iPhone Siri activeren

Binnenkort WhatsApp-berichten versturen met Siri

WhatsApp laat je binnenkort berichten schrijven en lezen met hulp van Siri. Een verwijzing naar Siri is gevonden in teksten van de app.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

In iOS 10 wordt het mogelijk om Siri in apps van derden te gebruiken. WhatsApp gaat er gebruik van maken. Een verwijzing naar Siri is gevonden in teksten van de app, zo ontdekte iCulture-cameraman Adam Bazuin. Je kan dankzij deze functie sneller berichten schrijven en lezen, simpelweg door een opdracht te geven aan Siri.

SiriKit in iOS 10

In de beta van WhatsApp was eerder ook al te zien dat de makers van de app zich aan het voorbereiden zijn op nieuwe functies.

WhatsApp-berichten via Siri

In iOS 10 zijn er zes appcategorieën die gebruik mogen maken van Siri (via SiriKit): messaging, VoIP, betalingen, ritten boeken, foto’s zoeken en workouts. Voor WhatsApp liggen er dus ook kansen. En terwijl de app vroeger niet zo voorop liep met nieuwe mogelijkheden, hebben ze de afgelopen tijd het tempo van updates wat meer opgevoerd. Met de Siri-bediening zullen ze ook vroeg van de partij zijn.

Vertaling noemt Siri

Voor het vertalen van nieuwe functies in alle beschikbare talen schakelt WhatsApp enthousiaste gebruikers in, die vrijwillig zinnen vertalen. Hieronder zie je de tekst die de vrijwilligers naar (onder andere) het Nederlands moeten vertalen:

WhatsApp Siri-vertaling

Het schrijven van WhatsApp-berichten zal straks vergelijkbaar zijn met het maken een een iMessage-berichtje: door Siri opdracht te geven een tekst te sturen en de tekst te dicteren kun je zorgen dat er een bericht klaarstaat. Je moet nog wel zeggen voor wie het bericht bestemd is, maar ook dat kan met je stem. De mogelijke samenwerking tussen Siri en WhatsApp bleek eerder al uit een slide tijdens de WWDC-presentatie, maar nu is er dus daadwerkelijk bevestiging dat de functie eraan zit te komen.

Siri in Berichten-apps zoals Slack, WhatsApp en WeChat.

Tipgever: Adam

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2016, 11:09
Categorie Apps
Onderwerpen siri, whatsapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.