Apple Pay Duitsland gestart

Apple Pay breidt binnenkort uit in 16 Europese landen

Apple Pay komt binnenkort in zestien Europese landen beschikbaar. Onder andere Portugal, Griekenland en veel landen in Oost-Europa kunnen de betaaldienst snel verwelkomen. Nederland komt er ook aan!
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update → Apple Pay in Nederland is per dinsdag 11 juni 2019 officieel beschikbaar in Nederland via ING Apple Pay. Bekijk onze tip hoe je Apple Pay instelt en waar en hoe je Apple Pay gebruikt.

Update 15 mei 2019: Het gaat snel met Apple Pay, want binnenkort komen er nog veel meer landen bij. Monese, een fintech-bank die creditcards verstrekt, ondersteunt namelijk ook Apple Pay. In onder andere België biedt de bank dit al aan, maar binnenkort volgen er nog veel meer landen. Het gaat vooral om landen in Oost-Europa. In een tweet maakt Monese de uitbreiding bekend.

Nederland zit er nog niet bij, omdat ING de enige launchpartner wordt. In totaal gaat het dus om zestien nieuwe landen die binnenkort met Apple Pay aan de slag kunnen, waaronder dus Nederland en de eerdere aangekondigde uitbreiding in onder andere Luxemburg:

 • Nederland
 • Luxemburg
 • Hongarije
 • Bulgarije
 • Kroatië
 • Cyprus
 • Estland
 • Griekenland
 • Litouwen
 • Liechtenstein
 • Letland
 • Malta
 • Portugal
 • Roemenië
 • Slowakije
 • Slovenië
Bekijk grafiek  Pay ondersteuning Europa.

Update 1 mei 2019: Goed nieuws! ING heeft Apple Pay aangekondigd voor Nederland. Binnenkort kunnen klanten van ING met Apple Pay betalen met de iPhone en Apple Watch.

Update 5 april 2019: In de zomer van dit jaar komt Apple Pay ook naar Luxemburg, zo meldt een Luxemburgse krant. Net als bij België is het BNP Paribas die de betaaldienst voor het eerst naar een nieuw land brengt. Dat betekent dat er in totaal zeker nog acht Europese landen aan het rijtje van landen met Apple Pay toegevoegd worden.

Update 27 maart 2019: Uit een tweet van de bank N26 is nu meer duidelijk om welke landen het in ieder geval gaat. De bank twittert namelijk dat Apple Pay binnenkort beschikbaar is in Estland, Griekenland, Portugal, Slowakije, Slovenië. Voor Roemenië heeft ING ook ondersteuning aangekondigd. De uitbreiding bestaat dus voor een groot deel uit landen in Oost- en Zuid-Europa. Daarnaast was eerder al bekend dat Oostenrijk erbij zit, aangezien de bank boon eerder deze week al liet weten dat ze de betaaldienst daar snel gaan ondersteunen. Daar is ook de Erste Bank Sparkasse bijgekomen, een grote Oostenrijkse bank. De uitrol in Slowakije is inmiddels ook bevestigd door de bank Slovenská sporiteľňa.

Dat brengt het aantal nieuwe landen dus in ieder geval op zeven. Hierdoor komt het totaal van landen en regio’s waar Apple Pay beschikbaar komt uit op 42. Tim Cook liet tijdens het maart 2019-event al weten dat Apple Pay rond het einde van het jaar in meer dan 40 landen te gebruiken is. Voorlopig lijkt het er dus niet op dat we snel Apple Pay in Nederland hoeven te verwachten. Naast Nederland blijft ook Luxemburg voorlopig nog met lege handen zitten.

Oorspronkelijk artikel:

Apple’s maart 2019-event stond volledig in het teken van nieuwe diensten. Eén van de nieuwe diensten die Apple aankondigde was de Apple Card, een eigen creditcard die deze zomer naar Amerika komt. Voor de aankondiging van deze kaart besprak Tim Cook de nieuwste cijfers van Apple Pay. Hij liet ook meteen weten dat de betaaldienst ook dit jaar weer verder uitgerold wordt naar een aantal nieuwe landen. Komt Apple Pay naar Nederland?

Apple Pay in 2019 naar minstens 6 nieuwe landen

Volgens de planning moet de betaaldienst tegen het einde van 2019 in meer dan 40 landen en regio’s beschikbaar zijn. Op dit moment staat de teller op 35, waardoor er dus nog minstens zes landen bij komen. Nu is de grote vraag om welke landen dit zou kunnen gaan.

Apple Pay naar meer dan 40 landen in 2019.

In ons Apple Pay-overzicht zie je precies welke landen al ondersteuning bieden voor de betaaldienst. Daarin ontbreken nog een aantal landen. In West-Europa gaat het eigenlijk alleen nog om Nederland, Luxemburg en Oostenrijk. Maar er is ook nog een groot aantal andere landen in Zuid- en Oost-Europa die nog geen Apple Pay hebben, waaronder Portugal, Griekenland, Kroatië en Roemenië. Ook in Turkije ontbreekt de betaaldienst nog. Daarnaast zijn er nog maar weinig landen in Latijns-Amerika waar Apple Pay beschikbaar is. Tot nu toe wordt alleen Brazilië daar nog ondersteund.

Zit Nederland erbij?
Of Nederland er ook echt bij zit, is lastig in te schatten. Zoals je ziet is Nederland lang niet het enige land dat nog reikhalzend uitkijkt naar Apple Pay. Er zijn de afgelopen maanden in ieder geval geen overduidelijke hints naar Apple Pay verschenen. Wel zijn er steeds meer supportpagina’s vertaald, hoewel dat ook heel goed te maken kan hebben met het feit dat Apple Pay in België beschikbaar is.

Oostenrijk binnenkort aan de beurt?
Het lijkt erop dat één van die minstens zes landen in ieder geval Oostenrijk is. Op Twitter en Facebook laat boon weten dat ze de betaaldienst binnenkort naar Oostenrijk brengen. boon is een creditcardverstrekker die al in meerdere landen ondersteuning biedt aan Apple Pay. Apple heeft zelf nog niets officieels aangekondigd voor Oostenrijk, maar nu de eerste bank er al over gecommuniceerd heeft, lijkt het erop dat Oostenrijk in ieder geval nog dit jaar aan de beurt komt.

Andere interessante cijfers die Apple tijdens de presentatie deelde, is de mate van acceptatie bij winkels in landen waar Apple Pay ondersteund wordt. In Amerika ligt dit op 70%, maar in veel andere landen ligt dit een stuk hoger. In Polen ligt dit percentage op 95% en in Australië kun je volgens Apple bij 99% van de winkels terecht met je Apple Pay-kaart. Ook nadert de betaaldienst tien miljard transacties in 2019.

Apple Pay acceptatie in cijfers.

We houden alle ontwikkelingen rondom Apple Pay de komende maanden uiteraard nauwlettend in de gaten. Mochten er meer aanwijzingen zijn over Apple Pay in Nederland, dan lees je dat uiteraard op iCulture. De omweg via bunq werkt overigens nog steeds.

Revisiegeschiedenis:

 • 2019 - 15 mei: Er komen binnenkort nog meer landen bij. Het artikel is hiervoor bijgewerkt.
 • 2019 - 05 april: Ook Luxemburg krijgt binnenkort Apple Pay. Het artikel is bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.
 • 2019 - 27 maart: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd met nieuwe informatie over de Europese uitbreiding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2019, 10:06
Categorie Diensten
Onderwerp apple pay

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.