Apple brengt update 2D27 uit voor AirPods Pro

Apple heeft een firmware-update voor de AirPods Pro uitgebracht. Je kunt de oortjes nu updaten naar versie 2D27.

Firmware-update 2D27 voor AirPods Pro

Apple heeft vannacht een nieuwe firmware-update uitgebracht, uitsluitend voor de AirPods Pro. Het gaat om versienummer 2D27. Afgelopen mei kwam er ook al een update uit, met versienummer 2D15. Het is inmiddels de vierde keer op rij dat de AirPods Pro een update krijgen. Mogelijk heeft het verband met de nieuwe AirPods-functies voor 2020 die eraan zitten te komen. Apple wil Spacial Audio toevoegen, waardoor je een ruimtelijk geluid krijgt.


Waarschijnlijk zit die functie voor ruimtelijk geluid er nu nog niet in, maar legt Apple al wel de basis voor enkele iOS 14-functies. Ontwikkelaars zijn inmiddels aan de slag met de iOS 14 beta en beta’s van andere software-updates die eraan zitten te komen. Het is ook mogelijk dat Apple simpelweg wat bugfixes en prestatieverbeteringen heeft doorgevoerd.

Apple heeft via de releasenotes niet bekendgemaakt wat er nieuw is in deze firmware-update voor de AirPods Pro. De normale AirPods (1e en 2e generatie) hebben geen update gekregen.

AirPods Pro-update 2D27 installeren
Je kunt de update over-the-air installeren via je iPhone of iPad met de stappen verderop in dit artikel. Wil je weten wat de huidige firmware is?

  1. Verbind je AirPods met je iOS-apparaat.
  2. Ga naar Instellingen > Algemeen > Info > AirPods.
  3. Kijk naar het getal achter Firmware-versie.

AirPods Pro in opbergcase 2

De update wordt automatisch geïnstalleerd. Dit gebeurt op de achtergrond, zodat je in feite niets hoeft te doen. Toch is er een manier om het updaten te forceren, mocht je ongeduldig zijn. Je doet de AirPods in de oplaadcase, sluit het doosje aan op een stroomvoorziening en opent het klepje. Zorg ervoor dat de AirPods met je iPhone zijn verbonden en sluit de oplaadcase. De update wordt – als het goed is – nu geïnstalleerd. Hou er rekening mee dat het eventjes kan duren.

In onze tip over de AirPods update installeren lees je er meer over.

Bekijk ook

AirPods firmware: er staat een update voor AirPods Pro 2 klaar

Een aantal keer per jaar verschijnt er nieuwe AirPods-firmware. In deze tip leggen we uit waarom er updates voor de AirPods verschijnen en hoe je weet of de nieuwste update op jouw AirPods zijn geïnstalleerd.

Merk jij na de update een verschil? Laat het ons weten in de reacties!

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. In 2023 werd de tweede generatie AirPods Pro vernieuwd met een usb-c-poort in de oplaadcase en ondersteuning voor lossless audio in combinatie met de Vision Pro. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.