games-airplay

10 AirPlay-games voor de Apple TV 2 en 3

Je hoeft niet te wachten tot er games voor de Apple TV worden aangekondigd: deze games speel je al op de Apple TV, dankzij gebruik van AirPlay.

games-airplay
De Apple TV krijgt een veel belangrijker rol bij het spelen van games. Maar wist je, dat je nu al games kunt spelen op de huidige Apple TV? Het werkt met AirPlay, waarbij je de games direct vanuit de iPhone of iPad naar de tv kunt streamen. Je ziet schermvullende beelden van de game op je televisiescherm, in hoge resolutie! De iPhone of iPad wordt daarbij de controller. Op deze manier heb je opeens een gameconsole in huis, met relatief goedkope spelletjes die je gewoon uit de App Store kunt downloaden en die bovendien van betere kwaliteit zijn dan wat je op de Wii gewend bent. Je hebt minimaal een iPhone 4s of iPad 2 nodig om AirPlay te kunnen gebruiken voor games. Hieronder vind je 10 AirPlay-games die je meteen kunt proberen.


Bowling Central maakt van je huiskamer een bowlingbaan. Deze app met in-app aankopen biedt hetzelfde principe als de bowlingspellen op de Wii: gebruik je iPhone als bewegingscontroller om te bowlen door een werpbeweging te maken (zonder de iPhone los te laten!). Om digitaal bowlen niet lang spannend blijft, zit de game vol met speciale opdrachten.

Herinner je je nog de tennisgame van de Wii? Motion Tennis is exact hetzelfde idee, maar dan op de Apple TV. Via AirPlay stuurt de iPhone de gamebeelden naar de tv. Je slaat met de iPhone tegen het virtuele balletje, terwijl je een potje tegen de computer of tegen een vriend speelt.

Als je kunt tennissen en bowlen, dan kun je natuurlijk ook andere lichaamsbewegingen doen, zoals dansen. Met Dance Party gebruik je AirPlay om te bewegen op de muziek. Als je de juiste bewegingen op de maat van de muziek maakt, verdien je punten. De app is gratis maar bevat diverse in-app aankopen.

Real Racing van Electronic Arts kent bijna iedereen. Met deze game kun je racen, waarbij de iPhone of iPad een controller wordt. Er zit zelfs een Apple Watch-app bij. Real Racing 3 gebruikt een game-engine, die ervoor zorgt dat dynamische reflecties er levensecht uit zien. Ook schade aan je auto ziet er spectaculair uit.

Wie Real Racing zegt, zegt ook Asphalt. Deze concurrerende racegame van Gameloft speelt zich af op 13 zinderende locaties, zoals Venetië, Frans Guyana, IJsland, Tenerife en de woestijn van Nevada. Een erg uitgebreide game waar je niet snel op uitgekeken raakt. Je spaart continu voor nieuwe auto’s, van onder meer Ferrari, Lamborghini, Aston Martin en Ducati.

Badland is een side-scroller die werd uitgeroepen tot game van het jaar. Meer dan 20 miljoen mensen spelen de game al, die zich afspeelt in een bos vol met bizarre bewoners, bomen en bloemen. Je moet in deze actie-avonturengame uitzoeken wat er aan de hand is, terwijl je je een weg baant langs obstakels en valstrikken.

Zoals de naam al doet vermoeden, is SketchParty TV speciaal gemaakt voor de televisie. Verdeel je vrienden in teams en begin met tekenen en raden om punten te verzamelen. Leuk voor op feestjes!

Een first person shooter die zich afspeelt in een oorlogssituatie. Schiet je een weg door benarde situaties, alleen of als multiplayer. In de app zit een chatoptie om met andere spelers te communiceren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2018
Categorie Apps
Onderwerpen airplay, apple tv, game

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV