Locatie delen in WhatsApp (live)

Live locatie delen in WhatsApp: zo laat je vrienden weten waar je zit

In WhatsApp kun je live je locatie delen, waardoor vrienden precies kunnen zien waar je bent. Je kiest zelf voor hoe lang je je locatie deelt. Lees hier hoe het werkt.

Locatie (live) delen in WhatsApp

Wil je afspreken met vrienden, maar heb je moeite elkaar te vinden of zijn jullie allebei niet bekend in een gebied? WhatsApp heeft een handige functie, waardoor je niet alleen je huidige locatie maar ook je locatie live kunt delen. Zo kan een vriend volgen waar je bent, als een alternatief voor de Zoek mijn-app.

WhatsApp locatie delen?

Het delen van je locatie in WhatsApp is een handige optie als je bijvoorbeeld iemand wil laten weten waar je bent, maar het is nog veel handiger als je je locatie voor langere tijd kunt volgen. Wil je ergens afspreken, dan kun je precies zien of de andere persoon al bijna op de locatie is aangekomen. Dit werkt zowel in WhatsApp-groepen als in individuele chats.

Om je locatie live te delen, doe je het volgende:

 1. Open WhatsApp en selecteer de chat waarin je je locatie live wil delen.
 2. Tik in de chat op het plusje.
 3. Selecteer Locatie.
 4. Tik in het volgende scherm op de optie Deel live locatie.
 5. Je kunt je locatie live delen voor 15 minuten, 1 uur of 8 uur. Kies de gewenste periode.
 6. Voeg eventueel een onderschrift toe, bijvoorbeeld zodat anderen weten waarom je je locatie deelt.

WhatsApp live locatie delen

Nadat je je locatie gedeeld hebt, keer je weer terug naar de desbetreffende chat. Wil je het delen van je locatie stoppen, tik hier dan op de knop Stop met delen. Om van de functie gebruik te kunnen maken, is het vereist om WhatsApp altijd toestemming tot je locatie te geven. Dit kun je inschakelen via de Instellingen-app, gevolgd door Privacy > Locatievoorzieningen > WhatsApp.

WhatsApp live locatie delen 1 uur

Om de locatie van een contactpersoon te bekijken, tik je in de chat op de verstuurde kaart. Dat kan uiteraard alleen als de contactpersoon de locatie zelf heeft gedeeld. Je kunt de locatie ook opzoeken door in de chat op de naam bovenin te tikken, gevolgd door de knop Live locatie.

Live locatie delen in WhatsApp bekijken en stopzetten

Je kunt in WhatsApp ook snel een overzicht zien met welke vrienden je je locatie live deelt. Deze optie vind je als volgt:

 1. Open WhatsApp en tik op Instellingen.
 2. Ga naar Account.
 3. Kies voor Privacy > Live locatie.
 4. Je ziet vervolgens een overzicht van alle vrienden en groepen waarin je je locatie live deelt. Ook zie je daar hoe lang het delen van je locatie nog duurt.
 5. Tik op Stop met delen om het live delen van je locatie in alle chats te stoppen.

De functie is dus vergelijkbaar met de Zoek mijn-app, dat standaard beschikbaar is op elke iPhone en iPad. Meer daarover lees je hieronder.

Bekijk ook

Vrienden terugvinden met de Zoek mijn-app: nu ook extra nauwkeurig!

Met Zoek mijn Vrienden op de iPhone kan je de locatie van je vrienden, familie of andere contactpersonen bekijken. Je checkt de locatie op een kaart, bijvoorbeeld als je af wil spreken. In deze gids leggen we je alles uit over Zoek mijn Vrienden.

We hebben nog meer artikelen over locatie delen met vrienden en familie:

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp