Apple Store blije klanten

Nieuwe Apple Support-app in Nederland verschenen

Apple heeft in Nederland een speciale Apple Support-app uitgebracht, waarmee je hulp kunt krijgen bij problemen en reparaties.

Apple Store blije klanten

Apple heeft een aparte Apple Support-app voor Nederland uitgebracht. Deze app is bedoeld als een nieuwe manier om support te krijgen als je problemen hebt met je Apple-spullen. Het lijkt erop dat Nederland als proefland is uitgekozen, want het is het eerste land wereldwijd waar zo’n app verschijnt.


Intro van Apple Support-app.

Apple Support-app: alleen in Nederland

De app lijkt op Apple’s Support-website: je krijgt een lijst van de producten die je bezit, met de mogelijkheid om afspraken te maken voor reparaties. Ook kun je chatten met supportmedewerkers. Verder is er een lijst met recente reparatieverzoeken en andere informatie die te maken heeft met je producten. De app leek er al aan te komen, want in de normale Apple Store-app was het de afgelopen tijd niet meer mogelijk om een afspraak bij de Genius Bar te maken. Die functionaliteit is nu verplaatst naar de aparte app.

Apple Support met toestellen en support opties.

Persoonlijke gids bij problemen
De Apple Support-app belooft een persoonlijke gids te zijn voor je reparaties en andere misère met producten. Je kunt er veelgestelde vragen mee opzoeken maar ook bellen, chatten of e-mailen met product-experts of je laten terugbellen op een moment dat het beter uitkomt.

Apple Support geeft locaties voor reparaties in de buurt.

Zoals gezegd is de app momenteel alleen in Nederland te krijgen, niet in België en andere landen. Dat de app ook in het Engels, Chinees, Duits, Turks en talloze andere talen te gebruiken is, wijst erop dat het niet bij Nederland blijft.

Vorig jaar waren er al geruchten dat Apple bezig was met een support-app, maar het was nog onduidelijk of het om een losse app ging of dat de functies zouden worden ingebouwd in de bestaande Apple Store-app.

De nieuwe app heeft een blauw icoontje met wit Apple-logo gekregen, zoals je kent van de shirts van de medewerkers. Onlangs vernieuwde Apple nog de supportpagina’s, waardoor je alleen nog gekoppelde apparaten te zien kreeg. De weergave bleek toen nog niet goed te werken, ook een teken dat Apple achter de schermen nog druk bezig was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2016, 20:51
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen apple store, support
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.