Flitspaal: flitser langs de kant van de weg.

Apple Kaarten gaat je waarschuwen voor flitspalen

Apple Kaarten gaat je waarschuwen voor je snelheid. Er komt namelijk ondersteuning voor zowel flitsers die controleren op snelheid als flitspalen voor rood licht. Maar komt het ook spoedig naar Nederland?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 29 maart 2021: Vanaf nu toont Apple Kaarten flitsers in Nederland en België. Het gaat alleen nog om vaste flitspalen voor snelheid en rood licht.

Bekijk ook

Handig: Apple Kaarten toont nu ook flitspalen in Nederland

Apple Kaarten laat vanaf nu ook de locatie van flitspalen zien in Nederland en België. Met een icoontje zie je tijdens het navigeren waar de flitser staat.

Oorspronkelijk artikel 23 juni 2020
Apple heeft bij Apple Kaarten de afgelopen jaren telkens nieuwe functies geïntroduceerd. Een paar jaar geleden waren de rijstrookbegeleiding en de snelheidslimieten de grootste toevoeging, al werkt laatstgenoemde helaas nog steeds niet in Nederland. Eén van de verbeteringen in iOS 14 is de toevoeging van flitspalen aan Apple Kaarten. Apple gaat je actief waarschuwen voor flitsers en je kan zien waar de flitspalen staan.

Apple Kaarten krijgt flitspalen

Als je graag met Apple Kaarten navigeert, kijk je misschien al enige tijd met jaloerse blik naar andere navigatie-apps zoals Waze of Google Maps, die al een tijdje waarschuwen voor flitsers. In Nederland hebben we natuurlijk ook Flitsmeister, die door veel Apple-gebruikers benut wordt in combinatie met Apple Kaarten. Op de preview-pagina van iOS 14 lezen we dat de waarschuwing voor flitsers ook standaard naar Apple Kaarten komt.

Bekijk ook

Google Maps voor iOS toont flitsers in Nederland

Google Maps toont flitsers in de iPhone-app, zodat je tijdens het navigeren gewaarschuwd wordt voor een naderende flitspaal. Het gaat voorlopig nog om een test, want eerder werd het al getest in de Android-app.

Veel details zijn nog niet beschikbaar en we weten ook nog niet hoe dit eruit gaat zien. Apple laat in ieder geval weten dat Apple Maps gaat waarschuwen voor snelheidsflitsers en flitspalen die controleren of je door rood rijdt. Omdat het nadrukkelijk om camera’s gaat, lijkt het er niet op dat Apple Maps ook mobiele flitsers herkent en je hiervoor waarschuwt.

Mogelijk nog niet in Nederland
Het lijkt onwaarschijnlijk dat de functie snel naar Nederland of België komt. Het tonen van snelheidslimieten werkt nu namelijk alleen nog in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Japan en China. Mogelijk heeft Apple deze informatie nodig om je goed te kunnen waarschuwen voor aankomende flitsers. We hebben in de beta meerdere wegen gecontroleerd, maar hebben de flitspalen nog niet kunnen ontdekken.

Meer over iOS 14
Wil je meer weten over de vernieuwingen in iOS 14, bekijk dan de belangrijkste functies van iOS 14. Benieuwd naar de kleine ontdekkingen van iOS 14, dan hebben we ook daar een overzicht van. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 14, dan vind je in ons artikel het antwoord. De meest recente iOS-versie is iOS 16.5.

Bekijk ook

iOS 14: dé najaarsupdate voor de iPhone in 2020

iOS 14 is dé grote update voor de iPhone in najaar 2020. De update is voor iedereen met een geschikte iPhone beschikbaar. Hieronder lees je alles over iOS 14, de vele verbeteringen en hoe je de update kunt installeren.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 29 maart: Artikel bijgewerkt met uitrol van flitsers in Nederland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.