iPhone 12 Max kleuren.

Apple registreert negen iPhone 12-modellen en mogelijk nieuwe iMac in Europa

Apple heeft weer een aantal nog niet aangekondigde producten geregistreerd bij de Euraziatische Economische Commissie. Via deze database lekken wel vaker nieuwe producten uit. Deze keer heeft Apple nieuwe iMacs en iPhone 12-modellen geregistreerd.

De Eurasian Economic Commission houdt een database bij van producten die in de regio verkocht mogen worden. Bedrijven moeten de producten vastleggen voordat ze verkocht mogen worden. Zo ook Apple, die dat geregeld doet en waardoor er dus vroegtijdig producten uitlekken. De laatste keer dat dit gebeurde was bij de registratie van de 13-inch MacBook Pro. Deze keer is het wederom een Mac, namelijk de iMac. Daarnaast gaat het om een reeks iPhones, vermoedelijk de iPhone 12.

Apple registreert iMac en iPhone 12 in Europa

De registratie van de iMac is het meest opmerkelijk. Het gaat om een model met nummer A2330 die draait op macOS 10.15. Dat is de huidige versie van dit moment, namelijk macOS Catalina. Dat het om één model gaat, doet vermoeden dat Apple slechts één formaat van de iMac vernieuwt. Als we kijken naar de voorraad, zien we dat vooral de 27-inch iMac slecht leverbaar is.

iMac registratie bij Eurasian Economic Commission.

Dat er nieuwe iPhones aankomen, mag voor de meeste mensen geen verrassing zijn. Apple heeft nu negen nieuwe modelnummers vastgelegd, die nog niet eerder bekend waren. Het gaat om de volgende nummers:

  • A2176
  • A2172
  • A2341
  • A2342
  • A2399
  • A2403
  • A2407
  • A2408
  • A2411

iPhone 12 registratie bij Eurasian Economic Commission.

Volgens geruchten komt Apple dit najaar met vier verschillende modellen. Hou er rekening mee dat Apple voor elk model meerder modelnummers gebruikt, bestemd voor verschillende landen en regio’s. Meestal gaat het om drie modelnummers per model. Dit zou betekenen dat het hier gaat om drie soorten iPhones. Opmerkelijk is dat de modellen geregistreerd zijn met iOS 13 als software-versie. De nieuwe 2020 iPhones worden vermoedelijk meteen uitgebracht met iOS 14. Een reden hiervoor kan zijn dat Apple nu alvast wat nummers vast wil leggen, waarna ze dit later uitbreiden met extra modelnummers en de nieuwste software-versie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2020, 12:10
Via Via 9to5Mac
Categorieën Geruchten, iDevices, Mac & macOS
Onderwerpen 2020 iPhone, imac, iphone 12

iPhone 12

De iPhone 12 is de nieuwste smartphone die Apple in najaar 2020 uitbrengt. De iPhone 12 is de opvolger van de iPhone 11 en heeft een 6,1-inch scherm, ondersteuning voor 5G, een nieuw design en een verbeterde camera. Lees alles over de iPhone 12 kopen, prijzen en specificaties.

iPhone 12

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.