iPhone-6-cases-waterproof

Voorkom nattigheid met deze waterproof iPhone cases

Regelmatig in de buurt van water of wil je het zekere voor het onzekere nemen? Overweeg dan deze waterdichte cases voor je iPhone. Handig in bad, tijdens watersport of in de sneeuw.

iPhone-6-cases-waterproofEen waterproof iPhone-case kan in allerlei situaties van pas komen. Je loopt vaak door de regen, houdt van watersport, of ligt graag met je iPhone in bad. Misschien wil je zelfs wel douchen met je iPhone. In al die gevallen is het handig om een regenjas voor je iPhone achter de hand te hebben. Met de cases in dit overzicht bescherm je je iPhone tegen waterschade.

Waterproof iPhone-cases

De cases uit dit overzicht beschermen je iPhone tegen waterschade en zijn geschikt om mee te douchen en te zwemmen. Ze zijn echter niet bedoeld om mee te gaan duiken, ook al beloven de fabrikanten dat wel. Sommige hoesjes kunnen een uur lang op de bodem van het zwembad liggen, zijn geschikt om mee naar het strand te nemen en beschermen je iPhone ook nog tegen vallen en stoten. Wil je je iPhone als actiecamera gebruiken, dan ben je beter af met een GoPro Hero of soortgelijke waterproof camera.

Waterproof case voor de iPhoneApple is zelf ook bezig om de iPhone meer waterbestendig te maken. In de iPhone 6s zijn alle openingen voorzien van siliconenstrips, om te zorgen dat er minder snel water binnendringt. De iPhone 7 zou zelfs nog beter waterbestendig zijn. Daarnaast heeft Apple patenten om een waterproof iPhone te maken. Tot die tijd ben je aangewezen op allerlei hoezen en cases van externe fabrikanten zoals LifeProof en Griffin. De waterbestendige hoesjes voor de iPhone verschillen niet alleen in prijs maar ook in gebruikersgemak.

Waarom een waterproof iPhone-case?

Voor dagelijks gebruik heb je geen waterproof case nodig, tenzij je een beroep hebt dat met water te maken heeft. Ben je zeil- of zweminstructeur, moet je inspecties op het water uitvoeren of werk je in een andere omgeving met veel water, dan kan het wel handig zijn. Ook tijdens vakanties kan het een rustig gevoel geven als je tijdens het zwemmen, kajakken en op het strand liggen niet bang hoeft te zijn dat je iPhone beschadigd raakt. De meeste waterproof cases beschermen ook tegen stof, zand en vallen.

Waarop moet je letten bij een waterproof iPhone-case?

Wil je je iPhone blijven gebruiken, dan is het belangrijk dat het scherm en alle knoppen nog goed bereikbaar zijn. Een belangrijk detail om op te letten is bijvoorbeeld of je de Touch ID-sensor nog kunt gebruiken met de case. Ook wil je niet inleveren op grip. Test voordat jouw case te water gaat ook eerst even of deze goed waterdicht is, door bijvoorbeeld onder te dompelen, waarbij je de case vult met goed vochtabsorberend toilet- of keukenpapier. Mocht er toch water zijn binnengedrongen, dan valt dat meteen op. Je kunt daarna met een gerust hart je iPhone in de case stoppen.

De belangrijkste eigenschap van een waterproof case is natuurlijk dat water buiten blijft. Wil je de hoes de hele dag gebruiken, dan kan het prettig zijn als de hoes redelijk dun en licht is. Een opvallend kleurtje kan zorgen dat je de hoes gemakkelijk kunt terugvinden, als hij in het water valt. De hoesjes slijten redelijk snel als je ze vaak gebruikt om te zwemmen.

IP-rating

Bij waterdichte hoesjes zie je vaak aanduidingen als IP67 en IP68. Wat betekenen die cijfers eigenlijk?

Het eerst getal staat voor het binnendringen van allerlei voorwerpen. De nummers 1 t/m 4 zijn daarbij voor ons niet interessant. Goede bescherming begint pas vanaf 5:

5 – Gedeeltelijke bescherming tegen stof, zodat er nauwelijks stof, zand en ander vuil kan binnendringen.
6 – Stofvrij, deze cases zijn volledig stofdicht.

Het tweede getal geeft aan hoe goed de bescherming tegen vocht is. Ook hier begint het pas interessant te worden vanaf nummer 5 of hoger.

0 – Geen bescherming tegen vocht.
1 – Bescherming tegen verticaal vallende druppels, overleeft 10 minuten in miezerige regen.
2 – Bescherming tegen druppels tot een hoek van 15 graden, overleeft 10 minuten in lichte regen.
3 – Bescherming tegen sproeien onder een hoek tot 60 graden, overleeft 5 minuten in een regenbui.
4 – Bescherming tegen plenswater, overleeft regen en een glas water dat er overheen valt.
5 – Bescherming tegen sproeiwater, overleeft even onder de kraan houden en douchen, mits het water niet te hard stroomt.
6 – Waterbestendig – Er dringt nauwelijks water binnen, overleeft langdurig onder de kraan houden en hevige stormachtige regen.
7 – Dompeldicht – Er dringt geen water binnen, overleeft kortdurende onderdompeling in zwembad, bad of toilet.
8 – Waterdicht – Kan langdurig onder water ondergedompeld zijn.

Op de verpakking van waterbestendige producten zul je meestal de aanduiding IP67 (goed) of IP68 (net iets beter) aantreffen. Een waterdichte case of vrijwel altijd ook stofdicht.

lifeproof-fre-case

LifeProof FRE Case

De LifeProof FRE is volgens velen de beste waterbestendige hoes die momenteel voor de iPhone op de markt is. Er zijn verschillende modellen voor de iPhone 5- en iPhone 6-serie. Hou er rekening mee dat het nieuwere model voor de iPhone 6s niet geschikt is voor de iPhone 6 (en omgekeerd). LifeProof is tegenwoordig onderdeel van Otterbox, een bekende fabrikant van waterbestendige hoezen. De fabrikant levert constant goede kwaliteit, waarbij de FRE tegenwoordig het meest populaire model is. Deze beschermhoes heeft een krasbestendige screenprotector en overleeft een uur onder water op een diepte van 2 meter. De LifeProof FRE heeft een IP68-beoordeling voor waterbestendigheid. Omdat het hier om een algemene ‘outdoor case’ gaat, biedt de Lifeproof Fre Case ook een stevige bescherming, zodat hij vallen van twee meter hoogte moet kunnen doorstaan. Ondanks dat de case de iphone 6 volledig omgeeft, heb je nog steeds toegang tot de Touch ID-functie, die aan de hand van de gebruikersreviews niet of nauwelijks voor problemen zorgt. Verkrijgbaar in zwart, roze, rood, paars, blauw en wit.

Bekijk de Lifeproof Fre Case (zwart): €79,99

Lifeproof Nuud Case voor iPhone 6

LifeProof Nuud Case

De Nuud Case onderscheidt zich van de rest door de screen protector achterwege te laten. Op het eerste gezicht oogt de case wat forser, omdat het volledige scherm omgeven is door het hoesje. Hierdoor kan de Nuud je iPhone 6 vacuum verpakken, zonder dat het scherm ook verdwijnt onder een transparante laag.

Ook de Nuud is waterbestendig tot een diepte van twee meter en houdt dit een uur lang vol. Door de stevige case die er omheen zit is je iPhone ook een stuk beter bestand tegen vallen, al geniet het scherm in dit geval niet van een extra bescherming.

Bekijk de Lifeproof Nuud Case: €99

Catalyst Waterproof case

Catalyst case

Catalyst is een wat minder bekend merk. Ze claimen de meest beschermende iPhone-hoes ter wereld te produceren, die al je avonturen aan kan. Toch blijft je iPhone volledig functioneel. De hoes voldoet aan de militaire standaarden om een val van 2 meter te overleven. De hoes zelf is gemaakt van stootbestendig polycarbonaat, met een zachte rubberen bumper, waterbestendige strips van siliconen en membranen die ook je oordopjesaansluiting waterdicht maken. Als je je regelmatig bij dieper water begeeft, is een dieptelimiet van twee meter natuurlijk niet erg veel. De Catalyst belooft daarom vijf meter onder water je iPhone droog te houden, zonder dat je daarvoor in hoeft te leveren op het uiterlijk van je smartphone. Zo is de camera gewoon nog bruikbaar en kun je zijschakelaar bedienen door aan een speciaal knopje te draaien.

Bekijk de Catalyst case voor iPhone 6: $69,99/$74,99 (excl. $10 verzendkosten)

Otterbox Defender voor iPhone

Otterbox Defender Case

Vroeger maakte otterbox ook de Otterbox Armor, een serie waterbestendige cases voor smartphones en andere kleine elektronica. Maar sinds de iPhone 5 is de Armor-serie van de markt gehaald en zijn we aangewezen op de Otterbox Defender-serie. Die kan je iPhone wel beschermen tegen wat spatten, maar is zeker niet waterdicht. De Otterbox is dan ook vooral bedoeld om je iPhone te beschermen tegen stoten en vallen. De beschermhoes bestaat uit drie lagen. De eerste laag is doorzichtig en beschermt het display. Laag twee bestaat uit een zeer stevig polycarbonaat-omhulsel en voorkomt onder andere valschade. De derde laag is een siliconen omhulsel waarmee schokken en stoten afgeweerd worden. Daarnaast heb je een goede grip op je toestel. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de toegang tot poorten en knoppen. Zo blijven je poorten en knoppen van je telefoon toegankelijk in de hoes. Makkelijk op de bouwplaats, maar biedt niet voldoende bescherming als je iPhone in het water valt.

Bekijk de Otterbox Defender voor iPhone 6: €47,95

Aquapac Large

Aquapac Large case

Als je niet zit te wachten op een case rond je stijlvolle iPhone 6 (Plus), dan kun je hem ook in een waterdicht zakje doen als je hem toch niet gebruikt. Handig als je op een regenachtige dag met een gerust hart gaat mountainbiken bijvoorbeeld en je smartphone toch de meeste tijd in je tas zit. Er zijn tal van dit soort waterdichte zakken, al is de Aquapac uitgerust met een handig koord voor om je nek en kun je er ook nog gewoon mee bellen en fotograferen. Je fotografeert in dat geval wel door een doorzichtige laag heen, wat ongetwijfeld invloed heeft op de kwaliteit van je foto’s. De mogelijkheid om je iPhone te bedienen is wat ons betreft dan ook meer een uitkomst als je plotseling gebeld wordt en snel moet opnemen. Bruikbaar tot een diepte van 10 meter!

Bekijk de Aquapac Large case voor iPhone 6: €54

Lifeproof Life Jacket

Lifeproof Life Jacket

OK, het ziet er niet uit, maar als je tijdens het zeilen je iPhone kwijtraakt ben je blij dat er zo’n feloranje hoes omheen zit. Zo vind je in no-time je kostbare iPhone weer terug. Deze schuimcase zorgt ervoor dat de iPhone blijft drijven op water. Maar let op: dit is een aanvulling op de Lifeproof Fre of Nuud case, dus de Life Jacket is zelf niet waterdicht. Beschermt je iPhone ook tegen vallen en stoten.

Bekijk de Lifeproof Life Jacket voor iPhone 6: €31,99

Creatieve oplossingen om je iPhone waterproof te maken

Je hoeft niet altijd een dure waterproof case te kopen, als je tijdelijk je iPhone wilt beschermen tegen vocht, zand en vuil. Hier zijn enkele creatieve oplossingen.

IKEA-zakje om iPhone waterbestendiger te maken

Druk-en-sluitzakje

iCulture-lezer Roel heeft een eenvoudige en goedkope oplossing gevonden om in bad te kunnen lezen. Gebruik een druk-en-sluit-zakje van IKEA en maak aan één kant een gaatje voor de oordopjes. Het is niet waterbestendig genoeg om langdurig te kunnen onderdompelen, maar je iPhone of iPad mini is wel beschermd als deze uit je handen glipt. Soortgelijke zakjes koop je ook bij de supermarkt. Het zijn de zakjes die je ook moet gebruiken om op de luchthaven cosmetica in je handbagage te mogen meenemen. Let wel op dat je exemplaren koopt zonder te veel opdruk, want anders kun je het scherm niet meer goed aflezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2015
Categorie Accessoires
Onderwerpen case, waterdicht