Foto's per locatie

Zo zie je waar iPhone-foto’s zijn gemaakt

De iPhone slaat bij alle foto's de locatie op. Waar kan je die info terug vinden? iCulture legt uit hoe je in de Foto's-app ziet waar een foto gemaakt is.

Bij alle foto’s die je met de iPhone maakt, wordt standaard de locatie vastgelegd. Dat is handig, want je kunt later precies alle vakantiefoto’s van een bepaalde locatie zien. Ben je een dagje weg geweest, dan zie je ook in één oogopslag welke foto’s je ter plekke maakte. En kom je na een paar maanden terug op een bepaalde plek, dan zie je precies wat je er eerder hebt gefotografeerd.

Voorheen kon je via de Foto’s-app op de iPhone bekijken welke foto’s op een bepaalde locatie waren gemaakt. Die functie heette ‘Plaatsen’. Sinds iOS 7 is deze locatiefunctie verdwenen, maar je kunt nog steeds achterhalen op welke locaties je bepaalde foto’s hebt gemaakt. Deze tip legt uit hoe dat werkt.

Fotos jaar Fotos verzameling

Locaties van foto’s opvragen

Op deze manier zie je foto’s bij een bepaalde locatie:

  1. Open de standaard-app Foto’s en open het tabblad Foto’s.
  2. Tik op de naam van de locatie. Het maakt hier bij niet uit of je de foto’s per jaar, per verzameling of per moment bekijkt.
  3. Nu verschijnt er een kaart waarop foto’s verschijnen op de plekken waar je met de iPhone foto’s hebt geschoten. Je kunt op de foto tikken om ze te bekijken.

Foto's kaart jaar Foto's kaart verzameling

Op de kaart zie je de locaties die je tijdens dat jaar, in die verzameling of op dat moment hebt gemaakt. Daardoor zie je in de jaarweergave veel meer plekken verschijnen dan wanneer je op de locatie van een moment tikt. Je kunt echter wel zover inzoomen op de kaart als je zelf wilt. De app Foto’s sorteert dan automatisch alles van globale naar exacte locatie.

Locatievoorzieningen uitzetten

In iOS wordt elke foto standaard voorzien van locatie-informatie. Dat kan ongewenst zijn, vooral als je de foto’s wilt delen op internet en via sociale netwerken. Wildvreemden kunnen ook meekijken waar jij bent. Wil je deze optie aanpassen? Ga dan in de app Instellingen naar ‘Privacy > Locatievoorzieningen’.

Wil je de locatiegegevens van eerder gemaakte foto’s verwijderen? Lees onze gids Locatie en EXIF-data verwijderen uit foto’s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorie Foto
Onderwerp locatie