Reacties voor: ‘Apple brengt dit jaar nog Apple TV met 4K-ondersteuning uit’

Apple is van plan om nog dit jaar een nieuwe Apple TV met ondersteuning voor 4K-resolutie op de markt te brengen. Deze nieuwe Apple TV zou ook mooiere kleuren kunnen weergeven.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 24 reacties

  1. Dts HD master en dergelijke hoog definitie geluiden vrijgeven zou ook een pluspunt zijn.

  2. Origineel geplaatst door Bart
    Dts HD master en dergelijke hoog definitie geluiden vrijgeven zou ook een pluspunt zijn.

    Dit! Gewoon precies dit!!

    De Apple Tv is nu gewoon waardeloos als mediaplayer als je een beetje deftig geluid wilt.

  3. Origineel geplaatst door Bart
    Dts HD master en dergelijke hoog definitie geluiden vrijgeven zou ook een pluspunt zijn.

    Inderdaad, precies waar ik nog op wacht. Hopelijk pakken ze ook de remote aan en maken ze een nieuwe. De huidige is echt brak hoor ik.

  4. Graag optische uitgang weer terug.

  5. Ben opzich best tevreden met de Apple tv. Maar echt baanbrekend is het apparaat niet. Siri werkt eigenlijk zo goed als niet. Ja het weer opvragen werkt prima. Maar Engelse titels inspreken terwijl Siri op zn Nederlands staat ingesteld werkt erg slecht. Hoop dat dat wat beter wordt. YouTube op iPhone heeft spraakherkenning van Google en dat werkt als een trein.

  6. @Tim: De spraakherkenning van Apple werkt bij mij net zo goed als die van Google, soms zelfs beter. Allebei getest in de YT app.

  7. De extra resolutie is voor mij minder belangrijk. Ik wacht op HDR, die maakt het kleuren en contrasten een stuk beter en gaat meer inpakt hebben dan resolutie verbetering.

  8. Apple TV 4 werkt hier helemaal uitstekend.
    Als er enkel 4k toegevoegd wordt, weet ik niet of we het upgraden. We zullen zien!

  9. @Thijs: Dat geeft de burger moed. Krijg helaas alleen maar atv.search.error.unexpected (zowel bij wifi als vast internet uitstekende verbinding (een reset helpt voor heel even, daarna weer terug bij af)) bij een commando als siri eindelijk eens een commando herkent. Maar meestal is het sowieso een drama om een serie of film op te starten want siri maakt er vanalles van behalve het goede. Het mappen van engelse titels is helaas nog erg slecht. Maakt helaas niet uit wie het hoe uitspreekt. Heel voor de handliggende titels interpreteert siri onbegrijpelijk, maar zal hopelijk gedurende de jaren verbeteren.

  10. Origineel geplaatst door Tim
    Ben opzich best tevreden met de Apple tv. Maar echt baanbrekend is het apparaat niet. Siri werkt eigenlijk zo goed als niet. Ja het weer opvragen werkt prima. Maar Engelse titels inspreken terwijl Siri op zn Nederlands staat ingesteld werkt erg slecht. Hoop dat dat wat beter wordt. YouTube op iPhone heeft spraakherkenning van Google en dat werkt als een trein.

    Android TV is idd stukken beter en vrijer.

  11. Ja komen ze nu mee! Ik ga niet weer een veel te dure nieuwe ATV kopen. Ik gebruik de 4K apps wel op m’n smart tv’s, zoals nu.

  12. Zou graag zien dat het platform is vrijer zou worden, zodat ik op een normale manier Kodi zou kunnen installeren, zonder allerlei developer account, Xcode tools etc. etc. Dan wordt de Apple tv pas echt interessant.

  13. Oh.. ik dacht een Apple TV met een beeldscherm… 🙂

    Overigens heeft ook YouTube heel wat 4K content.

  14. Misschien eerst Siri laten functioneren voor de vlamingen onder ons ? Nog steeds niks, ondanks het feit dat de nederlandse taal blijkbaar wel ondersteund wordt voor onze Nederlandse buren…

  15. Ik heb geen 4k-tv, dus dat is niet iets belangrijks voor mij

  16. Oh ja tuurlijk, net een dag nadat ik de huidige heb gekocht 😂😂

    Ben er overigens erg tevreden over

  17. Waarom nog een Apple tv kopen als ik alle apps al op mn tv heb staan die 4k streamen…

  18. Voor iedereen die 4K Netflix en YouTube wil kijken en graag Kodi 17 willen draaien.

    Nvidia shield tv. Kost wel een paar centen maar is echt een geweldig ding.

    Ik kijk alleen nog sport op tv. Voor de rest kijk ik alles op de shield. Netflix, YouTube en mijn eigen content via Kodi.

  19. @Marc: Hahahaha! Sorry maar: ******** dat dat beter werkt. Mijn Philips tv draait op Android TV en dat is één en al misère tot het punt dat ik mijn €2.200 “smart” tv enkel gebruik als klassiek doorgeefluik van de hdmi poort waar toevallig een Apple TV 3 aan hangt. Android TV (5.1) is waardeloze troep.

  20. Kunnen ze weer meer geld vragen. 179,00 is al totaal belachelijk voor de huidige Apple TV.

  21. Origineel geplaatst door EOTB
    Graag optische uitgang weer terug.

    Inderdaad, het gemis van een optische uitgang is doorslaggevend voor de ‘mindere’ verkoop, deze aansluiting is echt onmisbaar ! IK KEN PERSOONLIJK reeds meerdere mensen die pas een nieuwe Apple TV gaan aanschaffen zodra die aansluiting erop zit, inclusief mezelf. Niet iedereen staat te springen om HDMI om te leiden via een extra versterker.

  22. Origineel geplaatst door Vorst
    De extra resolutie is voor mij minder belangrijk. Ik wacht op HDR, die maakt het kleuren en contrasten een stuk beter en gaat meer inpakt hebben dan resolutie verbetering.

    De extra resolutie maakt het echter super, HDR bestaat reeds 8 jaar in de topmodellen van Philips (direct backlight HDR) maar de meerwaarde van 4K is beduidend hoger. De nieuwste 4K Netflix series zijn zo super van beeld, het is beter dan cinema. En véél beter dan FullHD mét HDR. (HDR is enkel hoger contrast, wide color gamut heeft niks met HDR te maken, deze wide color gamut zit ook in de betere 4K schermen)

  23. Dat is super nieuws! Ik heb zojuist een 4K tv aangeschaft dus wordt smullen. Er zal dan een snellere processor in de 5e gen Apple TV komen, kan een goede nas als de Qnap TS453pro ook goed mee overweg? Of heeft dat niet zon sterke invloed?

  24. Origineel geplaatst door EOTB
    Graag optische uitgang weer terug.

    Origineel geplaatst door Guido
    Inderdaad, het gemis van een optische uitgang is doorslaggevend voor de ‘mindere’ verkoop, deze aansluiting is echt onmisbaar ! IK KEN PERSOONLIJK reeds meerdere mensen die pas een nieuwe Apple TV gaan aanschaffen zodra die aansluiting erop zit, inclusief mezelf. Niet iedereen staat te springen om HDMI om te leiden via een extra versterker.

    Ondergetekende wil ook een optische uitgang voor ze een nieuwe atv koopt! Onze versterker heeft alleen optisch in en een goede kwaliteit DAC aan boord. En thuis zijn wij stereo-fiel, we hebben niks met surroundgeluid. Dat gekwetter van achter je oren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.