Apple TV 4 met blauwgroene achterkant

Nieuwe baas voor Apple TV wijst op grootse plannen

Apple heeft een nieuwe Apple TV-baas, afkomstig van Amazon's Fire TV. Timothy D. Twerdahl zal de ontwikkeling van de volgende Apple TV gaan leiden.

Timothy TwerdahlApple heeft een nieuwe topman voor de Apple TV in huis gehaald. Het bedrijfsonderdeel wordt voortaan geleid door Timothy D. Twerdahl, voormalige baas van Amazon Fire TV en voormalig medewerker van Netflix en Roku. Tegelijk is er ook minder goed nieuws te melden: Apple’s hoofd voor zakelijke en educatieve sales stapte plotseling op.

Nieuwe Apple TV-baas

Apple heeft de overstap van Twerdahl inmiddels bevestigd. De man heeft ruime ervaring met tv-kastje en streaming tv-diensten. Hij volgt Pete Distad op, die zich voortaan gaat richten op content onder aansturing van Eddy Cue.

Timothy Twerdahl

Tim Cook heeft al meermaals aangegeven dat de Apple TV meer aandacht zou krijgen, maar het biedt nog in de verste verte niet de revolutionaire doorbraak die Steve Jobs vlak voor zijn dood had beloofd. Inmiddels is de Apple TV 4 alweer anderhalf jaar op de markt en is het hoog tijd voor nieuwe ontwikkelingen. Apple bracht inmiddels wel een TV-app uit, met de mogelijkheid om films van allerlei aanbieders te doorzoeken, maar die is nog niet buiten de VS te gebruiken.

Timothy D. Twerdahl krijgt binnen Apple dezelfde rol die hij ook voor de Amazon Fire TV vervulde. Twerdahl is deze maand begonnen en zal zich vooral richten op marketing. Hij rapporteert daarbij aan wereldwijd iOS-marketingbaas Greg Joswiak.

Fire TV is Apple TV-concurrent

Twerdahl werkte als Amazon’s directeur Fire TV van 2013 tot december vorig jaar. Daarvoor werkte hij korte tijd bij het internet tv-team van Netflix, dat uiteindelijk uitmondde in Roku. Van 2009 tot 2012 was Twerdahl vice-president producten bij een smartwatch-bedrijfje, WIMM Labs. Fire TV is een concurrent van de Apple TV, waarmee je diensten zoals Amazon Video, Hulu Plus, ESPN, Showtime, MLB, Vimeo, TED, Disney, YouTube en Netflix kunt bekijken.

Apple TV 4 met blauwgroene achterkant

Twerdahl zal de marketing en productontwikkeling van de volgende Apple TV gaan leiden. Eén van de punten waar Apple aan gewerkt heeft is het aanbieden van een pakket zenders. Het plan was om daarmee de kabelbedrijven grotendeels buiten spel te zetten. Maar na jaren onderhandelen lukte het nog steeds niet, waardoor Apple er (voorlopig?) van moest afzien.

Apple’s vice-president voor zakelijke markt opgestapt

Het is een komen en gaan van mensen in Cupertino. Terwijl Timothy D. Twerdahl achter zijn nieuwe bureau schoof, ontruimde een andere topman zijn bureau. John Solomon, Apple’s Vice President for Enterprise and Government is opgestapt. Hij leidde de salesteams die moesten zorgen voor de verkoop van Apple-hardware en -software bij grote bedrijven.

Waarom de man is opgestapt, is nog niet duidelijk. Hij werkte sinds 2015 bij Apple, vlak nadat Apple sterk had ingezet op een zakelijke deal met IBM. Dit leidde tot een aantal zakelijke apps voor grote bedrijven. Daarna volgden samenwerkingen met Cisco, SAP en Deloitte, allemaal gericht op het ‘wegzetten’ van zoveel mogelijk Apple-producten bij grote organisaties.

HP John Solomon

Voordat Solomon bij Apple kwam werkte hij meer dan twintig jaar bij de internationale printerdivisie van Hewlett-Packard, waar hij zich op de consumentenmarkt richtte. Bij HP sloot hij onder andere een grote deal bij de Amerikaanse luchtmacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2017, 9:17
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, personeel, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.