WhatsApp met Siri gebruiken.

Zo werkt WhatsApp met Siri in iOS 10 [Nederlandse screenshots]

WhatsApp werkt straks samen met Siri. Met ingang van iOS 10 kunnen ook apps van andere bedrijven gebruikmaken van Siri en in de nieuwste testversie van WhatsApp is dit al geïmplementeerd. Hoe ziet dit er in de praktijk uit? Wij laten het je zien.

Vanaf iOS 10 is het voor bepaalde apps eindelijk mogelijk om gebruik te maken van Siri. Apple stelt Siri open voor onder andere berichten-, betaal-, foto- en workout-apps. WhatsApp valt binnen de eerste categorie en is nu al druk bezig met het implementeren van Siri. In de huidige beta van WhatsApp is de functie al gedeeltelijk actief en wij probeerden het alvast uit.

WhatsApp en Siri: berichten sturen met je stem

Eerder ontdekten we al dat WhatsApp bezig was met het implementeren van Siri dankzij de benodigde vertalingen voor WhatsApp. In de nieuwste ontwikkelaarsbeta’s is Siri al gedeeltelijk geïmplementeerd, waardoor je via je stem commando’s kunt geven en een WhatsApp-bericht kunt versturen. Het versturen van een WhatsApp-bericht gaat niet zomaar, want je moet eerst Siri toegang geven tot de gegevens van WhatsApp. Dit vind je straks in iOS 10 via Instellingen > Siri > Appondersteuning.

WhatsApp met Siri instellen.

Siri gebruiken met WhatsApp

Nadat je Siri correct ingesteld hebt, krijgt de assistent toegang tot je WhatsApp-gegevens zodat je berichten kunt versturen. Op dit moment werkt het selecteren van een contact nog niet goed, waardoor het versturen van het daadwerkelijke bericht nog niet mogelijk is. Toch kan de huidige betaversie van WhatsApp wel al een bericht opstellen via Siri. Vraag bijvoorbeeld “Stuur een bericht via WhatsApp” en Siri opent een speciaal venster waarmee je het bericht kunt componeren.

WhatsApp met Siri gebruiken.

WhatsApp is zich al flink aan het voorbereiden op iOS 10. Zo worden WhatsApp-belletjes nu gewoon weergegeven als gewone telefoongesprekken en kun je ook een WhatsApp-gesprek voeren vanuit de Telefoon-app. WhatsApp werkt ook al aan ondersteuning voor rijke notificaties, zo blijkt uit de meest recente beta. Wanneer de iOS 10-update van WhatsApp beschikbaar komt, is echter nog even afwachten. Mogelijk komt deze beschikbaar zodra iOS 10 voor het grote publiek te downloaden is, maar mogelijk verschijnt de WhatsApp-update wat later. iOS 10 wordt ergens de komende weken verwacht, mogelijk op 14 september.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2016, 12:30
Categorie Apps
Onderwerpen Siri, whatsapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.