Flitspaal: flitser langs de kant van de weg.

Apple Kaarten gaat je waarschuwen voor flitspalen

Apple Kaarten gaat je waarschuwen voor je snelheid. Er komt namelijk ondersteuning voor zowel flitsers die controleren op snelheid als flitspalen voor rood licht. Maar komt het ook spoedig naar Nederland?

Apple heeft bij Apple Kaarten de afgelopen jaren telkens nieuwe functies geïntroduceerd. Een paar jaar geleden waren de rijstrookbegeleiding en de snelheidslimieten de grootste toevoeging, al werkt laatstgenoemde helaas nog steeds niet in Nederland. Eén van de verbeteringen in iOS 14 is de toevoeging van flitspalen aan Apple Kaarten. Apple gaat je actief waarschuwen voor flitsers en je kan zien waar de flitspalen staan.

Apple Kaarten krijgt flitspalen

Als je graag met Apple Kaarten navigeert, kijk je misschien al enige tijd met jaloerse blik naar andere navigatie-apps zoals Waze of Google Maps, die al een tijdje waarschuwen voor flitsers. In Nederland hebben we natuurlijk ook Flitsmeister, die door veel Apple-gebruikers benut wordt in combinatie met Apple Kaarten. Op de preview-pagina van iOS 14 lezen we dat de waarschuwing voor flitsers ook standaard naar Apple Kaarten komt.

Veel details zijn nog niet beschikbaar en we weten ook nog niet hoe dit eruit gaat zien. Apple laat in ieder geval weten dat Apple Maps gaat waarschuwen voor snelheidsflitsers en flitspalen die controleren of je door rood rijdt. Omdat het nadrukkelijk om camera’s gaat, lijkt het er niet op dat Apple Maps ook mobiele flitsers herkent en je hiervoor waarschuwt.

Mogelijk nog niet in Nederland
Het lijkt onwaarschijnlijk dat de functie snel naar Nederland of België komt. Het tonen van snelheidslimieten werkt nu namelijk alleen nog in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Japan en China. Mogelijk heeft Apple deze informatie nodig om je goed te kunnen waarschuwen voor aankomende flitsers. We hebben in de beta meerdere wegen gecontroleerd, maar hebben de flitspalen nog niet kunnen ontdekken.

Meer over iOS 14
iOS 14 is de grote update voor de iPhone en iPod touch. Wil je meer weten over de vernieuwingen in iOS 14, bekijk dan de belangrijkste functies van iOS 14. Benieuwd naar de kleine ontdekkingen van iOS 14, dan hebben we ook daar een overzicht van. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 14, dan vind je in ons artikel het antwoord. De iOS 14 releasedatum is 16 september 2020.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2020, 14:53
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, iOS 14
Software iOS 14

iOS 14

iOS 14 is de aankomende grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 beschikbaar komt. Apple heeft de update aangekondigd tijdens de WWDC 2020. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.