf de zijkant zichtbaar, zonder dat je dus op het scherm hoeft te kijken. Een plat scherm zou dit effect wegnemen, maar biedt wel een nieuw design. Eerder werd er al gesproken dat de Apple Watch Pro een nieuw design zou krijgen.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Ondanks het platte scherm, lijkt het er niet op dat de Apple Watch Pro ook platte zijkanten krijgt. Deze cases tonen wederom afgeronde zijkanten, dus het lijkt erop dat dat ongewijzigd blijft ten opzichte van de huidige modellen. Maar het platte scherm kan de Apple Watch Pro wel een geheel nieuwe look geven, zeker in combinatie met nieuwe knoppen aan de linker zijkant.

De Apple Watch Pro zal aanstaande woensdag aangekondigd worden, samen met de Apple Watch Series 8 en Apple Watch SE 2022. Apple gaat ook nog de iPhone 14-serie onthullen, dus het wordt een druk hardware-event. In ons artikel lees je de verwachtingen van Apple’s september 2022-event.

Bekijk ook

Verwachtingen Apple Event 7 september: wat gaat Apple naast de iPhone 14 nog meer onthullen?

Apple's aankomende september 2022-event staat grotendeels in het teken van de iPhone 14-serie, maar er komen nog meer aankondigingen aan. In deze vooruitblik lees je de meest uitgebreide verwachtingen van Apple's september 2022-event van vandaag.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 06 september: Artikel bijgewerkt met nieuwe informatie over knop en gelekte cases.

Apple Watch Ultra

De Apple Watch Ultra is de 49mm Apple Watch, bedoeld voor actieve sporters. Het model is gemaakt van extra stevig titanium en heeft een aangepast design, dat beter bestand is tegen stoten en breuken. De vernieuwde Digital Crown en zijknop zijn makkelijker te bedienen (ook met handschoenen) en zitten samen verwerkt in een extra breed balkje ter bescherming van de Apple Watch. Aan de andere zijkant is een programmeerbare Actieknop voor de Apple Watch. Het scherm is plat en de behuizing steekt iets boven het display uit om deze te beschermen. De Apple Watch Ultra heeft ook exclusieve wijzerplaten en bandjes. In 2023 bracht Apple de Apple Watch Ultra 2 uit, met een verbeterde chip, helderder display en ondersteuning voor Tik dubbel. Lees ook ons artikel over de Apple Watch kopen voor de prijzen van actuele modellen.

Apple Watch Ultra

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.