Apple TV met remote, foto via Shutterstock (shutterstock_372008458)

‘Apple brengt dit jaar nog Apple TV met 4K-ondersteuning uit’

Apple is van plan om nog dit jaar een nieuwe Apple TV met ondersteuning voor 4K-resolutie op de markt te brengen. Deze nieuwe Apple TV zou ook mooiere kleuren kunnen weergeven.

Eind 2015 bracht Apple eindelijk een vernieuwde versie van de Apple TV op de markt. Dit jaar, zo’n twee jaar na de vierde generatie Apple TV, zou Apple van plan zijn om een nieuwe versie op de markt te brengen. Deze vijfde generatie Apple TV zou als grootste vernieuwing ondersteuning voor 4K-resolutie krijgen.

Apple TV met remote, foto via Shutterstock (shutterstock_372008458)

‘4K Apple TV verschijnt in 2017’

Bloomberg meldt op basis van bronnen dat Apple bezig is met een verbeterde versie van de huidige Apple TV. Het zou dan gaan om de vijfde generatie die Apple nog dit jaar op de markt wil brengen. Het model zou intern de naam J105 meegekregen hebben. De belangrijkste vernieuwing van dit model zou de ondersteuning van 4K-resoluties zijn. Ook biedt dit model volgens geruchten mooiere kleuren, dat mogelijk in verband staat met de HDR-functie van veel huidige televisies. Met dit nieuwe model is wel een verbeterde processor nodig, omdat dit nodig is voor 4K.

Met een 4K-Apple TV zou het mogelijk zijn om films en series in de extra hoge resolutie te streamen. Netflix biedt momenteel al 4K-content, maar Apple zelf nog niet. Als Apple inderdaad een Apple TV met 4K-resolutie uitbrengt, zal Apple voor de iTunes Store eerst de stap moeten maken naar 4K. Films in de iTunes Store zijn nu met een maximale resolutie van 1080p te koop of te huur. De stap naar het aanbieden van 4K-films en series via iTunes zou wel nodig zijn voor een nieuwe Apple TV. Een soortgelijke stap maakte Apple met de iTunes Store toen de derde generatie Apple TV met 1080p-ondersteuning beschikbaar kwam.

Oorspronkelijke plannen Apple TV
Apple zou eigenlijk hele andere plannen hebben gehad met de Apple TV. Het originele plan was om er een gamecontroller bij te leveren, als concurrent voor de Xbox en PlayStation spelcomputers. Apple dacht zelfs aan het toevoegen van een coax-aansluiting, om zo de settopbox voor televisiekijken te vervangen. Inmiddels heeft Apple wel een TV-app uitgebracht, maar deze is alleen beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers. Hiermee kunnen zij allerlei content bekijken van verschillende diensten. Ook single sign-on moet het inlogproces verbeteren voor allerlei diensten, waardoor je niet meer voor elke app apart hoeft in te loggen. Deze twee functies zijn niet beschikbaar in Nederland en het is nog maar de vraag of die hier ooit beschikbaar komen.

Wat betreft tvOS is het uiteindelijke resultaat ook minder ambitieus dan in eerste instantie de bedoeling was. Momenteel is de interface niet veel verschillend van de oudere Apple TV en lijkt het ook veel op het startscherm van de iPhone. Er werd wel gedacht over andere functies, waaronder een optie met de naam Intentions. Hiermee zouden vier opties voor de Apple TV middenin het scherm staan. Het gaat dan om video, muziek en gaming, terwijl de vierde optie voor alle overige content bestemd zou zijn. Apple lijkt haar Apple TV nog wel serieus te nemen, want onlangs werd er nog een nieuwe Apple TV-baas aangesteld, afkomstig van Amazon Fire TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2017, 13:34
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.