ING met Apple Pay.

Officieel: Apple Pay komt naar Nederland!

Het is zover!
Jippie, het is zover: Apple Pay komt naar Nederland! Het is nu eindelijk bevestigd dat de betaaldienst de overstap maakt naar Nederland. Lees hier alle details!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het heeft (veel) te lang geduurd, maar ook Nederland kan straks aan de slag met Apple Pay! ING heeft zojuist aan iCulture laten weten dat ze de betaaldienst binnenkort in Nederland gaan introduceren, maar wil geen verdere details geven. Rabobank zegt in gesprek te zijn, maar kan nog niets aankondigen. Ook ABN AMRO en bunq willen nog niet officieel bekendmaken dat ze meedoen.

Update 11 juni 2019: Apple Pay in Nederland is per dinsdag 11 juni 2019 officieel beschikbaar in Nederland via ING Apple Pay. Bekijk onze tip hoe je Apple Pay instelt en waar en hoe je Apple Pay gebruikt.

Apple Pay naar Nederland met ING

Nog voordat Apple Pay beschikbaar was in Nederland, toonden Nederlandse banken al hun interesse. Zo stond Apple Pay al een tijdje op de website van ING als betaalmethode en omschreef de bank het als een positieve ontwikkeling voor de gebruikers. De afgelopen jaren zijn er meerdere aanwijzingen geweest dat Apple er achter de schermen aan werkt. Zo werden de Apple Pay-pagina’s vertaald naar het Nederlands. Er zijn in de afgelopen maanden heel veel Apple Pay hints opgedoken. De meeste daarvan waren vaak vals alarm, maar nu zit het er toch echt aan te komen. Nadat recent Apple Pay in België van start ging en onlangs nog Tsjechië werd toegevoegd, was Nederland een van de weinige blinde vlekken in Europa.

ING doet mee
ING heeft op haar speciale pagina laten weten dat ze Apple Pay gaan introduceren. Dat is alles wat de bank er momenteel over kwijt wil, aldus woordvoerster Eva Hersbach. Over de datum van ING Apple Pay en andere details kan ING nog niets bekendmaken.

Bekijk ook

Apple Pay in Nederland lijkt nu echt aanstaande

Nu het hoge woord eruit is, kan de volgende speculatie beginnen: wanneer gaat de ING écht van start met Apple Pay? Het lijkt er nu echt snel aan te komen!

Het lijkt erop dat ING geen kosten in rekening gaat brengen voor het gebruik van Apple Pay. ING rekent per 1 april namelijk ook al geen extra kosten meer voor mobiel betalen met Android-toestellen. Bovendien heeft ING laten weten dat ze vanaf 1 juli de kosten voor betaalpakketten per maand af rekenen in plaats van per kwartaal. In datzelfde bericht liet ING weten dat de kosten zelf niet omhoog gaan. Bovendien bevestigt de webcare dat ze geen extra kosten in rekening gaan brengen voor Apple Pay.

Overige banken
Welke andere banken meedoen is nog niet bekend. Mogelijk gaat bunq ook meedoen, aangezien zij al Apple Pay ondersteunen in andere landen. We hebben bij andere banken navraag gedaan of zij ook mee gaan doen met Apple Pay.

bunq

Bianca Zwart, woordvoerder van bunq, laat aan iCulture het volgende weten:

Voor vragen over lanceringen van Apple Pay, verwijzen we je graag naar Apple.

Rabobank

We spraken ook met Margo van Wijgerden, woordvoerder bij Rabobank. Tegenover iCulture gaf zij de volgende reactie:

De Rabobank praat continu met alle partijen in de markt om betalen nog eenvoudiger en veiliger te maken.

Of Apple ook behoort tot die partijen, kon de woordvoerder niet bevestigen of ontkennen.

ABN AMRO

Geert van der Varst van ABN AMRO laat aan iCulture het volgende weten:

ABN AMRO is in gesprek met Apple over Apple Pay.

Volksbank (SNS, ASN en RegioBank)

Sijmen Veenstra van de Volksbank heeft ook gereageerd. Onder de Volksbank vallen onder andere SNS, ASN en RegioBank. De woordvoerder geeft aan iCulture de volgende reactie:

Op dit moment volgen wij de marktontwikkelingen voor betaaloplossingen op de voet. We hebben de aankondiging van ING gelezen en zijn benieuwd hoe dit in de praktijk eruit gaat zien. Voordat we het aanbieden vinden we het belangrijk dat de dienstverlening goed aansluit bij wat de klant wenst en dat dat tegen een eerlijke prijs gebeurt.

N26

De online bank N26 wil ook Apple Pay aan gaan bieden, al hebben zij niks concreets aan te kondigen. Tegenover iCulture-lezer Emiel laat N26 het volgende weten:

We gaan Apple Pay aanbieden zodra we toestemming krijgen van Apple.

Een supportmedewerker van N26 heeft laten doorschemeren dat ze binnenkort Apple Pay gaan aanbieden, maar dit is geen officiële aankondiging.

ING binnenkort met Apple Pay.

Apple gaf dinsdagavond tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers aan dat Apple Pay tegen het einde van dit jaar in veertig landen beschikbaar moet zijn. Momenteel is de betaaldienst in dertig landen actief. CEO Tim Cook gaf niet aan om welke nieuwe landen het gaat. De plotselinge aankondiging vanuit ING komt dan ook als een verrassing. ING geeft aan dat er op korte termijn meer informatie komt.


Dit heb je nodig voor Apple Pay
Om Apple Pay straks te kunnen gebruiken, moet je een rekening hebben bij de deelnemende banken. Daarnaast heb je minimaal een iPhone 6 nodig (of een iPhone 5/5s in combinatie met een Apple Watch). Je betaalt via Apple Pay door je iPhone of Apple Watch bij een draadloze betaalterminal te houden, net zoals je contactloos betaalt met een pinpas. Door vervolgens tegelijk je vinger op de Touch ID-sensor te houden, wordt de betaling bevestigd. Op de iPhone X en nieuwer laat je eerst je gezicht scannen door Face ID. Op de Apple Watch werkt het iets anders. Daar moet je de zijknop twee keer snel indrukken en vervolgens de Watch in de buurt van de betaalterminal houden.

Bekijk ook

Officieel: Apple Pay komt naar Nederland!

Jippie, het is zover: Apple Pay komt naar Nederland! Het is nu eindelijk bevestigd dat de betaaldienst de overstap maakt naar Nederland. Lees hier alle details!

In onze tip over Apple Pay gebruiken lees je alvast hoe het werkt in winkels, apps en op het web. Het instellen van Apple Pay verschilt per bank en zodra het zover is lees je op iCulture precies hoe je dit per bank doet. Heb je nu al vragen over de werking van Apple Pay? Check dan ook nog onze Apple Pay FAQ, waarin we de veelgestelde vragen beantwoorden.

Bekijk ook

Apple Pay FAQ: veelgestelde vragen over Apple's betaaldienst

De veelgestelde vragen over Apple Pay op een rijtje. Waar werkt het, hoe stel je het in en zijn er kosten aan verbonden? Hoe zit het met Rabobank en ABN AMRO? Vind alle antwoorden op al je vragen in onze uitgebreide Apple Pay FAQ!

Hieronder vind je tweets van diverse banken die op vragen van iCulture-lezers reageren. Uiteraard hebben we telefonisch ook navraag gedaan bij de diverse banken, maar alleen ING geeft momenteel officieel aan dat ze Apple Pay gaan ondersteunen. De andere banken willen nog niets zeggen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 11 juni: Apple Pay in Nederland is nu ook beschikbaar. Dit is toegevoegd aan het artikel. Reacties zijn vanaf hier gesloten.
  • 2019 - 01 mei: Reactie N26 toegevoegd.
  • 2019 - 01 mei: Reactie ABN AMRO en de Volksbank toegevoegd.
  • 2019 - 01 mei: Reactie bunq en Rabobank toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay
226 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.