AirBell fietsbel

Deze fietsbel biedt plek voor een verstopte AirTag

AirBell is een nieuwe fietsbel waar je je AirTag in kunt verstoppen. Zo kun je onopvallend de locatie van je fiets volgen, ook na diefstal.

Update 1 maart 2023: Er is nu een nieuwe variant van de AirBell. In feite is er niet veel veranderd, behalve dat je de fietsbel met vakje voor een AirTag nu ook op niet-standaard fietsen kunt gebruiken. Denk daarbij aan wielrenfietsen, mountainbikes en gravel bikes. Naast de variant met een stuurdoorsnede van 22,2 mm is er nu ook eentje van 31,8 mm. Deze is verkrijgbaar voor dezelfde prijs van €19,99. Zo vind je je fiets ook na een avond doorzakken vanzelf weer terug.


Helaas is deze grotere variant alleen bij de Duitse Amazon te krijgen en ook de prijs van €19,99 geldt alleen in Duitsland. In Nederland kun je behalve bij Amazon Nederland ook terecht bij SBSupply – maar voorlopig alleen in de kleinere maat.

AirBell nieuwe variant

Hieronder lees je ons oorspronkelijke artikel van 21 maart 2022. Lees ook onze AirBell-review!

Bekijk ook

iCulture bekijkt: AirBell fietsbel voor je AirTag

De AirBell is een fietsbel voor je AirTag. Wij hebben rondgereden met de AirBell en in deze review lees je onze testervaringen bij het installeren en gebruiken.

AirBell: een fietsbel met AirTag-houder

Fietsendiefstal is nog steeds een groot probleem, zeker nu mensen vaker kiezen voor een dure e-bike. Als je fiets opeens vertrokken is wil je wel weten waar ‘ie is gebleven. Er zijn al AirTag-houders voor de fiets, die we onlangs hebben besproken, maar deze nieuwe houder pakt het nóg slimmer aan. Het idee is eigenlijk heel logisch: een fietsbel is vaak ook rond en bevat veel loze ruimte. Dus waarom niet de AirTag daarin verstoppen? Een dief zal niet zo snel de fietsbel vervangen of vermoeden dat er een tracker in verstopt zit. Bovendien is de montage ook heel simpel: openschroeven, de AirTag erin leggen en weer dichtschroeven. Het ziet eruit als een normale fietsbel.

AirBell kopen in Nederland

Aanvankelijk was de AirBell alleen rechtstreeks bij de makers te koop, waardoor je te maken had met vrij hoge verzendkosten. Sindsdien is de AirBell ook bij Nederlandse winkels gespot. Je kunt ‘m hier kopen:

De AirBell Original past op een standaard fietsstuur met diameter van 22mm. Uiteraard krijg je geen AirTag meegeleverd en moet je nog rekening houden met de extra kosten daarvan (ook ca. €25,- per stuk als je een 4-pak koopt).

Dezelfde fabrikant maakt ook de AirBell Slottr, een houder om bijvoorbeeld op de plek van de bekerhouder een AirTag vast te maken. Deze oplossingen hebben vaak één groot nadeel: een dief ziet meteen dat er iets geks op de fiets aanwezig is. Houders op de stang of onder het zadel zijn gemakkelijk te vinden en te verwijderen. Bij de fietsbel valt het wat minder op, maar het is goed om je te realiseren dat iemand met kennis van zaken na verloop van tijd weet hoe de AirBell eruit ziet en weet dat er een AirTag in zit (ook al kun je die niet zomaar resetten en zelf gaan gebruiken, want de originele eigenaar moet de AirTag altijd eerst uit zijn/haar account verwijderen). Gelukkig is de fietsbel niet voorzien van opvallende AirBell-logo’s.

Om de fietsbel te openen moet je bovendien beschikken over het juiste gereedschap. Je krijgt een tool meegeleverd, waarmee je een pin aan de onderkant van de fietsbel tegen de klok in moet draaien. Na het plaatsen van je zelf meegebrachte AirTag kun je via de Zoek mijn-app de locatie van je fiets volgen.

Bekijk ook

iCulture bekijkt: AirTag fietshouders uit Delft en Canada

Er zijn heel wat mensen die de AirTag willen vastmaken aan hun fiets. Je kunt daarvoor zelf iets maken of met tape aan de slag gaan, maar je zou ook voor deze AirTag fietshouders uit Delft en Canada kunnen kiezen. Wij hebben ze beide getest. Welke bleef uiteindelijk aan onze fiets hangen?

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 01 maart: Toegevoegd dat er nu ook een 31mm variant te krijgen is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

23 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.