Safari instellingen op de Mac voor camera, microfoon en locatie.

Websites op de Mac toegang geven tot camera, microfoon en locatie

Safari op de Mac kan toestemming krijgen tot je locatie, microfoon en camera, bijvoorbeeld voor een online chat of voor het opzoeken van een winkel bij jou in de buurt. Je kunt de toestemming per website instellen en hier lees je hoe.

Safari instellingen op de Mac voor camera, microfoon en locatie.
Als je lekker zit te surfen op het web, kan het zomaar gebeuren dat een website toestemming vraagt tot je camera, microfoon of locatie. Vooral laatstgenoemde komt veel voor, als je bijvoorbeeld een plek dicht bij jou in de buurt wil opzoeken. Maar ook het vragen naar toestemming tot je camera of microfoon komt voor. Hoe kun je deze toestemming per website regelen?

Safari toestemming locatie, camera en microfoon

Je camera en microfoon op je Mac kunnen van pas komen als je bijvoorbeeld wil chatten, maar als je bang bent dat hier misbruik van gemaakt wordt kun je beter de instellingen raadplegen. Je kunt voor elke website die je bezoekt aangeven of hij eerst toestemming moet vragen of altijd of nooit je camera of microfoon mag gebruiken. Je past deze instelling als volgt aan:

  1. Open Safari op de Mac en klik in de menubalk op Safari > Voorkeuren.
  2. Klik op het tabblad Websites.
  3. Kies nu voor de optie Camera, Microfoon of Locatie.
  4. Op elke pagina zie je een overzicht van de huidige geopende websites.
  5. Per website kun je kiezen uit één van de drie instellingen: Vraag, Weiger of Sta toe. Als je kiest voor Sta toe, dan hoeft de website niet te vragen om je locatie op te halen of je camera of microfoon te gebruiken.
  6. Onderaan zie je nog de optie Bij bezoeken van andere websites. Ook hier kies je uit één van de drie eerder genoemde opties. Deze instelling geldt voor alle andere websites dan die je zelf handmatig aangepast hebt. Deze optie geldt dus als standaardinstelling voor alle websites.

Safari op de Mac instelling voor website en locatie.

Een andere manier om snel de instellingen voor een website aan te passen, is om in de adresbalk met de rechter muisknop te klikken. Vervolgens kies je Instellingen voor deze website en pas je de instelling voor camera, microfoon en locatie aan.

Behalve deze instellingen kun je in dit tabblad ook nog allerlei andere instellingen aanpassen. Zo selecteer je welke websites meldingen mogen versturen en stel je in of video’s automatisch mogen afspelen in Safari of dat video’s met geluid geblokkeerd worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2018
Categorieën Internet, Mac
Onderwerp safari
Software macOS