Real Stories over Apple Watch.

Real Stories: deze mensen zijn gered door de Apple Watch

Apple heeft twee korte docu's uitgebracht met portretten van mensen die mogelijk gered zijn dankzij de hartslagfuncties van de Apple Watch. De verschillende functies van de Apple Watch worden besproken en mensen delen hun verhaal hoe belangrijk de Apple Watch geweest is.

De Apple Watch is veel meer dan een horloge om de tijd mee af te lezen en om notificaties mee te ontvangen. Apple zet de Apple Watch steeds meer in als medisch hulpmiddel en niet alleen maar om je activiteiten mee bij te houden of een workout mee te doen. In deze twee video’s getiteld Real Stories komen meerdere mensen aan het woord die hun verhaal vertellen.

Real Stories: mensen delen hun verhalen over Apple Watch

In de eerste video komt Michael Jackson aan het woord. Hij is veel te vroeg geboren en heeft daar de aandoening spastic quadriplegic cerebral palsy aan overgehouden. Het leek even flink mis te gaan toen hij op een dag zich niet lekker voelde en een melding van zijn Apple Watch kreeg dat zijn hartslag erg hoog was voor zijn rusttoestand. Hij werd overgeplaatst naar de ER, waar bleek dat hij lijdt aan sepsis, een vergiftiging van het bloed.

De tweede video is een langer portret van verschillende Apple Watch-gebruikers. Zo is er een man die vertelt dat hij ineens een hoge hartslag kreeg tijdens een normale wandeling. De Apple Watch bleef meldingen sturen en later bleek dat hij last had van stolsels in zijn longen. Als hij een paar dagen hiermee rond was blijven lopen, was de kans groot dat hij het niet gered had.

Een ander voorbeeld hoe de Apple Watch van pas kan komen, vertelt een vrouw die met haar jonge baby in de auto zat. Ze werden van achteren aangereden, maar kon via haar Apple Watch en Siri snel met 112 bellen. De ambulancebroeders konden zo zien waar ze was en snel ingrijpen om de vrouw en de baby naar het ziekenhuis te brengen. Nog veel meer verhalen vind je in de ruim vier en een halve minuut durende video.

Jeff Williams van Apple gaf afgelopen nacht ook een interview bij CBS, om te praten over de nieuwe ECG-functie op de Apple Watch Series 4. Daarin legt hij onder andere uit waarom Apple dit soort functies toevoegt.

De video’s werden afgelopen nacht online gezet, vlak na de komst van watchOS 5.1.2 met de ECG-app. Helaas kan je de ECG-app in Nederland nog niet gebruiken, omdat je daar op dit moment een Amerikaanse Apple Watch voor nodig hebt. Gelukkig zijn er wel veel andere (medische) functies die je kunnen helpen. Je kan bijvoorbeeld de hartslagwaarschuwingen op je Apple Watch inschakelen, zodat je een melding krijgt bij een ongebruikelijke hoge of lage hartslag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2018, 9:50
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen apple watch, gezondheid, hartslag, reclame
Device Apple Watch
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.