Fallout

Weekend kijktips: Franklin, Fallout en meer

We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series.

In de rubriek Weekend-kijktips besteden we aandacht aan het nieuwe aanbod van de Streaming videodiensten zoals Apple TV+ (probeer gratis), Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Maar ook lokale aanbieders zoals NLZiet (twee weken gratis!), Videoland, CineMember en Ziggo hebben van alles te bieden. Wekelijks komen er meer series bij en het is dan wel zo fijn als je weet welke series, films en documentaires er echt uitspringen. Wij hebben daarom een selectie gemaakt.

Apple TV+

Apple TV+ is de streamingdienst van Apple met originele films, series en documentaires biedt. De producties zijn vaak van hoge kwaliteit en zijn zonder advertenties te kijken. Alle content is ook offline te downloaden. Ontdek hoe je Apple TV+ 3 maanden gratis kunt kijken bij je aankoop. Geen nieuw device gekocht? Dan krijg je 7 dagen gratis.

Franklin (seizoen 1)

Ben je fan van historische drama’s zoals Napoleon op Apple TV+. Dan kun je nu bij Apple’s streaming videodienst terecht voor de nieuwe serie Franklin. In acht afleveringen duiken we in het leven van Benjamin Franklin. In december 1776 is Benjamin Franklin wereldberoemd vanwege zijn experimenten met elektriciteit. Maar zijn passie en kracht worden op de proef gesteld wanneer hij op een geheime missie naar Frankrijk gaat met als inzet de onafhankelijkheid van Amerika.

Bekijken: Franklin op Apple TV+

Argylle

Henry Cavill’s film is nu te zien op Apple TV+. De bioscoopfilm, een samenwerking van Apple en Universal, verscheen in februari in de bioscoop en kreeg toen behoorlijk wat kritiek. Gelukkig kun je het nu in de privacy van je eigen huiskamer bekijken, om te beoordelen of het echt zo slecht is. Deze spionage-actiekomedie vertelt het verhaal van Elly Conway, een auteur wiens fictieve spionnenavonturen tot leven komen. Ondanks hoge verwachtingen werd Argylle bekritiseerd vanwege de omvang en verwarrende verhaallijn en was het zowel commercieel als kritisch geen succes.

Bekijken: Argylle op Apple TV+

Disney+

Disney+ biedt een breed scala aan content, waaronder films, tv-series en documentaires van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Geniet van een enorme collectie nieuwe en klassieke Disney-content. Je kunt genieten van HD-streaming zonder extra kosten. En je vindt bij Disney+ veel gezinsvriendelijke content, waardoor het geschikt is voor kijkers van alle leeftijden. Neem een jaarabonnement van 12 maanden en je krijgt 16% korting of bekijk onze Disney-deals.

The Greatest Hits (2024)

Een liefdesverhaal over de connectie tussen muziek en herinneringen en hoe ze ons vervoeren, soms letterlijk. Deze gloednieuwe film draait om Harriet, die een bijzondere gave heeft. Door middel van muziek kan zij letterlijk terug in de tijd reizen. In eerste instantie besluit ze hier gebruik van te maken door haar ex-vriendje terug te winnen, maar dan komt er in het heden ook een andere love interest op haar pad…

Iwájú (seizoen 1)

Iwájú speelt zich af in het futuristische Lagos in Nigeria. Tola gaat met haar beste vriendin Kole op een groots avontuur, om geheimen en gevaren te ontdekken die verborgen zijn in un verschillende werelden.


Icoon met afbeelding van TV
Dit wil je zien!

💻 Probeer Apple TV+ 7 dagen gratis (of 1 jaar gratis bij geselecteerde devices)
🇳🇱 NLZIET: twee weken gratis kijken naar alle belangrijke Nederlandse zenders!
👽 SkyShowtime: probeer 7 dagen gratis, daarna €6,99 per maand
🏎 Viaplay: volg de F1 en Premier League met veel korting
🧟‍♀️ Pathé Thuis: kijk de beste films, ook recente blockbusters!
🎬 CineMember: kijk 2 weken gratis naar arthouse films


Netflix

Netflix biedt een uitgebreide collectie films, series, documentaires en originele content in diverse genres. Je kunt content downloaden om offline te kijken. Ook kun je op verschillende manieren kijken, waardoor je altijd wel een geschikt apparaat hebt.

Heartbreak High (seizoen 2)

De bekende jaren negentig-serie Heartbreak High kreeg in 2022 een reboot. Het tweede seizoen staat nu voor je klaar. In het kort het verhaal: een brandende muurschildering onthult de geheime relaties van iedereen op Hartley High. De maker, Amerie, moet als outcast met de gevolgen leven. In seizoen 2 zijn Amerie, Malakai, Quinn en de andere belangrijke personages natuurlijk weer van de partij en staat er een hoop te gebeuren op Hartley High.

Baby Reindeer 

De Britse cabaretier Richard Gadd heeft zijn deels autobiografische toneelstuk verwerkt tot deze nieuwe Netflix serie. Het is gebaseerd op Gadds eigen ervaringen met een stalker.

Wanneer een berooide comedian (Gadd) uit medelijden met een kwetsbare vrouw (Jessica Gunning) flirt, ontketent dit een verstikkende obsessie die het leven van beiden dreigt te verwoesten. Critici hebben Baby Reindeer omschreven als “een spannende, griezelig gefilmde serie die je nog lang zal bijblijven”.

Good Times

De CBS-sitcom Good Times uit de jaren zeventig van Norman Lear heeft een remake gekregen in de vorm van deze animatieserie voor volwassenen. Met de stemmen van Jay Pharoah, Yvette Nicole Brown, Marsai Martin, JB Smoove, Gerald Anthony Johnson en geproduceerd door wijlen Lear zelf, naast Seth MacFarlane en Stephen Curry. De serie draait om de tegenslagen van een gezin dat leeft in de woonprojecten van Chicago.

What Jennifer Did

In deze documentaire op Netflix nemen we de zaak van Jennifer Pan uit 2010 onder de loep. Dit jonge Vietnamees-Canadees meisje bleef op onverklaarbare wijze als enige getuige achter, toen gewapende indringers haar huis binnendrongen en haar ouders vermoordden.


Amazon Prime Video

Amazon Prime Video biedt een gevarieerde selectie van films, series en documentaires, waaronder exclusieve content. Ben je Amazon Prime-lid, dan heb je toegang tot deze streamingdienst én kun je genieten van extra voordelen zoals snellere verzending van Amazon-aankopen. Daarnaast kun je films huren of kopen. Start je gratis proefperiode van 30 dagen.

Fallout (seizoen 1)

Ben je fan van de videogame Fallout? Dan moet je zeker gaan kijken naar de gelijknamige serie op Amazon Prime Video. We worden hierin meegenomen naar een wereld die verwoest is door straling. Sommige mensen hebben de apocalyps overleefd door in luxe schuilkelders te verblijven. Tweehonderd jaar na de apocalyps keren ze terug naar het bestraalde en barre landschap dat hun voorhouders achterlieten – en zijn geschokt dat een ongelooflijk complex, vreemd en gewelddadig universum op hen wacht. Een van hen is Lucy. Als zij op zoek wil naar haar vader zal ze ook bovengronds moeten, maar al snel ontdekt ze dat de aarde en zijn inwoners écht veranderd zijn.

B&B Bankzitters

De Bankzitters zijn terug met een nieuwe serie op Amazon Prime Video. Na Van A naar Onbekend is het tijd voor B&B Bankzitters. Matthy, Koen, Robbie, Raoul en Milo krijgen de sleutel van een prachtige B&B. Hier krijgen ze ieder een dag die ze volledig mogen organiseren. Te zien vanaf donderdag 18 april.


Bij veel providers kun je extra profiteren als je naast je mobiele abonnement ook internet, telefonie en digitale televisie afsluit. Bij deze providers kun je onder andere terecht ⬇️

HBO Max

HBO Max biedt een breed scala aan hoogwaardige content, waaronder exclusieve HBO-series, films en documentaires zoals Game of Thrones en de nieuwste blockbusters. Het aanbod wordt continu bijgewerkt. Betaal jaarlijks en je bespaart 40%.

The Color Purple

Eerder te zien in de bioscoop en bij Pathé Thuis, nu te bekijken voor abonnees van HBO Max.

De film is gebaseerd op de bekende roman van Alice Walker, die in 1985 ook al verfilmd werd door Steven Spielberg. Deze keer is gekozen voor een musical.

De veertienjarige arme Afro-Amerikaanse Celie leeft in het begin van de 20ste eeuw in het zuiden van de Verenigde Staten. Ze wordt door haar vader Alphonso geslagen en misbruikt en schrijft haar pijn van zich af in brieven die ze aan God richt. Celie heeft op jonge leeftijd al een zoontje gekregen (Adam), die ze sindsdien niet meer heeft gezien. Ze vermoedt dat hij is vermoord. Daarna krijgt ze een dochter (Olivia), die eveneens door vader Alphonso wordt meegenomen. 

Kortom: Celie heeft in haar leven met veel ontberingen te maken gehad, maar vindt uiteindelijk buitengewone kracht en hoop in de onverbrekelijke banden van zusterschap.



SkyShowtime

SkyShowtime is een streamingdienst die een uitgebreide collectie van films, series, sport, en kinderprogramma’s biedt. Het combineert content van bekende filmstudio’s zoals Dreamworks, Universal en Paramount. Het platform is gebruiksvriendelijk en laat je ook offline kijken. Bekijk welke korting op SkyShowtime je kunt krijgen.

Dora: Say Hola to Adventure

SkyShowtime heeft iets nieuws voor de kinderen. De wereldberoemde Latina-ontdekkingsreizigster Dora en al haar nieuwsgierige vrienden beginnen aan magische nieuwe avonturen in het regenwoud. De nieuwe Dora-serie bevat de stemmen van Diana Zermeño als Dora, Asher Spence als Boots, Marc Weiner als Swiper, Anairis Quiñones als Map en het gordeldier van The Fiesta Trio, Maria Canals-Barrera als Abuela, Danny Burstein als Grumpy Old Troll en nog veel meer.


Videoland

Videoland is een Nederlandse streamingdienst met veel aandacht voor Nederlandse producties. Je kunt onbeperkt kijken zonder reclames, ook naar series die op RTL te zien zijn. Ook kun je vooruit kijken naar series die op een later moment op RTL uitgezonden worden. De content wordt regelmatig vernieuwd, waardoor er altijd iets nieuws te bekijken is.

Ex On The Beach: Double Dutch

Het bekende recept van Videoland: drama en sensatie rondom exen op strandbedjes. Deze keer een All Stars-seizoen, waarin oude bekenden als Ayleen, Elias en Luca bezoek krijgen van hun exen. De afleveringen verschijnen vanaf 7 april iedere zondag op MTV om 22:00 uur, maar je kunt ze ook op Videoland zien vanaf dinsdag 9 april.

De Jacht op de Mocro Maffia (seizoen 5)

Seizoen 5 van De Jacht op de Mocro Maffia staat online bij Videoland. Misdaadjournalist John van den Heuvel duikt hierin opnieuw in de organisatie van Ridouan Taghi. Terwijl hij achter slot en grendel zit, gaat de drugshandel gewoon door. Van den Heuvel vertrekt onder meer naar de Domincaanse Republiek en Turkije, om te laten zien dat de grote kopstukken nog steeds uit handen van de politie weten te blijven.


Pathé Thuis

Wil je de nieuwste films zien, dan moet je bij Pathé Thuis zijn! Je betaalt per film en betaalt daarom alleen voor wat je echt kijkt. De streams zijn van hoge kwaliteit en je kunt al binnen een paar weken na de bioscooprelease de grootste blockbusters kijken. Kijk je eerste film met 60% korting!

It’s A Wonderful Knife (2023)

Nadat ze haar stad heeft gered van een psychotische moordenaar, is het leven van Winnie niet bepaald geweldig. Wanneer ze wenst dat ze nooit geboren was, komt ze terecht in een parallel universum waar niemand haar meer kent. Direct naar de film.

Ferrari

De zomer van ’57 verloopt moeizaam voor ex-autocoureur Enzo Ferrari: zijn autobedrijf dreigt failliet te gaan en zijn huwelijk staat op losse schroeven na het verlies van zijn zoon. Enzo zet zijn laatste hoop op één racewedstrijd: de Mille Miglia door Italië. Adam Driver schittert als hoofdpersoon in deze biografische film. Direct naar de film.

Voor het samenstellen van deze lijst hebben we – uiteraard met toestemming – gebruik gemaakt van de info van Nieuwdezeweek.nl

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.