iPhone scherm niet uit tijdens bellen

Zo kun je voicemails van de iPhone bewaren op Windows en Mac

Als je Visual Voicemail op de iPhone hebt, dan kun je de voicemails van je telefoon opslaan op een Mac of Windows-pc met het programma iMazing. Of het nu een berichtje van een (overleden) geliefde of een juridische kwestie is: als je de voicemail omzet naar een audiobestand kun je het eindeloos bewaren. In deze tip lees je hoe dat werkt.

Voicemail bewaren op je desktop

Als je Visual Voicemail kunt gebruiken op de iPhone, dan kun je op het scherm zien welke voicemails je hebt ontvangen en wie ze hebben gestuurd. Sommige voicemails zijn misschien zo dierbaar, dat je ze wilt bewaren. Dat kan, mits je weet hoe je dit voor elkaar krijgt. In deze tip laten we zien hoe je met iMazing, een backup-programma voor de iPhone en de iPad op de Mac, de voicemails van je telefoon haalt zodat je ze kunt bewaren op je Mac.


Let er wel op dat je de voicemails alleen kunt downloaden van je iPhone als je Visual Voicemail hebt, wat afhankelijk is van je mobiele provider. Je zult dus een abonnement bij T-Mobile of KPN moeten hebben, want dat is de enige Nederlandse providers die Visual Voicemail aanbieden. Deze dienst worden de voicemails op je telefoon opgeslagen en kun je ze er daarom ook weer vanaf kan halen. Bij andere providers worden de voicemail-berichten op een server bewaard en moet je ze in een vaste volgorde beluisteren.

imazing voicemail

Voicemailberichten opslaan op de Mac

Met iMazing kun je luisteren naar voicemail op de Mac. Je kunt de berichten overzetten naar de computer, exporteren als audiobestand en voicemail terughalen van eerdere backups.

Voer de volgende stappen uit:

  1. Download en installeer het programma iMazing voor de Mac. Een licentie voor het programma kost $40, maar je mag het eerst 15 dagen gratis proberen.
  2. Klik in de zijbalk van het programma op ‘Phone’, zodat de opties hiervoor openklappen. Selecteer vervolgens ‘Voicemail’.
  3. Nu maakt iMazing automatisch een backup van je iPhone. Alle voicemails op je telefoon verschijnen vervolgens in het venster. Klik op de voicemail die je wilt hebben, druk rechtsonder op ‘Export’ en selecteer in het menu waar je de voicemail wilt opslaan. Druk op ‘Choose’ om de voicemail op je iPhone over te zetten naar de gewenste map op je Mac.

Meer over visual voicemail lees je in onze tip: Visual Voicemail op de iPhone gebruiken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2018
Categorie Telefoonfuncties
Onderwerpen telefoon, voicemail