In iMessage een citaat vanuit Safari versturen

Zo kun je een quote uit een artikel in Safari delen als iMessage-bijlage

Wist je dat je met een handig trucje een citaat uit een artikel kan delen als bijlage in iMessage? In deze tip lees je hoe je dat in een paar tikken kan doen.

Als je een handige webpagina met iemand wil delen, kun je daar het deelmenu voor gebruiken. Maar soms wil je een specifiek deel van een pagina uitlichten, bijvoorbeeld een stappenplan of een bepaalde zin uit een artikel. In Safari op de iPhone en iPad is daar een handig trucje voor, als je het bericht wil delen via iMessage. Je verstuurt dan namelijk een mooie quote van de tekst die jij wil delen, met link naar het volledige artikel. Je hoeft alleen maar de tekst te selecteren voordat je het deelmenu gebruikt. We laten je zien hoe je stap voor stap een quote kan delen via iMessage vanuit een webpagina.

Quote delen als bijlage in iMessage

Stel, je wil met iemand een stappenplan delen uit ons rijke archief van iPhone-tips. Je kan dan natuurlijk de link naar het volledige artikel versturen, maar het is ook handig om alleen een belangrijk deel van de tip als quote te delen, inclusief de link naar het volledige artikel. Dankzij iMessage en Safari kan dat heel gemakkelijk samen. Je doet dit als volgt:

  1. Open de webpagina met daarin de quote die je wil delen in Safari op de iPhone en iPad.
  2. Selecteer de tekst in het artikel dat je als citaat wil meesturen.
  3. Tik daarna op de deelknop. Gebruik niet de Deel-knop bij de geselecteerde tekst, maar de deelknop onderaan de Safari-pagina.
  4. Deel het artikel via iMessage.
Quote uit een artikel delen vanuit Safari via iMessage

Je zult zien dat in de preview voordat je het artikel daadwerkelijk verstuurt, de geselecteerde tekst als quote toegevoegd is. De volledig geselecteerde tekst wordt als quote meegestuurd, inclusief duidelijke opmaak zodat de ontvanger ziet dat de tekst een quote is uit het meegestuurde artikel. Wil je meer van het artikel lezen, dan hoef je als ontvanger alleen maar op de link of de quote te tikken om het volledige artikel te openen.

Deze functie werkt helaas alleen vanuit Safari en iMessage. Je kan dus geen link met quote delen via WhatsApp en het werkt ook niet als je het vanuit de Chrome-browser doet.

Meer tips over Safari lees je hier:

Bekijk ook

Webpagina in Safari doorzoeken op iPhone en iPad

Ben je een webpagina aan het bekijken met een groot stuks tekst, maar ben je eigenlijk op zoek naar een enkel woordje? Dan kun je in Safari op iOS eenvoudig naar trefwoorden zoeken zonder dat je de hele pagina hoeft te lezen.

Safari

Safari is de Apple's eigen webbrowser die standaard beschikbaar is op iPhone, iPad en Mac. Safari draait op WebKit, de motor achter de browser en ondersteunt alle huidige internetstandaarden. Safari heeft allerlei handige functies, zoals het instellen van favoriete websites, bladwijzers, het Safari-privacyrapport, het aanmaken van Safari-profielen en nog veel meer. De browser krijgt regelmatig nieuwe functies, samen met grote iOS-, iPadOS- en macOS-updates. Lees hier alles over Safari en nuttige tips.

Safari