iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad

De beste Nederlandse iPhone-apps voor elke iPhone-gebruiker op een rij door iPhoneclub.nl. Of je nou beginnend of ervaren iOS-gebruiker bent.

Dagelijks bekijken we op de iCulture-redactie tientallen nieuwe apps die in de App Store verschijnen. Het aanbod is met 2 miljoen apps gigantisch, waardoor je misschien niet weet waar je moet beginnen. Maar welke zijn nu echt de moeite waard? Dat vind je in ons overzicht met de beste iPhone-apps. Handige en goede Nederlandse apps, verdeeld in verschillende categorieën.

De beste iPhone-apps

Elke dag neemt het aantal apps flink toe. Zoek je een app om nieuws te lezen of wil je een game spelen? Dan is er altijd wel wat te vinden. Toch kan het als beginnende iPhone-gebruiker lastig zijn om de apps te vinden die echt de moeite waard zijn. We hebben daarom een overzicht gemaakt van de beste Nederlandse apps per categorie:

Let op! Het gaat hier alleen om Nederlandstalige apps, gemaakt door Nederlandse ontwikkelaars en bedrijven. Daardoor kan jouw favoriete app niet in het lijstje staan. We noemen bijvoorbeeld wel Videoland (want dat is Nederlands), maar niet Netflix.

Beste Nederlandse nieuwsapps voor iPhone

 • iCulture (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 8.0+) - Dé app die iedereen op zijn iPhone moet hebben. In de iCulture-app lees je elke dag het laatste nieuws over iPhone, iPad en Apple. Maar we houden je ook dagelijks op de hoogte van al het andere nieuws, of het nu over de Apple Watch, Mac, afgeprijsde apps of leuke koopjes gaat. Alles wat je nodig hebt om op de hoogte te blijven.
 • NOS (gratis, iPhone/iPad/ Watch/ TV, iOS 10.0+) - Veelzijdige nieuwsapp van de NOS met nieuws, sport, video’s en weer/verkeer. Vaak de snelste met meldingen van belangrijk nieuws. Ook de laatste uitzendingen terugkijken en direct toegang tot Radio 1 en de themakanalen Journaal 24/Politiek 24.
 • Blendle (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 9.0+) - Meest innovatieve nieuwsapp van Nederland. Je rekent de artikelen per stuk af.
 • Topics NL (gratis, iPhone/iPad, iOS 9.0+) - Nieuwsapp van de Persgroep, waarin je artikelen uit 13 verschillende kranten leest. Gratis voor abonnees van de aangesloten kranten.
 • NOS Teletekst (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Teletekst op je iPhone, inclusief apart toetsenbord om pagina’s mee op te vragen, maar wel met veegbewegingen om naar de vorige of volgende pagina te gaan. Favoriete pagina’s kan je direct bezoeken.
 • NU.nl (gratis, iPhone/iPad, iOS 9.0+) - De meest beknopte nieuwsapp van Nederland heeft een duidelijke categorisering en biedt een tv-gids en sportuitslagen, naast een snelle nieuwsselectie voor algemeen nieuws, economie, sport en tech.
 • AD (gratis, iPhone, iOS 9.0+) - Interface met veel foto’s. Geeft meldingen bij belangrijk nieuws en de menuknoppen leiden je meteen naar de meest gelezen berichten, sport, showbizz en fotoseries. Wil je de krant digitaal lezen, dan heeft AD hiervoor een aparte app. Het AD waarschuwt voor ‘mild seksuele inhoud en naaktheid’ in de artikelen.
 • de Volkskrant (gratis, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - Uit dezelfde keuken als het AD, maar voor een heel andere doelgroep. Er zijn aparte pagina’s voor politiek nieuws en opinie, met de columns waar Volkskrant bekend om staat. App Store-omschrijving waarschuwt voor ‘mild realistisch geweld’.
 • RTL Nieuws mobile (gratis, iPhone, iOS 8.0+) - Multimediale nieuwsapp van RTL, met actuele nieuws- en sportberichten, een grote roddelsectie (RTL Boulevard), financieel nieuws (RTL Z), een livestream van RTL4, nieuwsuitzendingen en fragmenten uit nieuwsbulletins.
 • De Telegraaf nieuws (gratis, iPhone/iPad/ Watch, iOS 9.3+) - Overzichtelijke nieuws-app van De Krant van Wakker Nederland, met nadruk op entertainment, financieel nieuws, vrouwen en verschillende sporten. Je kan favoriet nieuws bewaren, populaire berichten bekijken en het nieuws in foto’s zien.
 • BNR Nieuwsradio (gratis, iPhone/iPad, iOS 9.0+) - App van radiozender BNR met nieuws, live radio en file- en flitsinformatie. Ontvang pushberichten voor nieuwe programma’s, stel je eigen afspeellijst samen en luister die op elk moment (offline) terug.

Beste Nederlandse weerapps voor iPhone

 • Buienradar - weer (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 8.0+) - De bekendste Nederlandse weersite doet zijn ding ook op de iPhone. Ontvang meldingen bij verwachte regen en weerwaarschuwingen. Zie waar het wanneer regent/sneeuwt en bekijk satellietbeelden van de bewolking. Kan niet inzoomen op de kaart, maar bevat wel file-informatie als extra.
 • Buienalarm (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 8.0+) - Stel maximaal drie locaties in om een melding voor verwachte regen te ontvangen. Toont de buienverwachting voor komende uren in een handige grafiek.
 • Weeronline - weer & radar (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 10.3+) - Een buienkaart, de temperatuur, het weerbeeld per dagdeel, het weer per drie uur inclusief temperatuurindicatie, weercijfers op allerlei gebieden en een vooruitblik voor de komende 14 dagen: Weeronline biedt het allemaal.
 • Weeronline voor iPad (gratis, iPad + IAP, iOS 9.0+) - – Speciale iPad-versie van Weeronline met een prachtige interface. Bepaal zelf hoe de app er uitziet met verschillende aanpasbare widgets, zoals regenverwachting, hooikoortsoverzicht en barbecueweer.
 • Regenmelding (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 9.0+) - Weten wanneer er een bui valt doormiddel van meldingen en inzoomen op een kaart. In een vloeiende animatie zie je wanneer de regen aan je voorbij trekt. De volwassen broer van Buienradar.
 • Weerplaza - complete weer app (gratis, iPhone, iOS 9.0+) - Weerapp met bijna live informatie en veel aandacht voor cijfers en statistieken, bijvoorbeeld hoogste windsnelheid, de snelheid van de hoogste windstoot, de neerslagsom en de sneeuwdikte. Toont ook uitgebreide wintersportinformatie.

Zoek je nog meer weerapps voor je iPhone of iPad? Bekijk dan ook eens onderstaande lijst:

Beste Nederlandse apps voor televisiekijken

Voor het kijken van televisieprogramma’s kun je terecht bij apps van tv-aanbieders, maar er zijn ook algemene apps waarmee je tv-programma’s kunt terugkijken.

 • NPO Start (gratis, iPhone/iPad/ TV, iOS 8.0+) - Programma’s van de Publieke Omroep terugkijken, live televisie kijken en de tv-gids raadplegen via deze iOS-app. Je kan zoeken op laatste uitzendingen, populaire programma’s en de database van programma’s die je kan terugzien.
 • RTL XL (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 9.0+) - Recente programma’s van alle RTL-zenders terugkijken en je eigen afspeellijst samenstellen. Biedt ook toegang tot het complete archief van programma’s als Goede Tijden Slechte Tijden, VI en Expeditie Robinson, en bevat speciale modus gericht op kinderprogramma’s.
 • NLZIET (gratis, iPhone/iPad/ TV, iOS 8.0+) - Programma’s terugkijken van de publieke omroepen en enkele commerciële zenders.
 • Ziggo GO (gratis, iPhone/iPad, iOS 9.0+) - Televisiekijken waar je maar wilt, tot 7 dagen terug. Je moet wel klant zijn bij deze kabelaanbieder.

De volledige lijst voor televisiekijken op je iPhone en iPad vind je in onderstaand artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2018
Categorie Apps
Onderwerpen applijst, nederlandse apps
Devices iPad, iPhone
Software iOS