Apple Watch Series 3 Edition

Gerucht: ‘Apple Watch krijgt nieuwe keramische kast, ECG naar meer landen’

Er is nog weinig bekend over de Apple Watch Series 5, maar nu hebben we toch de eerste details te pakken. Apple werkt volgens bronnen aan een nieuwe Apple Watch met keramische kast.

De Apple Watch bestaat dit voorjaar alweer vier jaar en in september is Apple toe aan haar nieuwste model, namelijk de Apple Watch Series 5. Dat dit model eraan zit te komen is geen verrassing, maar wat er allemaal in zit is nog een groot geheim. De analist Ming-Chi Kuo heeft een paar kleine details te melden over de Apple Watch in 2019.

‘Nieuwe keramische kast voor Apple Watch’

De Apple Watch Series 5 krijgt volgens de analist een nieuwe keramische behuizing. Keramiek is beter bestand tegen krassen en heeft een sjieke glimmende uitstraling. De achterkant van de Apple Watch Series 4 is al van keramiek, maar het nieuwe model zou dus ook met een geheel nieuwe keramische kast komen. Wat er precies anders is aan dit design, blijkt helaas niet uit het verslag. Een nieuwe kleur of iets andere afwerking zijn allebei goede opties, maar het is nog maar de vraag of deze kast in Nederland en België beschikbaar komt.

In 2015 kwam Apple met de allereerste Apple Watch Edition, een duurdere variant met een 18-karaat gouden kast. Dat bleek toch iets teveel van het goede, waardoor Apple besloot om de Edition bij de Series 2 te voorzien van een keramische kast. De kast van keramiek was beschikbaar in het wit en bij de Apple Watch Series 3 kwam daar een spacegrijze variant bij. Helaas voor Apple Watch-dragers in Nederland was de keramische versie van de Series 3 alleen beschikbaar in een 4G-model, waardoor deze niet direct in Nederland en België te koop was.

Bij de Apple Watch Series 4 besloot Apple geen keramische versie meer uit te brengen. Dit jaar komt daar dus verandering in, maar als Apple deze weer alleen met 4G uitbrengt is het nog maar afwachten of wij hem hier kunnen kopen. Er zijn nog geen aanwijzingen dat de Apple Watch 4G snel naar Nederland komt. Dit is afhankelijk van providers, die de eSIM moeten ondersteunen.

ECG naar meer landen
Verder voorspelt Kuo dat de ECG-app naar meer landen komt. Momenteel is deze alleen beschikbaar op modellen van de Series 4 die verkocht worden in Amerika en in een aantal eilanden rondom de Amerikaanse kust. Je kan de Apple Watch ECG dus in Nederland gebruiken als jouw Apple Watch uit één van deze landen komt. Het is nog niet duidelijk naar welke landen de ECG-functie nog dit jaar komt. Eerder werd nog gesteld dat Apple er actief aan werkt om de ECG-app naar Europa te brengen. Mogelijk kan Apple goedkeuring krijgen om de functie meteen in heel Europa aan te bieden, zodat ze niet in elk land afzonderlijk toestemming hoeven te vragen. Medische functies in apparaten moeten in Europa aan richtlijnen voldoen, die vastgelegd zijn in de Medical Device Regulation (MDR).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 5 is de vijfde generatie Apple Watch die in het najaar van 2019 uitgebracht is. De grootste verbetering is het always-on scherm. Ook nieuw is het kompas, waarmee je kan zien in welke richting je kijkt. De Apple Watch Series 5 is in 2020 opgevolgd door de Apple Watch Series 6 (met nieuwere chip) én de Apple Watch SE (dezelfde chip, maar zonder always-on scherm).

Apple Watch Series 5
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.