Amazon Echo-speakers nu officieel in Nederland verkrijgbaar

Maar spraakbediening is Engels
De Nederlandse Amazon gaat de Echo en Echo Dot-speakers verkopen. Het gaat om de internationale versies, waar een Engels-sprekende Alexa-assistent op geïnstalleerd staat.

Amazon heeft met de Echo en Echo Dot twee populaire speakers in het assortiment. Wilde je de Amazon Echo in Nederland hebben, dan moest je daarvoor uitwijken naar de Duitse Amazon. Dat is vanaf vandaag niet meer nodig, want de spakers zijn nu ook in de Nederlandse Amazon verkrijgbaar. Het gaat daarbij om de internationale versies van de Amazon Echo (€99,99) en Amazon Echo Dot (€59,99).

Nederlandse Amazon gaat Echo-speakers verkopen

Omdat het om de internationale versies gaat, spreekt Amazon Alexa nog geen Nederlands. Of daar wel aan gewerkt wordt, is nog onduidelijk. Tegenover NU.nl zegt Amazon-topman Michele Butti dat ze “op het moment nog niks hebben om te laten zien” met betrekking tot een Nederlandse versie.

Amazon Echo Dot 2020 in antraciet.

Het gaat om de nieuwste versies van de Echo-speakers. De nieuwste versie heeft een bolvormig design met een 3″-woofer en tweeters. De speaker “luistert” naar de omgeving en past daar het geluid op aan. De gewone Echo met Dolby Stereo-geluid en ingebouwde Zigbee Hub gaat €100 kosten, terwijl de kleinere Echo Dot met 1,6″-driver voor €60 verkocht gaat worden. De bestellingen starten vandaag, met levering op 11 november. In Nederland zijn alleen de antraciet versies te koop. De Echo-speaker met scherm wordt niet verkocht.

De Alexa-assistent in deze internationale versies spreekt Brits Engels. Je kan daaraan simpele vragen stellen en bijvoorbeeld de muziek bedienen. Functies als shoppen en lokale zoekopdrachten is niet mogelijk. Wel kijkt de speaker naar je fysieke locatie, om antwoorden op je vragen specifieker te maken. Je kan bijvoorbeeld vragen wie de eerste minister-president van Nederland was en wat de resultaten zijn van de Eredivisie.

De speakers zijn vanaf nu te bestellen bij Amazon:

Lees ook onze gids wat je nu eigenlijk kan met een Amazon Echo in Nederland.

Bekijk ook

Amazon Echo-speakers: dit heb je er in Nederland aan!

Wil je een Amazon Echo-speaker kopen en ben je benieuwd wat je ermee kunt doen? In deze gids lees je alles over het gebruik van de Amazon Echo-speakers zoals de Echo Dot.

Amazon

Amazon is een van de bekendste internationale webshops voor elektronica, huishoudartikelen, speelgoed, levensmiddelen en meer. Je kunt bij Amazon ook terecht voor goede Apple-deals. Amazon is sinds 2020 met een eigen versie van de webshop actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Met een Amazon Prime-abonnement profiteer je van allerlei voordelen, zoals gratis verzending. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.