Zo werkt WhatsApp met Siri in iOS 10 [Nederlandse screenshots]

WhatsApp werkt straks samen met Siri. Met ingang van iOS 10 kunnen ook apps van andere bedrijven gebruikmaken van Siri en in de nieuwste testversie van WhatsApp is dit al geïmplementeerd. Hoe ziet dit er in de praktijk uit? Wij laten het je zien.

Vanaf iOS 10 is het voor bepaalde apps eindelijk mogelijk om gebruik te maken van Siri. Apple stelt Siri open voor onder andere berichten-, betaal-, foto- en workout-apps. WhatsApp valt binnen de eerste categorie en is nu al druk bezig met het implementeren van Siri. In de huidige beta van WhatsApp is de functie al gedeeltelijk actief en wij probeerden het alvast uit.

Bekijk ook

Dit zijn de nieuwe Siri-functies in iOS 10

Siri krijgt in iOS 10 veel meer functies, maar toch zijn er nog genoeg beperkingen. In dit artikel leiden we je langs alle functies en de activiteiten die ontwikkelaars moeten doen om het werkend te krijgen.

WhatsApp en Siri: berichten sturen met je stem

Eerder ontdekten we al dat WhatsApp bezig was met het implementeren van Siri dankzij de benodigde vertalingen voor WhatsApp. In de nieuwste ontwikkelaarsbeta’s is Siri al gedeeltelijk geïmplementeerd, waardoor je via je stem commando’s kunt geven en een WhatsApp-bericht kunt versturen. Het versturen van een WhatsApp-bericht gaat niet zomaar, want je moet eerst Siri toegang geven tot de gegevens van WhatsApp. Dit vind je straks in iOS 10 via Instellingen > Siri > Appondersteuning.

WhatsApp met Siri instellen.

Siri gebruiken met WhatsApp

Nadat je Siri correct ingesteld hebt, krijgt de assistent toegang tot je WhatsApp-gegevens zodat je berichten kunt versturen. Op dit moment werkt het selecteren van een contact nog niet goed, waardoor het versturen van het daadwerkelijke bericht nog niet mogelijk is. Toch kan de huidige betaversie van WhatsApp wel al een bericht opstellen via Siri. Vraag bijvoorbeeld “Stuur een bericht via WhatsApp” en Siri opent een speciaal venster waarmee je het bericht kunt componeren.

WhatsApp met Siri gebruiken.

WhatsApp is zich al flink aan het voorbereiden op iOS 10. Zo worden WhatsApp-belletjes nu gewoon weergegeven als gewone telefoongesprekken en kun je ook een WhatsApp-gesprek voeren vanuit de Telefoon-app. WhatsApp werkt ook al aan ondersteuning voor rijke notificaties, zo blijkt uit de meest recente beta. Wanneer de iOS 10-update van WhatsApp beschikbaar komt, is echter nog even afwachten. Mogelijk komt deze beschikbaar zodra iOS 10 voor het grote publiek te downloaden is, maar mogelijk verschijnt de WhatsApp-update wat later. iOS 10 wordt ergens de komende weken verwacht, mogelijk op 14 september.

Bekijk ook

WhatsApp bereidt zich met beta voor op iOS 10 en maakt meerdere emoji groter

WhatsApp heeft een nieuwe testversie uitgebracht te voorbereiding van iOS 10. Hierdoor worden WhatsApp-belletjes weergegeven als normale telefoongesprekken. Ook worden in deze versie meerdere emoji tegelijk groter weergegeven.
Bekijk ook

Wanneer kunnen we iOS 10 verwachten?

Wanneer komt iOS 10? Waarschijnlijk niet op 30 september, zoals Barbra Streisand beweert. Wij rekenen erop dat de release twee weken eerder al plaatsvindt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 augustus 2016 om 12:30
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.