Safari doorzoeken op een iPhone.

Webpagina in Safari doorzoeken op iPhone en iPad

Ben je een webpagina aan het bekijken met een groot stuks tekst, maar ben je eigenlijk op zoek naar een enkel woordje? Dan kun je in Safari op iOS eenvoudig naar trefwoorden zoeken zonder dat je de hele pagina hoeft te lezen.

Safari doorzoeken op een iPhone.
Als je een webpagina op de iPhone of iPad geopend hebt, kun je de tekst op de pagina doorzoeken. Je kunt hiervoor twee verschillende manieren gebruiken. In deze tip leggen we uit hoe dit in zijn werk gaat.

Zoeken in Safari op iPhone en iPad

Safari is de standaardbrowser op iPhone, iPod touch en iPad. In de bovenste balk kun je websites invullen en zoekopdrachten uitvoeren, maar je kunt deze balk ook gebruiken om naar tekst in de huidige pagina te zoeken. Je gaat hiervoor als volgt te werk:

  1. Open een webpagina.
  2. Tik in de balk bovenin een zoekbegrip in, bijvoorbeeld ‘iculture’ in het voorbeeld hierboven.
  3. Je ziet nu diverse zoeksuggesties, maar dat zijn algemene resultaten zoals je die op Google vindt. Daartussen vind je je bladwijzers en geschiedenis die overeenkomen met de zoekterm. Onderaan de lijst met suggesties zie je de optie ‘Op deze pagina’. Tik daarop.
  4. De webpagina opent zich en de gevonden zoekbegrippen zijn in een geel kader weergegeven.
  5. Tik op de pijlen linksonder om naar het volgende resultaat te gaan.
  6. Ben je klaar, dan druk je op Gereed.

In iOS 9 en later kun je ook via een andere manier zoeken naar woorden binnen een webpagina. Tik op het Delen-icoontje onderaan (het vierkantje met het pijltje) en scroll in de onderste balk naar Zoek op pagina. Vul nu de zoekterm in en de resultaten worden real-time weergegeven. Door op de pijltjes te tikken kun je wisselen tussen de volgende en vorige zoekresultaten.

Safari doorzoeken in iOS via deelmenu.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2016
Categorieën Basisfuncties, Internet
Onderwerpen safari, website, zoeken