Deze 8 verbeteringen komen naar Apple Kaarten in iOS 14

Apple komt dit najaar met enkele handige en leuke verbeteringen voor Apple Kaarten. Vanaf iOS 14 vind je meer soorten routes en word je beter geholpen tijdens het rijden.

Ieder jaar wordt het aantal functies in Apple Kaarten uitgebreid. De app wordt ook dit jaar onder handen genomen met functies die inspelen op veranderende gewoontes en andere verbeteringen.

  1. Gidsen
  2. Fietsroutes
  3. Elektrische auto’s
  4. Flitsers
  5. Opstoppingen
  6. Meer verbeteringen

#1 Gidsen: altijd wat te doen op vakantie
In iOS 14 introduceert Apple een nieuwe Gidsen-functie. Hiermee krijg je door experts samengestelde lijsten met dingen om te doen. Ben je op zoek naar leuke wandeltochten of architectonische hoogstandjes, dan zijn daar handgemaakte lijsten voor. Het werkt ook met restaurants, supermarkten en bijvoorbeeld lokale parken. Apple werkt hiervoor ook samen met enkele bekende namen, waaronder Lonely Planet en AllTrails. Het werkt op dit moment alleen in San Francisco (+ Bay Area), Los Angeles, New York stad en Londen.

Gidsen Apple Kaarten iOS 14

Je kunt Gidsen toevoegen aan de Kaarten-app om ze sneller terug te vinden. Wil je niet de hele lijst aan locaties opslaan, dan werkt het ook met individuele locaties. Je kunt ze zelf in mapjes zetten. Zo maak je een eigen verzameling aan leuke plekken.

#2 Fietsroutes houden rekening met hellingen en meer
Ga je graag op de fiets, dan kan Apple Kaarten je vanaf iOS 14 speciale fietsroutes geven. Hoewel het nog niet in Nederland werkt zijn we enthousiast over de mogelijkheden. Apple weet hellingen te vermijden als je dat wil. Ook wordt duidelijk aangegeven wat de verkeerssituatie is, zoals een gedeelde weg of een afgezonderd fietspad.

Fietsroutes op Apple Watch

Hoewel Nederland een prima fietsland is zouden we de fietsroutes in Apple Kaarten graag willen hebben. Al was het maar om te berekenen hoe lang en fietstocht duurt. Je kunt immers meestal een looproute gebruiken, maar de geschatte aankomsttijd is dan niet juist (of je moet heel traag fietsen).

Bekijk ook

Apple Kaarten krijgt fietsroutes: zo werkt het op iPhone, iPad en Apple Watch

Apple Kaarten krijgt dit najaar nieuwe functies, waaronder het plannen van fietsroutes. Voorheen moest je gebruik maken van fietsroutes in Google Maps. Dat zal in Europa nog even nodig blijven, want de fietsroutes werken nog niet overal.

#3 De beste routes voor een elektrische auto
Hoewel elektrische auto’s in hoog tempo verbeterd worden is het toch fijn om makkelijk een snellaadpunt te vinden mocht het nodig zijn. Helaas zijn er nog weinig écht goede manieren om snellaadpunten te vinden langs de snelweg. In iOS 14 krijgen elektrische rijders die mogelijkheid. Je voert jouw autotype in en Apple weet automatisch welke stekker en laadsnelheid voor jouw auto geschikt is. Hierop wordt het juiste snellaadpunt gezocht, hoewel er in Nederland weinig sprake is van een tekort aan speciale stekkers.

Het onder elektrische rijders populaire Fastned heeft in hun eigen app ook de mogelijkheid om routes te plannen langs snelladers, maar Apple gaat een stapje verder. Apple Kaarten houdt rekening met hellingen naar boven en naar beneden. Ook worden weersomstandigheden meegenomen in de berekeningen. Een elektrische auto presteert bijvoorbeeld erg goed tussen de 20ºC en 25ºC vanwege de batterijtechniek. Apple weet de specificaties van jouw auto en plant routes waarbij de oplaadtijd wordt meegenomen in de uiteindelijke aankomsttijd.

Bekijk ook

De beste apps voor elektrische auto's: opladers en laadpalen vinden

Wat zijn de beste iPhone-apps voor elektrische auto's? In dit artikel zetten we apps voor laadpalen, tanken en opladen op een rij. Van Shell Recharge tot Google Maps: dit zijn de beste apps voor je elektrische auto.

#4 Geflitst worden? Niet als het aan Apple ligt
Vanaf iOS 14 waarschuwt Apple Kaarten voor flitsers en roodlichtcamera’s. Navigeer je op een weg met een flitspaal of roodlichtcamera, dan zie je op de blauwe route een icoontje. De snelheidslimiet wordt ook aangegeven in een apart symbool. Zo weet je zeker hoe snel je mag rijden. Helaas betekent dit waarschijnlijk wel dat Apple ook de maximumsnelheid moet weten om de flits-functie te laten werken. Op dit moment weet Apple dat niet in Nederland. Misschien is dit wel voor Apple een extra reden om haast te maken, want er zijn genoeg concurrenten die het allang kunnen.

Bekijk ook

Apple Kaarten gaat je waarschuwen voor flitspalen

Apple Kaarten gaat je waarschuwen voor je snelheid. Er komt namelijk ondersteuning voor zowel flitsers die controleren op snelheid als flitspalen voor rood licht. Maar komt het ook spoedig naar Nederland?

#5 Opstoppingen in drukke steden
Navigeer je in een drukke stad zoals Londen of Parijs, dan krijg je gauw te maken met opstoppingen. Vanaf iOS 14 kan Kaarten je eromheen leiden als je dat wil. Op de kaart wordt met rood aangegeven waar je beter niet kunt rijden, maar je hebt de mogelijkheid om het alsnog te doen. De opstoppingen worden meegenomen in de verwachte aankomsttijd. Apple zegt nog niet in welke steden dit beschikbaar wordt, maar heeft het over “many city’s in Europe’. Heb je een vergunning nodig om op bepaalde tijden door een zone te rijden, dan wordt dat aangegeven. Je ziet ook welke vergunning dit moet zijn.

Meer Apple Kaarten functies in iOS 14

Hieronder hebben we enkele kleinere verbeteringen voor Apple Kaarten voor je op een rij gezet:

  1. Nauwkeurige GPS: In steden met slecht GPS-signaal wordt nu sneller en nauwkeuriger je locatie bepaald. Hoe Apple dit precies doet is nog onbekend.
  2. Stekkertype elektrische auto’s: TIk je op een laadpunt, dan zie je nu hoeveel stekkers hier aanwezig zijn en van welke types. Je ziet ook of het betaalde punten zijn.

Opladen elektrische auto Apple Kaarten

  1. Meld een probleem: Je kunt bij het melden van een probleem in Kaarten aangeven of een locatie zich binnen een andere locatie bevindt (zoals een park). Je kunt ook andere plekken binnen die locatie aangeven.

Meer over iOS 14
Wil je meer weten over de vernieuwingen in iOS 14, bekijk dan de belangrijkste functies van iOS 14. Benieuwd naar de kleine ontdekkingen van iOS 14, dan hebben we ook daar een overzicht van. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 14, dan vind je in ons artikel het antwoord. De meest recente iOS-versie is iOS 17.5.1.

Bekijk ook

iOS 14: dé update voor de iPhone in 2020

iOS 14 is dé grote update voor de iPhone in najaar 2020. De update is voor iedereen met een geschikte iPhone beschikbaar. Hieronder lees je alles over iOS 14, de vele verbeteringen en meer.

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.