iFixit teardown iPhone 12

Gerucht: ‘Apple heeft een tekort aan stroomchips voor iPhone 12’

Apple zou een tekort hebben aan essentiële chips voor de iPhone 12 en andere apparaten. Het gaat om chips die de stroomvoorziening regelen, zo beweren bronnen.

De iPhone zit vol met chips, meer dan je misschien denkt. De A-serie chips is verreweg het bekendste, maar er zitten ook chips in die de stroomvoorziening regelen. Een behoorlijk essentieel onderdeel dus, want zonder goede stroomchip functioneert de iPhone niet goed. Volgens Bloomberg heeft Apple een tekort aan stroomchips voor de iPhone 12. De nieuwe chips spelen een belangrijke rol voor 5G en de camerafuncties.

‘Tekort aan stroomchips voor iPhone 12’

Het tekort bemoeilijkt de productie en het aanvullen van de voorraad van de nieuwe modellen. De iPhone 12 gaat zijn eerste kwartaal in en met de feestdagen in zicht is dit de belangrijkste periode voor de nieuwe toestellen. Het is nog onduidelijk in hoeverre het tekort van de chips zorgt voor voorraadproblemen, maar fabrikanten zouden er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Apple genoeg onderdelen geleverd krijgt.

Fabrikanten die voor Apple de chips maken, zouden Apple inmiddels een voorkeursbehandeling geven. Deze chipmakers produceren voor veel verschillende bedrijven allerlei chips, maar de prioriteit zou nu dus bij Apple liggen. De voornaamste reden voor het tekort is de toenemende vraag en de verstoringen door het coronavirus. Eén van de fabrikanten, Taiwan Semiconductor Manufacturing, zegt dat 5G-smartphones 30 tot 40% meer chips vereisen ten opzichte van 4G-modellen.

iPhone 12 teardown

Het is niet duidelijk hoelang het tekort speelt. Apple heeft onlangs de productie verder opgeschroefd, nadat bleek dat de vraag groot was. Er zijn chips nodig die de stroom regelen naar de nieuwe camera-onderdelen, maar ook naar bijvoorbeeld het 5G-modem. 5G vereist meer stroom en daarom heeft Apple ook de Smart Data Mode voor 5G geïntroduceerd. Er zit ook een onderdeel in dat door Apple zelf ontworpen is, nadat Apple in 2018 Dialog Semiconductor overgenomen had.

Als we een blik werpen op de voorraad en levertijden van de iPhone 12, zien we dat de standaard iPhone 12 relatief snel te leveren is, maar dat de levertijden van de iPhone 12 Pro flink oplopen. Er is meestal geen voorraad en je moet zo’n twee tot drie weken wachten op een online bestelling.

Bekijk ook

Alles over de iPhone 14 Pro levertijd: hoe zit het met de voorraad?

Op deze pagina lees je alles over de iPhone 14 Pro levertijd en beschikbaarheid van de verschillende modellen, kleuren en opslagcapaciteiten. We vertellen je hoe het zit met de levertijd en voorraden bij diverse winkels en providers, zodat je niet te lang op je bestelling hoeft te wachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 12 deals

iPhone 12 Pro Max

De iPhone 12 Pro Max is de grootste iPhone van najaar 2020. Het is de opvolger van de iPhone 11 Pro Max maar met een groter 6,7-inch display, ondersteuning voor 5G en een nieuw design met vlakke zijkanten. Dit toestel had de meest uitgebreide camera van de 2020-serie, inclusief een LiDAR scanner voor betere 3D-dieptemeting. Lees hier alles over de iPhone 12 Pro Max kopen, prijzen, functies en meer. Dit model is opgevolgd door de iPhone 13 Pro Max.

iPhone 12 Pro Max
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.