AirTag developer menu.

Opgepast: verborgen developer-modus voor AirTag kan tracker onbruikbaar maken

Er blijkt een verborgen developer-menu voor de AirTag te zijn, die je via een trucje kan activeren. Maar pas op, want na het aanpassen van instellingen kan je AirTag niet of minder nauwkeurig werken.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 11 mei 2021: In iOS 14.6 beta 3 is het verborgen developer-menu voor de AirTag weer weggehaald.

Als je experimenteel ingesteld bent, dan kun je je wagen aan het nieuw ontdekte developer-menu van de AirTag. In de huidige versie van iOS (iOS 14.5.1) zit namelijk een verborgen AirTag-menu voor ontwikkelaars verstopt. Daarmee kan je de Nauwkeurig zoeken-functie manipuleren, maar het het kan je AirTag ook onbruikbaar maken.

Aanpassingen maken in dit verborgen ontwikkelaarsmenu van de AirTag is geheel op eigen risico. De verkeerde instellingen kan ervoor zorgen dat de functie voor Nauwkeurig zoeken helemaal niet of niet goed meer werkt. iCulture is niet verantwoordelijk en levert ook geen verdere support.

Verborgen developer mode van AirTag

Het menu is per toeval ontdekt door een Reddit-gebruiker. Je activeert het menu door naar Nauwkeurig zoeken te gaan (Open Zoek mijn-app > AirTag kiezen > Zoek in de buurt met groene pijl) en vervolgens vijf keer snel achter elkaar op de naam linksboven te tikken. Het verborgen developer-menu van de AirTag verschijnt in beeld. Dit werkt alleen op de iPhone 11 en nieuwer, omdat het gebruikmaakt van de U1-chip.

AirTag developer menu.

In dit menu kun je allerlei instellingen aanpassen (nogmaals, geheel op eigen risico). Je kan bijvoorbeeld de blur van de camera aanpassen (waardoor je bijvoorbeeld je eigen omgeving juist scherp in beeld kan krijgen bij het zoeken), maar er is ook een verborgen Eco-modus. Wat dit precies doet is niet bekend. Je kan ook de hoeveelheid stipjes aanpassen die in beeld verschijnen voordat de verbinding met de U1-chip gemaakt wordt. Je kunt het menu weer laten verdwijnen door opnieuw vijf keer op de naam te tikken.

Standaardinstelling weer terugzetten
Gaat er toch iets mis? De standaardinstelling voor de dots is 150. Bij andere instellingen voor de dots lijkt de functie niet (goed) meer te werken. Je kan ook wisselen tussen een proximity mode en interactive mode, maar we raden af om hiermee te experimenteren. Middenin het scherm kun je de schuifknoppen aanpassen om instellingen te wijzigen. Door op de waardes links vooraan te tikken, kun je dit weer resetten. Hieronder zie je wat de standaardinstellingen zijn, mocht er toch iets mis gaan. Zorg er dus voor dat de AirTag onderaan in dit scherm op Proximity Mode staat. Zet ook de Eco-modus uit.

Standaard instellingen in verborgen AirTag menu voor ontwikkelaars.

Het is onduidelijk of dit menu per ongeluk nog beschikbaar is of dat Apple dit bewust in de publieke versie van iOS verwerkt heeft. Apple zou dit voor support kunnen gebruiken, mocht er iets niet meer goed werken met de AirTag. Wij denken dat dit menu niet bedoeld was voor de gewone gebruikers en dat het bij een volgende software-update weer verwijderd wordt.

Met dank aan iCulture-lezer Arie!

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 11 mei: Het developer-menu is in iOS 14.6 beta 3 weggehaald. Dit hebben we nu toegevoegd in het artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2021, 20:53
Categorie Accessoires
Onderwerp airtag
Device AirTag

AirTag

De AirTag is de Bluetooth- en Ultra-Wideband tracker voor het terugvinden van zoekgeraakte voorwerpen. De AirTag is in april 2021 aangekondigd. Het is een klein rond accessoire dat je bijvoorbeeld aan je sleutelbos hangt. De AirTag werkt samen met de Zoek mijn-app en werkt met het grote netwerk van iPhones en iPads om je voorwerpen terug te vinden, zelfs als je zelf buiten bereik bent. Dankzij Ultra-Wideband kun je tot op de centimeter nauwkeurig voorwerpen terugvinden, maar je kunt ook een geluidje afspelen. Er zijn ook diverse accessoires voor de AirTag beschikbaar.

AirTag
3 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.