iPhone vreemde taal ingesteld

Vreemde taal ingesteld op iPhone of iPad? Zo ga je terug naar Nederlands!

Vrienden hebben je iPhone of iPad voor de grap ingesteld in een vreemde taal, bijvoorbeeld Russisch, Hebreeuws, Chinees of Japans. Hoe stel je Nederlands weer in? In deze tip gaan we je helpen.

Vreemde taal op je iPhone

Stel dat je door vrienden of collega’s in de maling bent genomen: ze hebben je iPhone ingesteld op Japans, Hebreeuws, Arabisch of een andere taal die je wellicht niet begrijpt. Hoe krijg je weer gewoon Nederlands, Engels of een andere herkenbare taal terug als je iPhone in een vreemde taal staat? Met de stappen uit dit artikel!

Stap 1: Ga naar de Instellingen-app
De eerste stap is eenvoudig: ga naar het startscherm van je iPhone en open de Instellingen-app. Deze is gemakkelijk te herkennen aan het grijze icoon met tandrad, ook wanneer er een andere taal is ingesteld.

iPhone op Nederlands instellen

Stap 2: Ga naar Algemeen
Open nu de instellingen voor Algemeen. Ook deze zijn te herkennen aan een grijs icoon met tandrad.

Stap 3: Open de instellingen voor Taal en regio
Je vindt de optie Taal en regio in de lijst Algemeen. Het is de op één na onderste optie in het vierde blok van de instellingen.

Vreemde taal ingesteld op iPhone

Stap 4: Tik op Voeg taal toe of iPhone-taal
Deze stap verandert in iOS 16. We leggen beide methodes uit.

Vreemde taal op iPhone bij iOS 15 en ouder
Tik bovenaan op iPhone-taal. Je herkent dit eenvoudig omdat het de bovenste optie is en het woord ‘iPhone’ altijd herkenbaar is.

Vreemde taal instellen vanaf iOS 16
De optie voor iPhone-taal vind je bij de knop Voeg taal toe. Tik dus nog niet op Nederlands, want deze optie reageert niet. De Voeg taal toe-knop vind je onder de lijst met talen en is blauw van kleur.

Stap 5: Kies Nederlands
In het lijstje met talen zie je al vrij snel de herkenbare woorden Nederlands en English staan. Tik op de taal die je wil gebruiken. Op iOS 15 en ouder tik je hierna op Wijzig. Dat is de knop in de bovenhoek. Het kan zijn dat je deze zelf moet opzoeken door te scrollen als het toetsenbord niet te begrijpen is.

Vreemde taal ingesteld

Stap 6: Bevestig je keuze
Apple wil zeker weten dat je de taalinstellingen naar Nederlands wil instellen. Ook dit verschilt een beetje afhankelijk van je iOS-versie.

iOS 15 en ouder
Tik op de eerste optie die in de pop-up verschijnt. De iPhone zal nu enkele seconden op zwart gaan en daarna weer herstarten.

Vanaf iOS 16
Tik op de bovenste rode optie. Hier staat Gebruik Nederlands.

Eventueel kun je eerder ingestelde vreemde toetsenborden verwijderen, via het voorgaande scherm. Maar dit is nu een stuk eenvoudiger geworden, omdat alle menuteksten gewoon Nederlands zijn. Het wisselen van een iPhone toetsenbord kan op een aantal manieren. In onze aparte tip lees je hoe je een extra taal instelt, zodat je zonder problemen in het Engels of een andere vreemde taal op je iPhone kan typen.

Bekijk ook

Toetsenborden wisselen op iPhone en iPad

Op de iPhone kun je naast het Nederlandse toetsenbord ook allerlei internationale toetsenborden gebruiken, zoals een Amerikaans toetsenbord of een Frans toetsenbord. In deze tip leggen we uit hoe je gemakkelijk de toetsenborden wisselt naar een andere taal of indeling.