Deze apps werken straks met Siri in iOS 10: WhatsApp, LinkedIn, Pinterest en meer

Siri krijgt met iOS 10 ondersteuning voor third-party apps en WhatsApp, LinkedIn, Pinterest en meer zijn de eerste apps die bij de lancering van iOS 10 klaar zijn voor Siri. Welke apps krijgen nog meer ondersteuning?

Vanaf iOS 10 is het voor third-party apps mogelijk om samen te werken met Siri, zodat je de slimme assistent niet alleen voor basiszaken en standaardapps kunt gebruiken, maar veel breder inzetbaar is. The Wall Street Journal is alvast aan de slag gegaan met enkele apps die binnenkort samenwerken met Siri. Zo kun je straks een bericht sturen via LinkedIn, foto’s zoeken via Pinterest en meer.

WhatsApp, Pinterest en meer bedienen via Siri

Het meest belangrijke uit de hands-on van The Wall Street Journal met de uitgebreidere mogelijkheden van Siri, is dat meerdere apps bevestigd zijn die samenwerken met de slimme assistent zodra iOS 10 beschikbaar is. Op het gebied van chat-apps gaat het om WhatsApp, LinkedIn, WeChat en Slack. Al deze apps zouden zodra iOS 10 beschikbaar komt moeten werken met Siri, zodat je alleen maar de je stem hoeft te gebruiken om een bericht via bijvoorbeeld WhatsApp te versturen. Eerder bleek al uit de benodigde vertalingen dat Siri samen zou werken met WhatsApp en vorige week lieten wij je de eerste Nederlandse screenshots zien hoe WhatsApp zou gaan werken in combinatie met Siri.

WhatsApp met Siri gebruiken.

Bekijk ook

Zo werkt WhatsApp met Siri in iOS 10 [Nederlandse screenshots]

WhatsApp werkt straks samen met Siri. Met ingang van iOS 10 kunnen ook apps van andere bedrijven gebruikmaken van Siri en in de nieuwste testversie van WhatsApp is dit al geïmplementeerd. Hoe ziet dit er in de praktijk uit? Wij laten het je zien.

LinkedIn met Siri in iOS 10.Naast WhatsApp gaat het dus ook om LinkedIn (zie screenshot), WeChat en Slack. Omdat alleen bepaalde categorieën Siri mogen gebruiken, kan niet elke ontwikkelaar zomaar Siri toevoegen aan zijn of haar app. Apple staat alleen chat-, bel-, betaal-, foto-, taxi- en workout-apps toe. Ook Pinterest, Vogue Runway, Looklive, The Roll en Pikazo werken vanaf de lancering van iOS 10 met Siri. Zo kun je via The Roll aan Siri vragen om jouw beste foto’s van zonsondergang te laten zien. Tot slot werken ook de Amerikaanse betaalapps Square Cash en Monzo straks met Siri. Je kunt dan geld overmaken met je stem, al moet je de betaling wel bevestigen met Touch ID.

‘Siri in third-party apps slechts eerste stap’

Hoewel Siri al sinds 2011 beschikbaar is op de iPhone, heeft het dus vijf jaar geduurd voordat apps van andere partijen eindelijk gebruik kunnen maken van de mogelijkheden die Siri biedt. Volgens The Wall Street Journal is dit bovendien slechts de eerste stap en moet dit het gebruik van apps gaan veranderen. Kiran Prasad van LinkedIn hoopt bijvoorbeeld dat Siri ervoor zorgt dat meer mensen LinkedIn gaan gebruiken als berichtendienst. Het gebruik van Siri betekent wel dat de app zelf meer in de achtergrond aanwezig is en minder gebruikt wordt.

Square Cash met Siri in iOS 10.

Uiteindelijk bleek uit de eerste test dat het gebruik van Siri voor een bepaalde handeling sneller was dan de app erbij pakken en handmatig de opdracht uitvoeren. Op dit moment wordt Siri slechts gebruikt voor het uitvoeren van acties of het geven van antwoorden op specifieke vragen, maar in de toekomst zou een virtuele assistent als Siri nog veel proatiever moeten zijn, zodat je informatie kan verkrijgen voordat je er zelf om hoeft te vragen. Apple heeft hiervoor in iOS 9 met proactieve Siri al de eerste stappen gezet, maar volgens analist Ben Arnold is er nog veel ruimte voor verbetering.

iOS 10 met onder andere een flink verbeterde Siri moet ergens in september beschikbaar komen. Tijdens het iPhone-event van 7 september zal Apple de specifieke datum bekendmaken. Waarschijnlijk zal iOS 10 beschikbaar komen op woensdag 14 september 2016.

Bekijk ook

Beschikbaarheid en publieke beta's iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10

Apple kondigde tijdens de WWDC van 2016 allerlei nieuwe versies van iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 aan. In dit artikel een overzicht van alle beta's die zijn verschenen.
Bekijk ook

Dit zijn de nieuwe Siri-functies in iOS 10

Siri krijgt in iOS 10 veel meer functies, maar toch zijn er nog genoeg beperkingen. In dit artikel leiden we je langs alle functies en de activiteiten die ontwikkelaars moeten doen om het werkend te krijgen.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.