Review: Macally Mirror Finish Screen Protector

Review van de Mirror Finish screenprotector van Macally, die ervoor zorgt dat je de iPhone als spiegel kunt gebruiken. De screenprotector zelf is van prima kwaliteit, maar het meegeleverde kaartje waarmee je luchtbellen kunt wegstrijken laat te wensen over.

spiegel_screenprotectorHeb je panische angst voor krasjes, dan is er inmiddels genoeg keuze uit screenprotectors waarmee je het scherm van je iPhone kunt beschermen. In vergelijking met veel andere telefoons is het scherm niet zo heel erg krasgevoelig maar toch… als je de iPhone later weer wilt verkopen kun je maar beter zorgen dat ‘ie er nog als nieuw uitziet. Macally stelde de Mirror Finish Screen Protector beschikbaar voor een review: een spiegelende screenprotector die doorzichtig wordt zodra je de iPhone aanzet.

Uitvoering van de Macally Mirror Finish Screen Protector

Macally levert de Mirror Finish Screenprotector samen met een poetsdoekje en een plastic kaartje waarmee je de luchtbellen kunt wegstrijken. De screenprotector zelf is redelijk dik. Aan beide kanten zit een beschermlaag, aangegeven met de nummers 1 en 2. Je maakt eerst het scherm goed schoon, haalt daarna beschermlaag 1 eraf en plakt de screenprotector op het scherm. Daarna haal je beschermlaag 2 eraf en ga je bezig met het wegwerken van eventuele luchtbellen.

[flickr]set:72157611410448081[/flickr]

Hoewel… die volgorde is niet het meest verstandig. Als je met de meegeleverde kraskaart bubbelwegstrijkkaart over de screenprotector gaat, leidt dat tot behoorlijk diepe krassen. Het is daarom slimmer om de beschermlaag eerst nog even te laten zitten, de bubbels weg te strijken en pas daarna de beschermlaag weg te halen. Een ander alternatief is om gewoon een bankpasje te pakken, want die bleek heel wat minder te krassen. Heb je een case gekocht waarbij een rubberachtig hulpmiddel (bijvoorbeeld de squeegee van SwitchEasy) werd geleverd, dan is dat ook een prima alternatief. Hoe dan ook: pas op voordat je fanatiek aan het strijken slaat!

Macally Mirror Finish Screen Protector in gebruik

De screenprotector geeft een spiegelend effect: handig om te checken of je haar nog goed zit of om te gebruiken als achteruitkijkspiegel op een terras of op kantoor. Het spiegeleffect is uitstekend. Zodra je de iPhone aanzet zou je gewoon het scherm moeten lezen. Dat is ook wel zo, maar ik merk dat ik mijn schermverlichting (die meestal op 10%) toch iets feller moet zetten om overdag op straat nog iets te kunnen lezen.

[flickr]set:72157611482050184[/flickr]

Waar je ook even aan zult moeten wennen is het regenboogeffect van de screenprotector, die alleen onder wat donkere lichtomstandigheden zichtbaar wordt (vandaar de wat mindere kwaliteit van de foto’s hierboven, waarop dit effect zichtbaar is). Dit regenboogeffect is met opzet gedaan en wordt op de verpakking aangeprezen als vivid view. De weergave van kleuren is door de screenprotector iets anders, maar dit is niet storend. Het spiegeleffect is op zich wel grappig, maar persoonlijk heb ik liever een neutrale screenprotector, die ervoor zorgt dat vette vingers minder goed zichtbaar zijn.

Conclusie

Jammer dat mijn screenprotector meteen al is voorzien van een kras omdat het meegeleverde strijkkaartje scherpe randjes heeft. Ga daarom eerst strijken voordat je de beschermlaag weghaalt. De screenprotector is duidelijk zichtbaar op het scherm en heeft een niet-storend regenboogeffect. Wel zul je de schermverlichting iets feller moeten instellen om het scherm nog goed te kunnen lezen. De kwaliteit van de screenprotector is uitstekend en zou wat mij betreft best een 8 kunnen krijgen, maar vanwege de meegeleverde kraskaart krijgt deze screenprotector toch een puntje minder. Dit nadeel kun je omzeilen door de kaart gewoon niet te gebruiken.

Meer info

Lees de 15 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »