QR-code voor wifi-netwerk

Eenvoudig je wifi-wachtwoord delen met een QR-code: zo werkt het

Ook handig voor vrienden zonder iPhone
Je kunt met makkelijk een QR-code maken om je wifi-netwerk te delen. De QR-code kun je bijvoorbeeld op je koelkast plakken of aan de muur van een restaurant. Dit is een alternatief voor de al bestaande methode om je wifi-netwerk met vrienden te delen.

Anderen toegang geven tot je wifi-netwerk (met een QR-code)

Wil je je wifi-netwerk delen met vrienden en andere bezoekers, dan kan dat op meerdere manieren. Je kunt naam en wachtwoord op een stuk papier schrijven, maar het kan makkelijker. Door een QR-code te maken die je aan de muur hangt.


In feite zijn er twee methoden om anderen toegang te geven tot jouw wifi-netwerk:

  • Mogen anderen je wachtwoord NIET weten, check dan onze tip over wifi-netwerk delen. Dit werkt echter alleen met Apple-devices en alleen als je zelf in de buurt bent.
  • Mogen anderen het wachtwoord WEL weten en heb je bezoekers met smartphones van verschillende merken, dan maak je een QR-code n QR-code kunt maken voor jouw eigen wifinetwerk. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je je huis verhuurt via een dienst als Airbnb.

Hieronder bespreken we alleen de tweede methode, waarbij je een QR-code maakt die je kunt uitprinten en aan de muur hangen.

QR-code maken voor een wifi-netwerk

Zelf een QR-code maken? Dat kan heel makkelijk met een Siri Shortcut:

  1. Open de Opdrachten-app en ga naar het tabblad Galerie.
  2. Zoek naar QR.
  3. Kies de opdracht QR-code voor wifi.
  4. Tik op de opdracht en vul de naam van je wifi-netwerk in, gevolgd door het wachtwoord.

QR-code maken voor Wifi-netwerk

Een bezoeker die toegang wil tot het netwerk richt de smartphone-camera op de QR-code. Je kan hierbij gebruik maken van de Codescanner-app op de iPhone of de Camera-app. Het toestel herkent dat het een draadloos netwerk is en logt de bezoeker automatisch in.

Er zijn nog meer manieren om je wifi-wachtwoord te delen, bijvoorbeeld via een eenvoudige pop-up.

Bekijk ook

Zo deel je supersnel je wifi-netwerk, zonder je wachtwoord te delen

Geef vrienden eenvoudig toegang tot jouw wifi-netwerk, zonder dat ze het wachtwoord hoeven te weten. In deze tip leggen we je uit hoe je gasten toegang geeft.