iPhone 12 Max kleuren.

Apple registreert negen iPhone 12-modellen en mogelijk nieuwe iMac in Europa

Apple heeft weer een aantal nog niet aangekondigde producten geregistreerd bij de Euraziatische Economische Commissie. Via deze database lekken wel vaker nieuwe producten uit. Deze keer heeft Apple nieuwe iMacs en iPhone 12-modellen geregistreerd.

De Eurasian Economic Commission houdt een database bij van producten die in de regio verkocht mogen worden. Bedrijven moeten de producten vastleggen voordat ze verkocht mogen worden. Zo ook Apple, die dat geregeld doet en waardoor er dus vroegtijdig producten uitlekken. De laatste keer dat dit gebeurde was bij de registratie van de 13-inch MacBook Pro. Deze keer is het wederom een Mac, namelijk de iMac. Daarnaast gaat het om een reeks iPhones, vermoedelijk de iPhone 12.

Apple registreert iMac en iPhone 12 in Europa

De registratie van de iMac is het meest opmerkelijk. Het gaat om een model met nummer A2330 die draait op macOS 10.15. Dat is de huidige versie van dit moment, namelijk macOS Catalina. Dat het om één model gaat, doet vermoeden dat Apple slechts één formaat van de iMac vernieuwt. Als we kijken naar de voorraad, zien we dat vooral de 27-inch iMac slecht leverbaar is.

iMac registratie bij Eurasian Economic Commission.

Dat er nieuwe iPhones aankomen, mag voor de meeste mensen geen verrassing zijn. Apple heeft nu negen nieuwe modelnummers vastgelegd, die nog niet eerder bekend waren. Het gaat om de volgende nummers:

 • A2176
 • A2172
 • A2341
 • A2342
 • A2399
 • A2403
 • A2407
 • A2408
 • A2411

iPhone 12 registratie bij Eurasian Economic Commission.

Volgens geruchten komt Apple dit najaar met vier verschillende modellen. Hou er rekening mee dat Apple voor elk model meerder modelnummers gebruikt, bestemd voor verschillende landen en regio’s. Meestal gaat het om drie modelnummers per model. Dit zou betekenen dat het hier gaat om drie soorten iPhones. Opmerkelijk is dat de modellen geregistreerd zijn met iOS 13 als software-versie. De nieuwe 2020 iPhones worden vermoedelijk meteen uitgebracht met iOS 14. Een reden hiervoor kan zijn dat Apple nu alvast wat nummers vast wil leggen, waarna ze dit later uitbreiden met extra modelnummers en de nieuwste software-versie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2020, 12:10
Via Via 9to5Mac
Categorieën Geruchten, iDevices, Mac & macOS
Onderwerpen 2020 iPhone, imac, iphone 12

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

  Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.