Autopech

Zo kun je je locatie delen met anderen op iPhone en iPad

Wil je je locatie delen met vrienden of familie, dan gaat dat het snelst via de Apple Kaarten-app. Deze tip legt uit hoe je anderen laat weten waar je bent.

‘Waar ben je?’ is een van de meestgestelde vragen aan de telefoon. Gelukkig kun je met je iPhone of iPad heel gemakkelijk je locatie delen met anderen. In Apple Kaarten bepaal je je locatie en stuurt deze door naar vrienden of familie via e-mail, sms, Twitter, Facebook of andere diensten. De ontvanger ziet waar je bent en kan een route plannen naar jouw huidige locatie. Deze tip legt uit hoe het werkt.

Autopech

Locatie delen met vrienden en familie

Bij autopech kan het handig zijn als je anderen kunt laten weten waar je bent. Maar ook in andere situaties komt het van pas, bijvoorbeeld als je wilt afspreken op een bepaalde plek. Om je locatie te delen start je de Apple Kaarten-app. Je kunt je huidige locatie gebruiken of zelf een locatie zoeken op de kaart, bijvoorbeeld een café waar je met vrienden naartoe wilt. Zodra de gewenste locatie is gevonden op de kaart, tik je met de vinger op een bepaald punt om dit als bestemming te kiezen.

Locatie delen vanuit Apple Kaarten

Wil je je huidige locatie delen, dan werkt dat als volgt:

  1. Tik op het locatiepijltje in de Apple Kaarten-app. Je huidige locatie wordt nu bepaald. Of zoek handmatig een locatie.
  2. Tik op de grote blauwe knop Deel mijn locatie.
  3. Het deelmenu van iOS verschijnt. Kies de gewenste dienst, bijvoorbeeld Berichten of Mail. Je kunt ook allerlei externe apps gebruiken zoals Twitter, Facebook en Slack.
  4. Afhankelijk van de gekozen dienst verschijnt er nu een bericht waarin alvast een kaartje met jouw locatie is geplakt. De ontvanger kan meteen op de kaart zien waar jij bent en kan er naartoe navigeren. Handig!

Verstuur je je locatie via e-mail, dan wordt een bijlage in .vcf-formaat meegestuurd. Daarmee kan de ontvanger meteen een route plannen in Google Maps of in een willekeurige andere navigatie-app die dit ondersteunt. Omdat het .vcf-formaat op meerdere apparaten wordt ondersteund, kun je het ook in Google Maps op een Android-toestel bekijken.

WhatsApp locatie delen

Locatie delen vanuit andere apps

Het is ook mogelijk om je locatie te delen vanuit andere apps. Als je bijvoorbeeld de Berichten-app op de iPhone of iPad opent, dan kun je in een conversatie heel makkelijk via iMessage je huidige locatie met iemand delen.

In WhatsApp tik je op het plusje om je locatie te delen. Hierboven zie je hoe dit werkt. Handig hierbij is dat je ook namen van bedrijven en andere locaties te zien krijgt. Zit je bij een bepaald café of tankstation op iemand te wachten, dan kun je snel de juiste adresgegevens toesturen.

Je kunt in WhatsApp ook live je locatie delen. Hierdoor bepaal je zelf voor hoe lang een vriend of vriendin precies kan zien waar jij bent. Dit werkt ook in groepsgesprekken, zodat je makkelijker met meerdere mensen kunt afspreken. Hieronder lees je meer over de live locatie-functie in WhatsApp.

We hebben nog veel meer WhatsApp-tips om alles uit de populaire berichtenapp te halen.

Daarnaast zijn er allerlei apps waarmee je je locatie kunt delen met vrienden, bijvoorbeeld als je vrienden wilt vinden op festivals. Je kunt hiervoor apps gebruiken als Glympse.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, locatie