Apple Watch saffierkristal vs Ion-X

‘Apple wil camera in Apple Watch-bandjes verwerken’

Selfies maken en FaceTimen

Apple lijkt na te denken over een manier om een camera te verwerken in de Apple Watch. Door sensoren in bandjes te plaatsen, kan de Apple Watch je gezicht zien zonder dat je hiervoor heel exact hoeft te richten.

FaceTime is beschikbaar op heel veel Apple-producten om te videobellen. De Apple Watch is een uitzondering, want daarmee kun je alleen met FaceTime a
Audio bellen
. Apple lijkt daar verandering in te willen brengen en omschrijft in een patent een manier hoe ze camera’s en sensoren in het bandje van je horloge kunnen verwerken.

‘Camera en sensoren in bandjes van Apple Watch’

In de Apple Watch is maar weinig plek om een camera in te bouwen. Bovendien kan een enkele cameralens op een Apple Watch nogal onhandig zijn, omdat je je pols maar net goed moet houden om jezelf goed in beeld te krijgen. Dat levert een nogal onhandige gebruikerservaring op, zo vindt ook Apple. Daarom hebben ze iets anders bedacht wat in het patent genaamd Image-capturing watch opgenomen is. In het patent gebruikt Apple lenzen met een brede kijkhoek in het bandje van de Apple Watch. Door meerdere camera’s te combineren, is het resultaat op het scherm minder afhankelijk van hoe je je arm houdt.

Patent Apple Watch camera's en sensoren in bandje.

De Apple Watch kan de beelden van meerdere camera’s combineren, om zo tot mooi recht beeld te komen. Zelfs als de Apple Watch beweegt, kan het plaatje stil blijven staan dankzij de brede kijkhoek van de lenzen. De methode kan niet alleen gebruikt worden om selfies te maken, maar ook voor videobellen. De Watch moet uiteindelijk zelfs het gezicht van de gebruiker kunnen herkennen, wat weer doet denken aan Face ID. De methode moet zelfs shots van onderaf kunnen corrigeren, zodat je niet in iemands neusgaten kijkt.

Patent Apple Watch met camera.

Of Apple dit systeem ooit tot uitvoer brengt, is nog maar de vraag. Apple heeft al eerder patenten vastgelegd waarin bandjes met extra functies omschreven worden. Zo omschreeft Apple eerder al functieknoppen in Apple Watch-bandjes, die ook nog aanraakgevoelig zijn. Desalniettemin is het interessant om te zien waar Apple achter de schermen zoal mee bezig is, ook al krijgen we daar misschien nooit het eindresultaat van te zien.

Zie jij een camera voor de Apple Watch wel zitten of lijkt je dat helemaal niets?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2018, 11:39
Via Via AppleInsider
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, camera, patent
Device Apple Watch

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.