Belkin screenprotector voor iPhone XR

De beste screenprotectors voor iPhone XR: voorkom krasjes!

Van kunststof of glas

Wil je geen krasjes op het scherm van je iPhone XR? Een screenprotector zorgt ervoor dat je scherm er ook na een jaar gebruik nog als nieuw uit ziet. In deze gids vind je enkele goede iPhone XR screenprotectors.

Naast de genoemde merken kun je ook bij Bol.com veel screenprotectors voor je iPhone XR vinden van onbekende merken.

iPhone XR screenprotector: waarom?

Je wilt je nieuwe iPhone natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Een kras is zo gebeurd. Dit kun je voorkomen met een screenprotector op de iPhone XR, waarbij je kunt kiezen uit kunststof folie en glas. Het belangrijkste verschil is dat een kunststof folie voorkomt dat er krassen op het scherm komen. Een glazen screenprotector kan ook bij stoten de eerste klap opvangen. Natuurlijk moet je nog steeds niet je iPhone XR laten vallen, maar als het gebeurt is de kans net wat kleiner dat ook het onderliggende scherm kapot gaat. Dat komt omdat zo’n glazen screenprotector meestal bestaat uit meerdere lagen, waaronder eentje van gehard glas. Je kunt zo’n screenprotector ook gemakkelijker vervangen dan het complete scherm van je iPhone.


Een screenprotector kan ook in andere situaties van pas komen: is je iPhone-scherm kapot gevallen en kun je niet meteen laten repareren? Dan kun je een goedkope screenprotector eroverheen plakken om te voorkomen dat er stukjes glas losraken. Hieronder bespreken we verschillende iPhone XR screenprotectors, zodat je precies kunt vinden wat je zoekt.

Belkin InvisiGlass Ultra-beschermfolie voor iPhone XR

Met Belkin InvisiGlass Ultra blijft het display van je iPhone goed beschermd tegen krassen. Het ultradunne aluminosilicaatglas is chemisch gehard door middel van ionenuitwisseling. Tegelijkertijd kun je toch optimaal blijven genieten van het touchscreen. InvisiGlass Ultra is getest met harde metalen objecten zoals sleutels en munten. Het glas is bestand tegen alles waar je dagelijks mee te maken krijgt, ook stoten en vallen. Volgens de tests heeft het een potloodhardheid van 9H, de hoogste krasbestendigheid die op de markt verkrijgbaar is. Er is ook een variant die zowel de voor- als achterkant van de iPhone XR beschermt.

Bekijken: bij Apple voor ca. 35 euro

iPhone XR Belkin screenprotector

Antireflecterende beschermfolie van Belkin voor iPhone XR

Dankzij de antireflecterende beschermfolie van Belkin is het display van je iPhone goed beschermd en toch perfect zichtbaar. Bovendien heb je veel minder last van hinderlijke spiegelingen van de zon of kunstlicht, zodat je je display ook prima kunt aflezen bij fel licht. De ultradunne en lichte folie is niet van invloed op de aanraakgevoeligheid van het display. Voorkomt bovendien krassen en beschadigingen. Mocht de folie toch barsten of andere beschadigingen gaan vertonen, dan krijg je van Belkin een nieuw exemplaar.

Bekijken: bij Apple voor ca. 20 euro

Belkin antireflecterende beschermfolie voor iPhone XR

Belkin iPhone XR Invisiglass Ultra Privacy-beschermfolie

Deze Belkin InvisiGlass Ultra met geavanceerde tweezijdige filtertechnologie voor zijaanzicht is een uitstekende beschermfolie en zorgt voor privacy. Je hebt in staande weergave privacy voor je hele scherm, maar je kunt wel in liggende weergave dingen aan anderen laten zien. Het glas van ultrahoge kwaliteit is chemisch gehard met ionenuitwisseling en biedt daardoor betere bestendigheid, duurzaamheid en bescherming. InvisiGlass Ultra is getest met harde metalen objecten zoals sleutels en munten, en ook met stoten en valpartijen. Het glas is dus bestand tegen alles waar je dagelijks mee te maken krijgt. Volgens de tests heeft het een potloodhardheid van 9H, de hoogste krasbestendigheid die op de markt verkrijgbaar is.

Bekijken: bij Apple voor ca. 45 euro

Belkin Invisiglass Ultra Privacy

Belkin InvisiGlass UltraCurve-beschermfolie voor iPhone XR

De Belkin InvisiGlass UltraCurve is de duurste screenprotector in dit overzicht en kost net zoveel als een hoesje. Deze beschermlaag van glas sluit naadloos aan op de ronding van het iPhone-scherm en beschermt dus het hele display, ook de hoekjes. Dit sterke en ultradunne glas is ontwikkeld om het display zo goed mogelijk te beschermen zonder dat dit ten koste gaat van de aanraakgevoeligheid. Het glas van InvisiGlass UltraCurve is gehard met ionenuitwisseling en heeft daardoor een hogere moleculaire dichtheid dan andere glassoorten. Daardoor is het extreem sterk en toch zeer dun. Het glas is kristalhelder en is slechts 0,29 mm dik. Mocht de folie toch barsten of andere beschadigingen gaan vertonen, dan krijg je van Belkin een nieuw exemplaar.

Bekijken: bij Apple voor ca. 50 euro

Belkin InvisiGlass UltraCurve

Tech21 Impact Shield screenprotector voor iPhone XR

Tech21 is een bekend merk voor hoesjes, maar ze hebben ook screenprotectors. Deze Impact Shield-folie is weliswaar gemaakt van kunststof, maar heeft toch iets bijzonders. De Self Heal-Functie zorgt ervoor dat dagelijkse krasjes vanzelf verdwijnen. En er is gebruik gemaakt van BulletShield, dat voor kogelwerend glas wordt gebruikt. Dit beschermt je iPhone XR tegen krassen van sleutels. Je kunt het in combinatie met een Tech21-hoesje gebruiken, maar dat hoeft niet.

Bekijk de Tech21 Impact Shield screenprotector voor iPhone XR: bij Apple en Coolblue voor ca. 30 euro

Tech21 screenprotector iPhone XR

Otterbox Clearly glazen screenprotector voor iPhone XR

Heb je een Otterbox iPhone XR hoesje, dan kun je die combineren met deze screenprotector van glas. Gemaakt van dubbel glas en toch flinterdun, zodat je alles op het scherm goed kunt aflezen. Volgens de fabrikant is het bovendien gemakkelijk op te plakken met de meegeleverde gereedschappen. Er zijn twee varianten: de Clearly Protected Alpha Glass en de Clearly Protected Skin Alpha Glass. Bij de laatste is de achterkant ook beschermd.

Bekijk de Otterbox Clearly glazen screenprotector voor iPhone XR: 19,95 euro of de full body-bescherming aan voor- en achterkant: 30 euro

Otterbox glas screenprotector voor iPhone XR

InvisibleShield iPhone XR screenprotectors

Bij deze fabrikant heb je keuze uit meerdere screenprotectors voor de iPhone XR. Ze variëren in prijs van 30 tot 35 euro. Zo kun je kiezen voor de InvisibleShield Glass Elite screenprotector van glas met hoge mate van bescherming. Ook is er een variant met VisionGuard-folie die blauw licht filtert.

Bekijk de InvisibleShield iPhone XR screenprotectors: op bol.com

InvisibleShield Screenprotectore iPhone XR

Zoek je ook nog een bijpassend iPhone XR hoesje? We hebben een round-up gemaakt van beschermhoesjes die nu al verkrijgbaar zijn. En heb je nog geen iPhone XR? Kijk dan wat een losse iPhone XR kost of oriënteer je op de iPhone XR abonnementen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone XR deals