Loot op Apple TV Plus

Weekend kijktips: Sugar, Wish, Scoop en meer

We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In de rubriek Weekend-kijktips besteden we aandacht aan het nieuwe aanbod van de Streaming videodiensten zoals Apple TV+ (probeer gratis), Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Maar ook lokale aanbieders zoals NLZiet (twee weken gratis!), Videoland, CineMember en Ziggo hebben van alles te bieden. Wekelijks komen er meer series bij en het is dan wel zo fijn als je weet welke series, films en documentaires er echt uitspringen. Wij hebben daarom een selectie gemaakt.

Apple TV+

Apple TV+ is de streamingdienst van Apple met originele films, series en documentaires biedt. De producties zijn vaak van hoge kwaliteit en zijn zonder advertenties te kijken. Alle content is ook offline te downloaden. Ontdek hoe je Apple TV+ 3 maanden gratis kunt kijken bij je aankoop. Geen nieuw device gekocht? Dan krijg je 7 dagen gratis.

Sugar

Colin Farrell is geen onbekende als het gaat om een humeurig detectivedrama. De Ierse acteur is vanaf dit weekend te zien als privédetective in de nieuwe misdaadserie Sugar, geschreven door I Am Legend-scenarist Mark Protosevich. Farrell speelt de rol van John Sugar, een raadselachtige detective die wordt ingehuurd om de vermiste kleindochter van een legendarische filmproducent in het hedendaagse LA te vinden. Amy Ryan, James Cromwell, Anna Gunn en Kirby Howell-Baptiste zijn ook te zien. De eerste drie afleveringen zijn nu beschikbaar om te streamen, de resterende vijf komen wekelijks op vrijdag beschikbaar t/m 17 mei.

Bekijken: Sugar op Apple TV+

Loot (seizoen 2)

De komische serie Loot keert terug voor een tweede seizoen op Apple TV+, zodat we weer kunnen genieten van de avonturen van Molly Novak. Molly’s huwelijk liep in het eerste seizoen op de klippen. Nadat ze na 20 jaar huwelijk van haar man gescheiden is, zit Molly Novak met een schikking van $87 miljard. Ze besluit haar liefdadigheidsstichting nieuw leven in te blazen en de echte wereld, en zichzelf, te herontdekken. Maar natuurlijk gaat er van alles mis…

Bekijken: Loot op Apple TV+

Disney+

Disney+ biedt een breed scala aan content, waaronder films, tv-series en documentaires van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Geniet van een enorme collectie nieuwe en klassieke Disney-content. Je kunt genieten van HD-streaming zonder extra kosten. En je vindt bij Disney+ veel gezinsvriendelijke content, waardoor het geschikt is voor kijkers van alle leeftijden. Neem een jaarabonnement van 12 maanden en je krijgt 16% korting of bekijk onze Disney-deals.

Wish (2023)

De 17-jarige Asha komt uit Rosas, een magisch koninkrijk waar wensen écht uitkomen. Op Rosas worden de wensen van de inwoners bewaard door koning Magnifico. Hij zorgt ervoor dat je nooit verdrietig bent. Maar als Asha ontdekt dat de koning snode plannen heeft, besluit ze er alles aan te doen om de wensen terug te geven aan de mensen. Wish is een veelgeprezen animatiefilm die je kinderen zeker zullen waarderen.


Icoon met afbeelding van TV
Dit wil je zien!

💻 Probeer Apple TV+ 7 dagen gratis (of 1 jaar gratis bij geselecteerde devices)
🇳🇱 NLZIET: twee weken gratis kijken naar alle belangrijke Nederlandse zenders!
👽 SkyShowtime: probeer 7 dagen gratis, daarna €6,99 per maand
🏎 Viaplay: volg de F1 en Premier League met veel korting
🧟‍♀️ Pathé Thuis: kijk de beste films, ook recente blockbusters!
🎬 CineMember: kijk 2 weken gratis naar arthouse films


Netflix

Netflix biedt een uitgebreide collectie films, series, documentaires en originele content in diverse genres. Je kunt content downloaden om offline te kijken. Ook kun je op verschillende manieren kijken, waardoor je altijd wel een geschikt apparaat hebt.

Scoop (2024)

Ben je fan van The Crown, dan zul je deze film ook wel kunnen waarderen. Scoop gaat over een van de grootste schandalen van het Britse koningshuis: het spraakmakende tv-interview met prins Andrew. De gevolgen waren gigantisch: Andrew deed na het interview afstand van zijn koninklijke functies en trad uit de openbaarheid. BCC Newsnight-producent Sam McAlister (Billie Piper) heeft te maken met ontslagen bij haar werkgever en probeert wanhopig om zichzelf in de kijker te spelen, door de toenmalige prins Andrew (Rufus Sewell) te strikken voor een interview. Zijn relatie met veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein was onderwerp van intense speculaties in de media.

Ripley (seizoen 1)

Andrew Scott en Dakota Fanning spelen de hoofdrollen in de nieuwe Netflix-serie Ripley. Scott kruipt in de huid van beroepsleugenaar en oplichter Ripley. Als hij van New York naar Italië vertrekt om zijn zoon terug naar huis te halen, raakt hij verstrikt in een web van bedrog en moord. De film is een remake van de Matt Damon-film uit 1999, die geliefd is vanwege zijn opvallende kostuums en zonovergoten vergezichten. Deze nieuwste bewerking van de roman van Patricia Highsmith valt echter meer op door monochrome humeurigheid.

Het verhaal van Ripley blijft echter hetzelfde: Andrew Scott speelt de Amerikaanse oplichter, die door een rijke familie wordt ingeschakeld om de ongrijpbare Dickie Greenleaf (gespeeld Johnny Flynn) op te sporen en hem terug te brengen naar New York. Dakota Fanning, John Malkovich en Maurizio Lombardi zin ook te zien in de serie.

The Rookie (seizoen 5)

De eerste vier seizoenen van de populaire serie The Rookie waren al op Netflix te zien, maar nu staat ook seizoen 5 voor je klaar. In de nieuwe afleveringen krijgt John Nolan opnieuw te maken met seriemoordenaar Rosalind Dyer.


Amazon Prime Video

Amazon Prime Video biedt een gevarieerde selectie van films, series en documentaires, waaronder exclusieve content. Ben je Amazon Prime-lid, dan heb je toegang tot deze streamingdienst én kun je genieten van extra voordelen zoals snellere verzending van Amazon-aankopen. Daarnaast kun je films huren of kopen. Start je gratis proefperiode van 30 dagen.

Rwina (seizoen 1)

De makers van New Kids zijn terug met de nieuwe Nederlandse serie Rwina. We volgen de vrienden Sinan, Danny en Leroy, die hun dagen slijten met hangen op straat. Als Sinan verliefd wordt op Hannah, de vriendin van aartsvijand Tabaka, beginnen de nodige problemen te ontstaan. In de serie zie je bekende gezichten als Henry van Loon, Abbey Hoes en Ilse Warringa.

Música

De Amerikaanse YouTuber Rudy Mancuso maakt met Música zijn regiedebuut op Prime Video. In deze coming-of-age-musical speelt Mancuso de fictieve Rudy, een jongeman die “geplaagd wordt door de muziek in zijn hoofd”. Hij moet proberen om te gaan met de druk van liefde, familie en zijn Braziliaanse cultuur in Newark, New Jersey. Camila Mendes, Francesca Reale en J.B. Smoove spelen ook mee in Música. Klinkt als een verfrissend andere kijk op een beproefd filmgenre.


Bij veel providers kun je extra profiteren als je naast je mobiele abonnement ook internet, telefonie en digitale televisie afsluit. Bij deze providers kun je onder andere terecht ⬇️

HBO Max

HBO Max biedt een breed scala aan hoogwaardige content, waaronder exclusieve HBO-series, films en documentaires zoals Game of Thrones en de nieuwste blockbusters. Het aanbod wordt continu bijgewerkt. Betaal jaarlijks en je bespaart 40%.

The Synanon Fix

Deze vierdelige documentaire bespreekt de opkomst en ondergang van Synanon. Dit is een controversiële religieuze beweging, die in 1958 werd opgericht door Charles E. ‘Chuck’ Dederich Sr. en in de jaren zeventig uitgroeide tot een sekte. Het verhaal wordt verteld door de ogen van voormalige leden.

Metalocalypse: Army of the Doomstar

Een animatiefilm voor liefhebbers van metal. Kan Dethklok over het eigen ego heen stappen en zich wagen aan een reeks gevaren voor het grotere goed? Zullen ze uiteindelijk het lied schrijven dat de redding zal brengen? Check de trailer om een indruk te krijgen wat je kunt verwachten.



SkyShowtime

SkyShowtime is een streamingdienst die een uitgebreide collectie van films, series, sport, en kinderprogramma’s biedt. Het combineert content van bekende filmstudio’s zoals Dreamworks, Universal en Paramount. Het platform is gebruiksvriendelijk en laat je ook offline kijken. Bekijk welke korting op SkyShowtime je kunt krijgen.

Star Trek: Discovery (seizoen 5)

Star Trek-fans konden de afgelopen weken al bij SkyShowtime de eerste vier seizoenen van Star Trek: Discovery kijken. Nu staan ook de eerste twee afleveringen van seizoen 5 online en verschijnen er wekelijks nieuwe afleveringen. De serie volgt de bemanning van het ruimteschip USS Discovery en verkent hun avonturen, beginnend in de 23e eeuw en later reizend naar de 32e eeuw. 

Er is veel gebeurd sinds de première van de serie in 2017. In het vijfde en laatste seizoen zullen captain Michael Burnham (Sonequa Martin-Green) en de crew van de USS Discovery een mysterie blootleggen dat hen op een episch avontuur door de Melkweg stuurt. Ze vinden een eeuwenoude macht , wiens bestaan al eeuwenlang opzettelijk verborgen is gehouden. Maar er zijn ook anderen die op jacht zijn… vijanden die wanhopig de prijs voor zichzelf willen opeisen en die voor niets zullen terugdeinzen om die te bemachtigen. De resterende 8 afleveringen van het laatste seizoen verschijnen tot en met 30 mei elke donderdag.

Mary & George (2024)

Het is alweer een tijdje geleden dat er een goed historisch drama te zien was. Mary & George is zoiets. De serie is nu in z’n geheel te zien op SkyShowtime. In deze zevendelige serie spelen Julianne Moore en Nicholas Galitzine de gravin en hertog van Buckingham, die een plan maken om koning James I (Tony Curran) te verleiden – en vervolgens onder de duim te houden – tijdens diens regering in het 17e-eeuwse Engeland. Of het allemaal historisch correct is, mag je zelf beoordelen.


Videoland

Videoland is een Nederlandse streamingdienst met veel aandacht voor Nederlandse producties. Je kunt onbeperkt kijken zonder reclames, ook naar series die op RTL te zien zijn. Ook kun je vooruit kijken naar series die op een later moment op RTL uitgezonden worden. De content wordt regelmatig vernieuwd, waardoor er altijd iets nieuws te bekijken is.

De Parachutemoord

Reconstructie van moordzaken waarbij er altijd twijfel is blijven bestaan over de waarheid. Aan de hand van archiefbeelden, reconstructies en interviews met onderzoekers, rechters, verdachten, nabestaanden en journalisten, puzzelt misdaadjournalist José Masschelin het verhaal weer samen.

Theo Maassen: Situatie gewijzigd

Theo Maassen is een witte, heteroseksuele man van middelbare leeftijd. Dus moet hij sowieso zijn bek houden. Nu zijn andere mensen aan de beurt. Maar ja, Theo vindt daar iets van en doet in zijn 10e solovoorstelling zijn kant van het verhaal uit de doeken. Een ongemakkelijke, maar hilarische monoloog over de opkomst en ondergang van de witte man.

Alex Rider

De tiener Alex Rider is zonder het te weten van kleins af aan klaargestoomd voor de gevaarlijke wereld van de spionage. Hij wordt onder druk gezet om te helpen bij het onderzoek naar de dood van zijn oom. Met tegenzin neemt Alex een nieuwe identiteit aan en gaat hij undercover op een afgelegen kostschool in de Franse Alpen.


Pathé Thuis

Wil je de nieuwste films zien, dan moet je bij Pathé Thuis zijn! Je betaalt per film en betaalt daarom alleen voor wat je echt kijkt. De streams zijn van hoge kwaliteit en je kunt al binnen een paar weken na de bioscooprelease de grootste blockbusters kijken. Kijk je eerste film met 60% korting!

The Virgin Suicides

Een film uit 2000 van Sofia Coppola. Nadat de jongste dochter van Ronald en Sara Lisbon zelfmoord heeft gepleegd, proberen ze hun andere dochters te beschermen tegen nieuwsgierige jongens uit de buurt.

One Life

One Life vertelt het inspirerende, waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton, door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd voornamelijk Joodse kinderen uit de handen van de Nazi’s werden gered. Jarenlang zette hij en een aantal vrienden zich in om de kinderen veilig naar het Verenigd Koninkrijk te brengen, waar zij veelal geadopteerd werden door Britse gezinnen. Vijftig jaar later, in 1988, verwijt Nicholas zichzelf echter dat hij niet genoeg heeft gedaan om alle kinderen te redden. Pas als het BBC-programma ‘That’s Life!’ hem uitnodigt om in hun programma te verschijnen, gebeurt er iets waardoor hij eindelijk in het reine begint te komen met het schuldgevoel en verdriet dat hij al vijf decennia met zich meedraagt.

Voor het samenstellen van deze lijst hebben we – uiteraard met toestemming – gebruik gemaakt van de info van Nieuwdezeweek.nl

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.