Apple Pay gestart in Oostenrijk: vanaf nu je Wiener Schnitzel afrekenen met je iPhone

In Oostenrijk kun je op veel plekken vanaf vandaag met Apple Pay betalen. Apple's contactloze betaaldienst is namelijk officieel van start gegaan in het alpenland via banken als Erste Sparkasse en N26. Je rekent je Kaiserschmarrn, Käsespätzle, Apfelstrudel en andere Oostenrijkse specialiteiten voortaan af met je Apple Watch of iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Er waren al geruchten dat Apple Pay op woensdag van start zou gaan, zo meldde de krant Der Standard. De banken boon, N26 en Erste Sparkasse hadden bovendien in reclames al aangekondigd dat het er binnenkort aan zat te komen. Kort daarop lieten Bank Austria en Oberbank weten dat ze ook meedoen. Inmiddels is de officiële website voor Apple Pay in Oostenrijk vrijgegeven en zijn er meerdere gebruikers die melden dat ze hun creditcards van N26 en Erste Sparkasse aan hun Wallet konden toevoegen.

Apple Pay in Oostenrijk

Als deelnemers noemt Apple de banken N26 en Erste Sparkasse en als betaaldiensten VISA, Mastercard en Maestro. Binnenkort komen daar Bank Austria (onderdeel van UniCredit), boon, Edenred, Revolut en VimPay bij. De eerder genoemde Oberbank staat nog niet in het rijtje en eerlijk gezegd ontbreken er ook nog wel wat andere namen uit het lijstje van banken in Oostenrijk.

Apple Pay Oostenrijk banken


Ga je binnenkort op vakantie in Oostenrijk en wil je er gebruik van maken, dan zul je uiteraard wel over Apple Pay moeten beschikken. Belgische lezers kunnen bij hun eigen bank terecht, in Nederland zul je voorlopig gebruik moeten maken van een omweg. Bunq heeft momenteel een interessante actie waardoor je €10,- welkomsttegoed ontvangt als je bunq Premium afsluit – zie daarvoor ons bunq Apple Pay stappenplan als je dit zelf wilt proberen.

Bekijk ook

Apple Pay stappenplan voor bunq: zo gebruik je het nu al

Wil je Apple Pay in Nederland gebruiken en heb je geen rekening bij ING? Dan kun je via bunq toch gebruik maken van Apple Pay. In dit artikel leggen we het bunq stappenplan voor Apple Pay aan je uit.

Dit jaar zal Apple Pay nog naar acht Europese landen komen, waaronder Luxemburg.

Het gaat om deze landen:

  • Luxemburg
  • Estland
  • Griekenland
  • Portugal
  • Slowakije
  • Slovenië
  • Roemenië
  • Oostenrijk

Nederland ontbreekt nog in dit lijstje. Volgens Rabobank is Apple Pay te duur.

Click here to display content from datawrapper.dwcdn.net

Bekijk grafiek  Pay ondersteuning Europa.

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.