The Beautiful Game

Weekend kijktips: Poor Things, The Beautiful Game en meer

We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series.

In de rubriek Weekend-kijktips besteden we aandacht aan het nieuwe aanbod van de Streaming videodiensten zoals Apple TV+ (probeer gratis), Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Maar ook lokale aanbieders zoals NLZiet (twee weken gratis!), Videoland, CineMember en Ziggo hebben van alles te bieden. Wekelijks komen er meer series bij en het is dan wel zo fijn als je weet welke series, films en documentaires er echt uitspringen. Wij hebben daarom een selectie gemaakt.

Apple TV+

Apple TV+ is de streamingdienst van Apple met originele films, series en documentaires biedt. De producties zijn vaak van hoge kwaliteit en zijn zonder advertenties te kijken. Alle content is ook offline te downloaden. Ontdek hoe je Apple TV+ 3 maanden gratis kunt kijken bij je aankoop. Geen nieuw device gekocht? Dan krijg je 7 dagen gratis.

Steve! (Martin): A Documentary in 2 Pieces

Steve Martin is terug in de publieke belangstelling na zijn bekroonde optreden in Only Murders in the Building. De cabaratier/acteur krijgt op Apple TV+ zijn eigen docufilm, met nog nooit eerder vertoonde beelden en rauwe inzichten uit zijn persoonlijke leven. STEVE! vertelt het verhaal van Martins snelle opkomst toen hij in de jaren zeventig begon met stand-upcomedy, om op 35-jarige leeftijd de cabaretwereld alweer te verlaten.

Het eerste deel van de documentaire – getiteld Then – brengt in kaart hoe hij op het toneel verscheen en worstelde met de bewondering die hij ontving. Deel 2, getiteld Now, gaat in op de hedendaagse entertainer, waarbij Martin onthult hoe hij in zijn laatste jaren geluk heeft gevonden.

Bekijken: Steve Martin op Apple TV+

Fraggle Rock: Back to the Rock (seizoen 2)

Reboot van de oorspronkelijke serie uit de tachtiger jaren. De Fraggles vormen een volkje dat onder de grond in grotten leeft. Ze houden van plezier maken en zijn zeer muzikaal. De grotbewoners Gobo, Red, Wembley, Mokey, Boober en andere vrienden maken heel wat avonturen mee. Op deze avonturen leren zij dat er magie kan ontstaan als we goed zorgen voor de aarde, genieten van ons bestaan op de wereld en vriendschappen sluiten. En als kijker leer je daar ook weer van.

Bekijken: Fraggle Rock: Back to the Rock (seizoen 2) op Apple TV+

Disney+

Disney+ biedt een breed scala aan content, waaronder films, tv-series en documentaires van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Geniet van een enorme collectie nieuwe en klassieke Disney-content. Je kunt genieten van HD-streaming zonder extra kosten. En je vindt bij Disney+ veel gezinsvriendelijke content, waardoor het geschikt is voor kijkers van alle leeftijden. Neem een jaarabonnement van 12 maanden en je krijgt 16% korting of bekijk onze Disney-deals.

Renegade Nell (seizoen 1)

Engeland, 1705: Nadat ze beschuldigd wordt van moord slaat Nell Jackson op de vlucht met haar zussen en om te overleven kiest ze er ervoor om struikrover te worden. Nell wordt bijgestaan door haar hulpje de dappere sprite Billy Blind die over superkrachten beschikt en ze beseft dat ze met een reden vogelvrij is. Al had ze nooit verwacht dat ze een magisch plot tegen de koningin van Engeland zou moeten aanpakken.

Poor Things (2023)

Bella Baxter wordt tot leven gewekt door de excentrieke wetenschapper Dr. Godwin Baxter. Hij wil haar onder controle houden, maar Bella wordt nieuwsgierig en wil de wereld en haar seksualiteit verder verkennen. Ze heeft de hersenen van een pasgeborene en het lichaam van een volwassene. Deze film wist maar liefst elf Oscarnominaties in de wacht te slepen en verzilverde er vier van, waaronder die voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol. Niet te missen! Ook te huur bij Pathé Thuis.

Madu

Deze film volgt het ongelooflijke verhaal van Anthony Madu, een 12-jarige jongen uit Nigeria die een virale sensatie werd nadat een video hem toonde terwijl hij blootsvoets ballet danste op een regenachtige straat buiten Lagos. Anthony Madu, een gepassioneerde danser, begon zijn reis door op straat in Lagos te oefenen, zonder schoenen aan zijn voeten. Zijn ongelooflijke talent en vastberadenheid leidden hem naar een van de meest prestigieuze balletscholen ter wereld. Van de straten van Nigeria tot het podium in Engeland, volgen we Madu’s reis terwijl hij zijn dromen najaagt en obstakels overwint. De documentaire “Madu” is een rijk verhaal dat zich over continenten uitstrekt. Het is een emotionele film die ons allemaal zal inspireren. Anthony Madu’s doorzettingsvermogen en liefde voor dans zullen je hart verwarmen en je aanmoedigen om je eigen dromen na te jagen.


Icoon met afbeelding van TV
Dit wil je zien!

💻 Probeer Apple TV+ 7 dagen gratis (of 1 jaar gratis bij geselecteerde devices)
🇳🇱 NLZIET: twee weken gratis kijken naar alle belangrijke Nederlandse zenders!
👽 SkyShowtime: probeer 7 dagen gratis, daarna €6,99 per maand
🏎 Viaplay: volg de F1 en Premier League met veel korting
🧟‍♀️ Pathé Thuis: kijk de beste films, ook recente blockbusters!
🎬 CineMember: kijk 2 weken gratis naar arthouse films


Netflix

Netflix biedt een uitgebreide collectie films, series, documentaires en originele content in diverse genres. Je kunt content downloaden om offline te kijken. Ook kun je op verschillende manieren kijken, waardoor je altijd wel een geschikt apparaat hebt.

The Expendables 4 (2023)

Wanneer er kernwapens gestolen worden door terroristen, worden de Expendables ingeschakeld om een mogelijke Derde Wereldoorlog te voorkomen. Actiespektakel met onder andere Sylvester Stallone en Jason Statham.

The Beautiful Game

De veelgeprezen Britse acteur Bill Nighy (Love Actually) speelt de manager van een Engels daklozenvoetbalteam, dat naar de Italiaanse hoofdstad Rome trekt om deel te nemen aan de Homeless World Cup. Michael Ward (Top Boy, Empire of Light) speelt Vinny, de beste speler van het team, wiens verleden hem blijft achtervolgen tijdens het straatvoetbaltoernooi. Een hartverwarmend verhaal.

Is It Cake? (seizoen 3)

Is It Cake? keert voor het derde seizoen terug op Netflix. Een nieuwe groep deelnemers strijdt om een grote geldprijs door te bepalen of iets een taart is of niet. Perfect als je tijdens dit paasweekend iets gemakkelijks zoekt om met de hele familie naar te kijken en mee te doen met raden: Is It Cake?


Amazon Prime Video

Amazon Prime Video biedt een gevarieerde selectie van films, series en documentaires, waaronder exclusieve content. Ben je Amazon Prime-lid, dan heb je toegang tot deze streamingdienst én kun je genieten van extra voordelen zoals snellere verzending van Amazon-aankopen. Daarnaast kun je films huren of kopen. Start je gratis proefperiode van 30 dagen.

Freelance (2023)

Wanneer voormalig Special Forces-soldaat Mason besluit het leger te verlaten om een gezin te starten, wordt zijn nieuwe leven onderbroken door een gevaarlijke missie. Hij wordt aangewezen om een journaliste te begeleiden wanneer zij een beruchte Zuid-Amerikaanse dictator interviewt. Ineens wordt er een militaire coup gepleegd en moeten de twee, samen met de krankzinnige dictator, overleven in de jungle. Met in de hoofdrollen John Cena en Alison Brie.

The Boys in the Boat (2023)

Het triomfantelijke underdogverhaal van het heren roeiteam van de Universiteit van Washington, dat de wereld verblufte door goud te winnen op de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn. Deze keer zit George Clooney niet vóór, maar achter de camera. De jongens van het Amerikaanse roeiteam komen uit een land dat financieel in de put zit, maar besluiten zich toch op te geven voor de Olympische Spelen. Kunnen ze als underdogs het verschil maken? Met onder andere Masters of the Air-acteur Callum Turner.

The Baxters

Dit familiedrama is een tv-bewerking van Karen Kingsbury’s bestverkochte Redemption-boekenreeks. Roma Downey (Son of God) en Ted McGinley (Shrinking) leiden de cast van de show als het getrouwde stel Elizabeth en John Baxter, die individueel en gezamenlijk – samen met hun vijf volwassen kinderen – talloze familiehindernissen en schokkende momenten in Bloomington, Indiana, overwinnen.


Bij veel providers kun je extra profiteren als je naast je mobiele abonnement ook internet, telefonie en digitale televisie afsluit. Bij deze providers kun je onder andere terecht ⬇️

HBO Max

HBO Max biedt een breed scala aan hoogwaardige content, waaronder exclusieve HBO-series, films en documentaires zoals Game of Thrones en de nieuwste blockbusters. Het aanbod wordt continu bijgewerkt. Betaal jaarlijks en je bespaart 40%.

The Truth vs Alex Jones

Je kunt natuurlijk naar STEVE! op Apple TV+ kijken, maar dee nieuwe documentaire op HBO Max is aangrijpender, minder onderhoudend en, vooral nu de opkomst van desinformatie toeneemt, belangrijker dan STEVE!. The Truth vs Alex Jones is gefilmd over een periode van vier jaar met ongekende toegang tot de rechtszaken. Het volgt de twee langdurige rechtszaken wegens smaad die zijn aangespannen tegen de controversiële Amerikaanse radiopresentator en Infowars-eigenaar Alex Jones. Hij beweerde dat de schietpartij op de Sandy Hook Elementary School een hoax was, waardoor het trauma van de families van de slachtoffers alleen nog maar groter werd. In plaats van Jones in de schijnwerpers te zetten, plaatst The Truth… die families op de voorgrond, terwijl ze niet alleen geldelijke compensatie zochten bij de inmiddels failliete complotdenker, maar ook om zijn wilde beschuldigingen te weerleggen en zijn reputatie voorgoed te bezoedelen.



SkyShowtime

SkyShowtime is een streamingdienst die een uitgebreide collectie van films, series, sport, en kinderprogramma’s biedt. Het combineert content van bekende filmstudio’s zoals Dreamworks, Universal en Paramount. Het platform is gebruiksvriendelijk en laat je ook offline kijken. Bekijk welke korting op SkyShowtime je kunt krijgen.

Doggy Style (2023)

Ze zeggen dat honden dol zijn op hun baasjes, maar wat als dat baasje een enorme schoft is? In dat geval wordt het misschien tijd om wraak op hem te nemen, doggy style. De komedie neemt je mee in de wereld van hond Reggie. Hij snapt er niets van als hij door zijn baasje Doug achtergelaten wordt in de grote stad. Moet hij hem nou terugvinden of… wraak nemen? Met stemmen van onder andere Will Ferrell en Jamie Foxx.


Videoland

Videoland is een Nederlandse streamingdienst met veel aandacht voor Nederlandse producties. Je kunt onbeperkt kijken zonder reclames, ook naar series die op RTL te zien zijn. Ook kun je vooruit kijken naar series die op een later moment op RTL uitgezonden worden. De content wordt regelmatig vernieuwd, waardoor er altijd iets nieuws te bekijken is.

The Toys That Built the World (seizoen 1)

We duiken in het leven van de Parker Brothers, Milton Bradley en Ruth Handler, die een klein speelgoedbedrijf transformeerden in het miljardenimperium dat nu bekend staat als Mattel.

Hell of a Cruise

Op het luxe cruiseschip The Diamond Princess raakten in januari 2020 meerdere passagiers besmet met het coronavirus. Er was op dat moment nog veel onduidelijk over het dodelijke virus. De paniek sloeg toe onder de passagiers en het drijvende paradijs veranderde in hun ergste nachtmerrie.


Pathé Thuis

Wil je de nieuwste films zien, dan moet je bij Pathé Thuis zijn! Je betaalt per film en betaalt daarom alleen voor wat je echt kijkt. De streams zijn van hoge kwaliteit en je kunt al binnen een paar weken na de bioscooprelease de grootste blockbusters kijken. Kijk je eerste film met 60% korting!

The Beekeeper (2024)

Jason Statham ken je al van eerdere actiefilms en in The Beekeeper mag hij er weer flink op los slaan. De gepensioneerde staatsagent Adam Clay is een voormalig lid van de beruchte ‘beekeepers’, een machtige en clandestiene organisatie. Hij leeft een teruggetrokken bestaan als bijenhouder en heeft zijn vechtersmentaliteit achter zich gelaten. Wanneer hij een politieke samenzwering ontdekt, houdt niets hem tegen in de strijd voor gerechtigheid. Direct naar de film.

All of Us Strangers (2023)

Paul Mescal en Andrew Scott spelen de hoofdrollen in deze veelgeprezen dramafilm, die vanaf zondag 31 maart op Pathé Thuis te zien is. Adam en Harry zijn buren in een smerige torenflat in Londen en worden verliefd. Ondertussen worstelt Adam met de dood van zijn ouders. Als hij zijn ouderlijk huis bezoekt, loopt hij zijn vader en moeder weer tegen het lijf. Ze zien er precies hetzelfde uit als dertig jaar geleden. Direct naar de film.

Voor het samenstellen van deze lijst hebben we – uiteraard met toestemming – gebruik gemaakt van de info van Nieuwdezeweek.nl

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.