Instagram-quiz met multiple choice

Instagram voegt quiz met multiple choice-vragen toe aan verhalen

Instagram biedt je nu de mogelijkheid om multiple choice-vragen aan je vrienden te stellen. Je plakt de quiz-sticker eenvoudig in je Instagram Verhalen, net zoals eerder al mogelijk was met polls.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Instagram voerde twee jaar geleden al de mogelijkheid in om een poll in je verhaal te plaatsen. Daarbij kregen kijkers de mogelijkheid om één van de twee opties te kiezen – meestal ‘ja’ of ‘nee’. Vanaf nu kun je als verhalenmaker op Instagram veel meer doen, door een multiple choice-vraag te stellen. Het sociale netwerk denkt dat je de quiz-sticker vooral gaat gebruiken om te kijken hoe goed vrienden je kennen.

Multiple choice-vragen in je Instagram-verhalen

‘Wat is mijn grootste angst?’ en: ‘Wat is mijn favoriete ijssmaak?’ zijn vragen die je bijvoorbeeld kunt stellen. Je kiest zelf je vraag en tot maximaal vier mogelijke antwoorden. Je moet ook zelf het juiste antwoord kiezen voordat je de Story kan posten. De functie is dus geen poll waarmee je kan achterhalen wat stemmers ergens van vinden.

Instagram-quiz met multiple choice

De quiz-sticker werkt op dezelfde manier als de poll-sticker: vul een vraag in en geef mogelijke antwoorden en je vrienden doen de rest. Stemmers krijgen na het beantwoorden meteen te zien wat het enige juiste antwoord is. De maker van de vraag kan alle statistieken bekijken en zien wie welke optie heeft gekozen.

Instagram kondigde de nieuwe Stortes-functie aan via Twitter. Er zijn de afgelopen tijd steeds meer functies bij gekomen, als reactie op Snapchat. Zo zit er nu de mogelijkheid om te shoppen in Instagram Stories en kun je je verhalen afschermen door ze alleen zichtbaar te maken voor goede vrienden.

Haal nog meer uit Instagram met deze tips:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2019, 15:15
Categorie Apps
Onderwerpen instagram, verhalen

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.