Concept van iOS 10 met donker thema in Mail-app.

E-mail vast in de outbox van iOS? Zo los je het op

Soms blijft een e-mail hangen in de Mail-app op iOS. Vervelend, maar ook eenvoudig op te lossen. Dit is hoe je dat doet.

Als je de Mail-app van Apple gebruikt om te e-mailen, dan gebeurt het wel eens dat je bericht vast blijft hangen in de outbox. Vervelend, want zo wordt het bericht niet verzonden. Dit is hoe je dat oplost.

Concept van iOS 10 met donker thema in Mail-app.

Vastgelopen mailtjes in je outbox

Scroll eens naar beneden in de Mail-app op iOS. Staat daar ‘1 niet verzonden bericht? Dan is er een mailtje vast blijven zitten in de outbox. Waarom dit gebeurt heeft verschillende redenen. Vaak is dit echter omdat de app een e-mail probeert te verzenden terwijl de internetverbinding niet actief of niet stabiel is. Ook kan het gebeuren dat de server van Apple niet reageert en de mail daardoor blijft hangen.

Hoe dan ook, er zijn een aantal handige tips op dit probleem op te lossen.

Snel van je niet verzonden e-mailbericht af? Zet je iPhone in vliegtuigstand en verwijder het bericht met de instructie onderaan dit artikel.

Wat je ook kunt proberen: herstart je iPhone of iPad. Dit doe je door de aan-/uitknop en de home-knop tegelijkertijd ingedrukt te houden tot je het Apple-logo ziet verschijnen op het scherm. Zodra je toestel weer is opgestart, controleer je of je een internetverbinding hebt en open je de Mail-app. Je bericht zou nu verstuurd moeten zijn.

Mail zit vast in de mailbox Uitgaande e-mail in de postbus van Mail

Opnieuw verzenden
Werkt het herstarten niet? Dan kun je proberen de e-mail opnieuw te versturen. Dit doe je als volgt, waarbij we uitleggen hoe het werkt met mail die je via iCloud verstuurd. Via andere maildiensten werkt het op een soortgelijke manier:

  1. Open de Mail-app en ga naar Postbussen.
  2. Open de map Alle verstuurde om te controleren of het mailtje nog steeds niet is verstuurd. Is de map niet aanwezig? Dan is hij waarschijnlijk verborgen. Tik rechtsboven op Wijzig en zet een vinkje bij Alle verstuurde.
  3. Ga terug naar Postbussen en blader omlaag naar de postbus iCloud. Er is nu een tijdelijke map Uitgaand aanwezig, waarin het bericht vastzit. Open je de map Uitgaand, dan zie je een rood uitroepteken bij het bericht staan, om aan te geven dat het bericht nog niet is verstuurd. In de screenshots hebben we de iPhone in vliegtuigstand gezet, om een niet-werkende internetverbinding na te bootsen.
  4. Open het bericht, zorg dat de internetverbinding werkt en tik op Verzenden om de e-mail opnieuw te versturen.

Mail versturen

Verwijder de niet-verstuurde e-mail
Werken geen van de bovenstaande opties? Dan kun je je e-mail ook nog uit de outbox verwijderen. Let op: is de e-mail belangrijk, kopieer dan eerst de gehele inhoud in een nieuw bericht voor je het oude mailtje verwijdert. Anders kun je weer helemaal opnieuw beginnen met typen.

  1. Open de Mail-app en ga naar Postbussen > iCloud > Uitgaand.
  2. Veeg naar links om het bericht te verwijderen.
  3. Je kunt nu een nieuw e-mailbericht maken, bijvoorbeeld via je Mac.

Niet verstuurde mail verwijderen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2016
Categorie Internet
Onderwerpen e-mail, icloud