Disney+ aanbod

Eén op de tien Nederlanders wil Disney+, vooral jongeren en Videoland-kijkers

In aanloop naar Apple TV+ kijken we ook naar andere video on demand-diensten, vooral als ze in hetzelfde straatje liggen. Je komt dan al snel uit op Disney+. In Nederland blijkt daar heel wat belangstelling voor te zijn: één op de tien Nederlanders wil zich erop abonneren. Vooral jongeren zien het aanbod met Marvel, Pixar en Star Wars wel zitten.

Disney+ vooral populair bij jongeren

Bijna één op de tien Nederlanders zegt abonnee te willen worden van Disney+, zodra deze streamingdienst naar Nederland komt. Dat blijkt uit een onderzoek van Telecompaper. Nog eens 29 procent overweegt abonnee te worden. Ruim de helft van de geïnteresseerden wil dit naast een al lopend video on demand-dienst gaan afsluiten. Bij jongeren van 19 tot 30 jaar is zelfs een kwart (24%) van plan om abonnee te worden van Disney+.


Eerder deze week hebben we alle ins en outs rondom Disney+ op een rijtje gezet. De dienst gaat in november van start in de VS en mogelijk is Nederland daarbij ook snel aan de beurt. Er waren geruchten dat Nederland zou dienstdoen als testland. Aan belangstelling geen gebrek: zodra deze VOD-dienst naar Nederland komt overweegt 9 procent meteen lid te worden en 29 procent overweegt het nog. Misschien heeft dit te maken met het feit dat films van Disney, Marvel en Lucasfilm van Netflix zullen verdwijnen. Je bent dan wel aangewezen op Disney+.

Disney+ Nederland

De ene helft van de ondervraagden in het Consumer Insights-panel wil Disney naast een bestaand VOD-abonnement gaan afsluiten, de andere helft is nog geen VOD-abonnee of is van plan om een lopend abonnement op te zeggen. Bij mensen die nog niet via VOD kijken, is 79 procent niet geïnteresseerd in Disney+. Verder valt op dat kijkers van Videoland meer interesse hebben dan mensen die nu bij Netflix zitten. Het gaat om 25 procent tegenover 16 procent. Verder zijn jongeren eerder geneigd een lopend lidmaatschap op te zeggen, terwijl 30- tot 45-jarigen liever meerdere diensten stapelen. Wellicht heeft dat ook iets te maken met verschil in besteedbaar inkomen, al trekt Telecompaper die conclusie niet.

Disney+ Nederland

Helaas heeft Telecompaper (nog) geen onderzoek gedaan naar de interesse voor Apple TV+. We zullen het dus voorlopig met dit Disney-onderzoek moeten doen, om een indruk te krijgen in welke mate Nederlanders er een extra streaming videodienst bij willen hebben.

Bekijk ook

Alles over Disney+, de streaming videodienst van Disney

Disney+ is sinds november 2019 beschikbaar in Nederland. Wat is er te bekijken, wat kost het en welke Disney Originals zijn er te zien? We praten je bij over alles rondom Disney+!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.