Apple Watch Studio

Sommige Apple Watch Series 5-modellen uitverkocht

In afwachting van nieuw model
Momenteel zijn diverse modellen van de Apple Watch Series 5 uitverkocht in de online Apple Store. Er zijn geruchten dat Apple vandaag een nieuw model aankondigt. Geruchtenlekker Jon Prosser blijft erbij dat de Apple Watch Series 6 vandaag komt, samen met een nieuwe iPad.

Update 17:00 uur: Apple heeft geen nieuwe Apple Watch onthuld, maar heeft wel een event voor 15 september onthuld.

Series 5 uitverkocht

Het zou een spannende dag kunnen worden, als de voorspellingen van Prosser kloppen. Hij blijft bij zijn standpunt dat Apple vandaag een nieuwe Apple Watch en iPad gaat aankondigen. Eén aanwijzing lijkt zijn bewering te ondersteunen: sommige Apple Watch Series 5-modellen zijn niet meer verkrijgbaar, zowel in de Amerikaanse als in de Nederlandse en Belgische online store. In Europa is de situatie nog niet zo nijpend. Vooral in de VS, China en Japan zijn sommige modellen niet meer verkrijgbaar. Apple lijkt daarmee de voorraden van de Series 5 af te bouwen, in afwachting van een opvolger. Maar of die vandaag komt, is nog zeer de vraag.


Het meest populaire model in 44mm aluminium spacegrijs met zwart sportbandje blijkt nog gewoon verkrijgbaar, maar veel modellen met Sport Loop of een afwijkende kleur bandje zijn niet meer leverbaar via de online Apple Store. Ophalen bij de Apple Stores in Brussel, Amsterdam, Haarlem en Den Haag is soms wel, soms niet mogelijk.

Apple Watch Series 5 uitverkocht

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Apple zou van plan zijn om twee nieuwe modellen aan te kondigen. De Apple Watch Series 6 is waarschijnlijk voorzien van verbeterde draadloze functies en de mogelijkheid om bloedzuurstof te meten. Daarnaast zou er een goedkope opvolger van de Series 3 komen, gemaakt van plastic. Prosser beweerde eerder al dat in de week van 7 september een persbericht uitkomt. Bloomberg’s Mark Gurman denkt echter dat Apple deze week alleen een event aankondigt en geen nieuwe producten.

Mocht je nu op zoek willen naar dat ene, moeilijk verkrijgbare Series 5-model, dan is het misschien een beter plan om nog even deze week af te wachten. Met de Apple Watch Series 6 ben je voor hetzelfde geld waarschijnlijk beter af.

Bekijk ook

Apple Watch Series 6: alles over de smartwatch van 2020

De Apple Watch Series 6 is de smartwatch van 2020. Deze nieuwe generatie heeft meer gezondheidsfuncties, nieuwe kleuren en diverse andere verbeteringen. Lees hier alle details!

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 08 september: Event 15 september toegevoegd.

Apple Watch Series 5

De Apple Watch Series 5 is de vijfde generatie Apple Watch die in het najaar van 2019 uitgebracht is. De grootste verbetering is het always-on scherm. Ook nieuw is het kompas, waarmee je kan zien in welke richting je kijkt. De Apple Watch Series 5 is in 2020 opgevolgd door de Apple Watch Series 6 (met nieuwere chip) én de Apple Watch SE (dezelfde chip, maar zonder always-on scherm).

Apple Watch Series 5

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.